PREMIER LEAGUE

Το ζαχαρωτό που κόστισε... παντεσπάνι!

Το ζαχαρωτό που κόστισε... παντεσπάνι!

Ο Ρομελού Λουκακού προτίμησε τη σιγουριά της Έβερτον από τη συνεχή... πάλη για μία θέση στην Τσέλσι του Μουρίνιο, έγινε η ακριβότερη μεταγραφή του συλλόγου και τα ζαχαρωτά μετά από πολλά χρόνια απέκτησαν ίνδαλμα!

Ο Ρομελού Λουκακού αποκτήθηκε από την Έβερτον πριν από μερικές ημέρες και έγινε παράλληλα η ακριβότερη μεταγραφή στην ιστορία του συλλόγου. Τα "ζαχαρωτά" έδωσαν στην Τσέλσι ένα ποσό που αγγίζει τα 33 εκατομμύρια ευρώ και προχώρησαν σε μία από τις σημαντικότερες μεταγραφικές κινήσεις στο φετινό παζάρι στην Ευρώπη.

Ο Λουκακού, την προηγούμενη αγωνιστική περίοδο είχε αγωνιστεί στην ομάδα του Μερσεϊσάιντ δανεικός από την Τσέλσι, σημειώνοντας 16 γκολ σε 33 παιχνίδια. Οι εμφανίσεις του δεν θα μπορούσαν παρά να βάλουν τον Ζοσέ Μουρίνιο στην διαδικασία να σκεφτεί το ενδεχόμενο επιστροφής του στην ομάδα. Παρόλα αυτά, ο ίδιος ο παίκτης δεν έδειχνε αποφασισμένος να παλέψει για να διεκδικήσει μία θέση στην ενδεκάδα του λονδρέζικου συλλόγου.

Ο Μουρίνιο, λοιπόν βλέποντας πώς ο ταλαντούχος παίκτης δεν ήταν ιδιαίτερα "ζεστός" να παλέψει για μία θέση στην αρχική ενδεκάδα, καθώς προτιμούσε τη "σίγουρη" θέση στην Έβερτον πήρε την απόφαση μετά την πρόταση των "ζαχαρωτών" να τον παραχωρήσει, βάζοντας στα ταμεία της Τσέλσι ένα ιδιαίτερα υψηλό ποσό, από την παραχώρηση μάλιστα ενός αθλητή που δεν υπήρχε στο ρόστερ την προηγούμενη χρονιά και δεν επηρέαζε τα πλάνα του.

Η Τσέλσι είχε αποκτήσει τον Λουκακού το 2011 από την Άντερλεχτ, ενώ φέτος η έλευση του Ντιέγκο Κόστα και του αγαπημένου του Μουρίνιο, Ντιντιέ Ντρογκμπά θα περιόριζε τον χρόνο συμμετοχή του Βέλγου. " Είμαι πολύ χαρούμενος που θα συνεχίσω να παίζω με την Έβερτον. Είχα μία εξαιρετική εμπειρία την προηγούμενη σεζόν και μία εξαιρετική σχέση με τον προπονητή μου, τον πρόεδρο, τους συμπαίκτες μου, αλλά και τους οπαδούς της ομάδας", ανέφερε ο Λουκακού.

Όλοι στην ομάδα έμειναν απόλυτα ικανοποιημένοι από την φετινή πορεία της Έβερτον, αλλά και του Λουκακού η οποία τερμάτισε στην πέμπτη θέση της Premier League, ενώ διεκδίκησε μέχρι και την έξοδο της στο Champions League (την τέταρτη θέση που πήρε τελικά η Άρσεναλ). Αποτέλεσμα ήταν η Έβερτον να "σπάσει" όλα τα ρεκόρ του συλλόγου , με τον Μαρτίνεθ στους δέκα μήνες που βρίσκεται στον πάγκο να κάνει εξαιρετική δουλειά, τα αποτελέσματα της οποίας φάνηκαν μέσα σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα.

Ο προπονητής της ομάδας, Ράφα Μαρτίνεθ μίλησε για την απόκτηση του Ρομελού Λουκακού από την ομάδα του: " Είναι αποφασισμένος να πετύχει, αποφασισμένος να πιάσει υψηλούς στόχους. Αυτοί είναι και οι λόγοι που προχωρήσαμε στην απόκτηση του. Αυτή η πλευρά του χαρακτήρα του".

Το μεταγραφικό απόκτημα της Έβερτον αγωνίστηκε στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Βραζιλίας με τη φανέλα του Βελγίου. Η χώρα του έφτασε μέχρι τα προημιτελικά της διοργάνωσης, όπου αποκλείστηκε από την Αργεντινή. Το ντεμπούτο του με την Άντερλεχτ το έκανε σε ηλικία 16 ετών, ενώ πριν καλά - καλά κλείσει τα 17 σημείωσε σε 33 παιχνίδια 15 γκολ. Την σεζόν 2010-11σε 37 παιχνίδια είχε 16 γκολ, πριν η Τσέλσι κινηθεί για την απόκτηση του. Την αμέσως επόμενη χρονιά με την Τσέλσι είχε 8 συμμετοχές, προτού δοθεί δανεικός στην Γουέστ Μπρομ. Επέστρεψε στην Τσέλσι, η οποία τον έδωσε δανεικό στην Έβερτον που φέτος προχώρησε στην απόκτηση του μετά από μία εξαιρετική σεζόν.

Ο Λουκακού πλέον είναι ο νέος ήρωας για τους οπαδούς της Έβερτον. Μετά τα 11 χρόνια του Ντέιβιντ Μόγιες στην ομάδα που έφεραν - η αλήθεια είναι - σταθερότητα στον σύλλογο πολλοί νόμιζαν πώς τα χρόνια που θα ακολουθήσουν δεν θα είναι το ίδιο παραγωγικά για τον σύλλογο.

Παρόλα αυτά, με τον Μαρτίνεθ στον πάγκο, η Έβερτον στην πρώτη του σεζόν κατάφερε, όπως αναφέραμε να σπάσει κάθε ρεκόρ, πραγματοποιώντας εξαιρετικές εμφανίσεις, ενώ με την απόκτηση του Λουκακού δείχνει αποφασισμένη να διατηρηθεί στα υψηλά στρώματα του πρωταθλήματος τα επόμενα χρόνια.

Το ζαχαρωτό που κόστισε... παντεσπάνι!
Το ζαχαρωτό που κόστισε... παντεσπάνι!
© EMPICS SPORT
TAGS PREMIER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ