PREMIER LEAGUE

Έσπασε όλα τα κοντέρ στη μετά Μόγιες εποχή!

Έσπασε όλα τα κοντέρ στη μετά Μόγιες εποχή!

Η σεζόν 2013-14 αποτελεί την κορυφαία σεζόν της Έβερτον στην Premier League. Τα ζαχαρωτά με τον Ρομπέρτο Μαρτίνεθ στον πάγκο ξεπέρασαν τους εαυτούς τους! Διαβάστε τα νέα τους ρεκόρ...

Όταν ο Ντέιβιντ Μόγιες έφυγε από την τεχνική ηγεσία της Έβερτον μετά από 11 χρόνια πολλοί θεώρησαν πώς ο σύλλογος θα αντιμετωπίσει δυσκολίες κατά την διάρκεια της φετινής σεζόν. Παρόλα αυτά, με τον Ρομπέρτο Μαρτίνεθ στην άκρη του πάγκου ο σύλλογος του Λίβερπουλ πραγματοποίησε την καλύτερη του χρονιά σε επίπεδο Premier League!

Όλοι στην ομάδα έμειναν απόλυτα ικανοποιημένοι από την φετινή πορεία της Έβερτον, η οποία τερμάτισε στην πέμπτη θέση της Premier League, ενώ διεκδίκησε μέχρι και την έξοδο της στο Champions League (την τέταρτη θέση που πήρε τελικά η Άρσεναλ). Αποτέλεσμα ήταν η Έβερτον να "σπάσει" όλα τα ρεκόρ του συλλόγου, με τον Μαρτίνεθ στους δέκα μήνες που βρίσκεται στον πάγκο να κάνει εξαιρετική δουλειά, τα αποτελέσματα της οποίας φάνηκαν μέσα σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα. Ας δούμε τους "μαγικούς" αριθμούς της φετινής σεζόν...

72 βαθμοί - Αποτελούν ρεκόρ βαθμών στην Premier League, ξεπερνώντας τους 65 της σεζόν 2007-08 που ήταν το προηγούμενο ρεκόρ.

21 νίκες - Νέο ρεκόρ νικών για την Έβερτον, καθώς πέρασε τις 19 που είχε επίσης από τη σεζόν 2007-08.

1,89 - Τα ζαχαρωτά ανά ματς είχαν 1,89 βαθμούς ανά αγώνα που είναι το υψηλότερο για προπονητή του συλλόγου στο πρώτο μισό της σεζόν.

13 εντός έδρας νίκες - Ακόμα ένα ρεκόρ... Οι 13 νίκες το "Γκούντισον Παρκ" αποτελούν ρεκόρ για τον σύλλογο.

9 διαδοχικές εντός έδρας νίκες σε όλες τις διοργανώσεις - Ασταμάτητη η Έβερτον φέτος που πέτυχε εννέα διαδοχικές νίκες, πριν ηττηθεί από την Crystal Palace τον Απρίλιο. Αυτό το σερί είναι το καλύτερο του συλλόγου από τις 12 συνεχόμενες του 1969!

7 διαδοχικές νίκες στο πρωτάθλημα - Το καλύτερο ρεκόρ της Έβερτον στην Premier League. Ποτέ ξανά δεν είχε επτά διαδοχικές νίκες! Επίσης, ήταν η πρώτη φορά που ο σύλλογος πήρε επτά νίκες μέσα στο δίμηνο Μαρτίου - Απριλίου από το 1987...

37.732 - Ο κόσμος ανά ματς που ήρθε στο γήπεδο. Μόνο δύο φορές τα τελευταία 36 χρόνια ήταν περισσότερος (38,841 τη σεζόν 2002-03 και 38,837 τη σεζόν 2003-04).

38 - Ο αριθμός των γκολ της Έβερτον εντός έδρας. Τα περισσότερα εντός έδρας από πλευράς Premier League, ενώ έρχονται δεύτερα από τη σεζόν 1989-1990 (είχαν βάλει 40).

0 ήττες - Η Έβερτον φέτος δεν έχασε ποτέ στα ματς που έδωσε το μεσημέρι του Σαββάτου! Ο Μαρτίνεθ οδήγησε την ομάδα σε 12 νίκες και 4 ισοπαλίες!

TAGS PREMIER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ