ΑΓΓΛΙΑ

Αθώος ο Χάρι Ρέντναπ

Αθώος ο Χάρι Ρέντναπ

Ο Χάρι Ρέντναπ αθωώθηκε από τις εις βάρος του κατηγορίες για φοροδιαφυγή και εξακολουθεί να είναι το πρώτο φαβορί για διάδοχος του Φάμπιο Καπέλο στην Εθνική Αγγλίας.

Ο Χάρι Ρέντναπ αντιμετώπιζε μαζί με τον πρώην εργοδότη του στην Πόρτσμουθ, Μίλαν Μάνταριτς, κατηγορίες για φοροδιαφυγή, που είχαν να κάνουν με χρηματικό ποσό ύψους 189.000 λιρών που βρέθηκαν σε λογαριασμό offshore του Ρέντναμπ από τον δεύτερο.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο που είχε συσταθεί εις βάρος του νυν τεχνικού της Τότεναμ, το ποσό αυτό αφορούσε μπόνους που θα έπρεπε να είχε φορολογηθεί, με τους δύο άνδρες να υποστηρίζουν από την πλευρά τους ότι οι συγκεκριμένες πληρωμές (σε τραπεζικό λογαριασμό του Ρέντναπ στο Μονακό) δεν ήταν προϊόν επαγγελματικής συναλλαγής.

Αθώος ο Χάρι Ρέντναπ
© GETTY IMAGES

Αθωωτική απόφαση και για το πρώην αφεντικό του Ρέντναπ, Μίλαν Μάνταριτς

Ο Ρέντναπ βρέθηκε στη δίνη του κυκλώνα εδώ και τρεις εβδομάδες, διάστημα το οποίο διήρκεσε η δίκη στο Southwark Crown Court του Λονδίνου, με την απόφασή όμως που εκδόθηκε την Τετάρτη (8/2) να είναι αθωωτική και τον ίδιο να μην κρύβει τη χαρά του έξω από το δικαστικό μέγαρο.

"Ήταν εφιάλτης, πρέπει να είμαι ειλικρινής. Πέρασαν πέντε χρόνια και αυτή είναι μία υπόθεση που δεν θα έπρεπε να είχε φτάσει ποτέ στο δικαστήριο καθώς είναι απίστευτη.

Η απόφαση ήταν ομόφωνη οπότε δεν μπορεί να αμφισβητηθεί. Είμαι χαρούμενος τώρα, μπορούμε να πάμε σπίτια μας και να συνεχίσουμε τις ζωές μας", δήλωσε ο Ρέντναπ, ο οποίος ευχαρίστησε παράλληλα την οικογένειά του, τους νομικούς εκπροσώπους του, τη διοίκηση της Τότεναμ και τους οπαδούς.

Την ικανοποίησή της για την απόφαση υπέρ του Ρέντναπ εξέφρασαν άμεσα μέσω twitter και δύο Άγγλοι ποδοσφαιριστές, Ρίο Φέρντιναντ και Φιλ Νέβιλ.

Να σημειωθεί ότι η απαλλαγή του Ρέντναπ από τις κατηγορίες για φοροδιαφυγή έριξαν και πάλι τις αποδόσεις όσον αφορά στο ενδεχόμενο να είναι ο επόμενος προπονητής στην Εθνική Αγγλίας, με τον τεχνικός των "σπιρουνιών" να παραμένει πρώτο φαβορί για να διαδεχτεί τον Καπέλο στα "λιοντάρια" μετά το Euro 2012.

TAGS ΑΓΓΛΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ