PREMIER LEAGUE

Τα έξι "θύματα" του Πεπ Γκουαρδιόλα

Τα έξι "θύματα" του Πεπ Γκουαρδιόλα
Γκουαρδιόλα © REUTERS

Ο Τζο Χαρτ είναι φευγάτος από τη Μάντσεστερ Σίτι με απόφαση του Πεπ Γκουαρδιόλα. Δεν είναι όμως ο μοναδικός παίκτης - σταρ που τίθεται εκτός από ομάδα που κοουτσάρει ο Καταλανός. Τουρέ, Ροναλντίνιο και Ντέκο είναι μεταξύ άλλων στην ίδια λίστα.

Η έλευση του Πεπ Γκουαρδιόλα στη Μάντσεστερ Σίτι σηματοδότησε αλλαγές στο ποδοσφαιρικό τμήμα, η σημαντικότερη εκ των οποίων είναι η... περιθωριοποίηση του τερματοφύλακα, Τζο Χαρτ που έφερε αντιδράσεις. Στην ίδια, μαύρη λίστα είναι και οι Νασρί, Μπονί, Μανγκαλά και ο Γιαγιά Τουρέ.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ενεργεί με τον ίδιο τρόπο ο Καταλανός προπονητής. Και σε προηγούμενες ομάδες του δεν δίστασε να θέσει εκτός, παίκτες που μέχρι και πριν από την έλευσή του ήταν βασικοί και αναντικατάστατοι. Ας θυμηθούμε μερικά τέτοια παραδείγματα, όπως τα παρουσίασε η βρετανική "Daily Mail".

Ροναλντίνιο

Barcelona's Ronaldinho celebrates the first goal against Benfica during their Champions League quarter-final second leg soccer match in Barcelona, Spain April 5, 2006. REUTERS/Albert Gea
Barcelona's Ronaldinho celebrates the first goal against Benfica during their Champions League quarter-final second leg soccer match in Barcelona, Spain April 5, 2006. REUTERS/Albert Gea BARCELONA'S RONALDINHO CELEBRATES THE FIRST GOAL AGAINST BENFICA DURING THEIR CHAMPIONS LEAGUE QUARTER-FINAL SECOND LEG SOCCER MATCH IN BARCELONA, SPAIN APRIL 5, 2006. REUTERS/ALBERT GEA

Ο Βραζιλιάνος πραγματοποίησε τις καλύτερες εμφανίσεις της καριέρας του στη Μπαρτσελόνα. Επί Ράικαρντ ο Ροναλντίνιο ήταν ο μεγάλος σταρ της Μπάρτσα και μακράν ο καλύτερος παίκτης. Όταν ανέλαβε ο Γκουαρδιόλα, ο "Ρόνι" θέλησε να κυνηγήσει μια νέα πρόκληση και ο Πεπ δεν πετούσε τη σκούφια του να τον κρατήσει. Έτσι, ο Λατινοαμερικανός πήγε στη Μίλαν, αν και αργότερα παραδεχόταν ότι μετάνιωσε που αποχώρησε.

Ντέκο

Τα έξι "θύματα" του Πεπ Γκουαρδιόλα
© AP

Για τέσσερα χρόνια ο Ντέκο ήταν βασικός στη Μπαρτσελόνα του Φρανκ Ράικαρντ. Ο Γκουαρδιόλα ωστόσο πίστευε πως ο Πορτογάλος έκλεινε το δρόμο σε παίκτες που θα μπορούσαν να παίξουν από την ακαδημία στην πρώτη ομάδα. Από τις πρώτες ενέργειες του Ισπανού κόουτς ήταν να τον απομακρύνει.

Σαμουέλ Ετό

Τα έξι "θύματα" του Πεπ Γκουαρδιόλα
© REUTERS

Ο Καμερουνέζος πήγε στη Μπαρτσελόνα το 2004. Επί Γκουαρδιόλα έκανε εξαιρετική σεζόν, σημειώνοντας 36 γκολ σε 52 ματς. Είχε σκοράρει μάλιστα στον τελικό του Champions League με τη Γιουνάιτεντ. Παρόλα αυτά, δεν κατέστη εφικτό να παραμείνει. Ο Ιμπραχίμοβιτς υπέγραψε στη Μπάρτσα και ο Ετό πήγε στην Ίντερ.

Τζανλούκα Τζαμπρότα

Τα έξι "θύματα" του Πεπ Γκουαρδιόλα
© AP

Για μια διετία ο Τζανλούκα Τζαμπρότα είχε θέση βασικού στη Μπαρτσελόνα. Ο Πεπ Γκουαρδιόλα δεν "τρελαινόταν" να τον κρατήσει και έτσι ο Ιταλός μπακ αποχώρησε με προορισμό τη Μίλαν.

Γιαγιά Τουρέ

Τα έξι "θύματα" του Πεπ Γκουαρδιόλα
© AP

Επί μια διετία στη Μπαρτσελόνα ο Γιάγια Τουρέ συνεργάστηκε με τον Γκουαρδιόλα. Τον Ιούνιο του 2010 ο Καταλανός έκρινε πως ο Ιβοριανός δεν έχει πλέον θέση στην ομάδα, με αποτέλεσμα να φύγει με προορισμό τη Σίτι.

Μπαστιάν Σβαϊνστάιγκερ

Τα έξι "θύματα" του Πεπ Γκουαρδιόλα
© BONGARTS/GETTY IMAGES

Το 2013 ο Γκουαρδιόλα πήγε στη Μπάγερν. Επί μια διετία συνεργάστηκε με τον Μπαστιάν Σβαϊνστάιγκερ. Η τελευταία εμφάνιση του ποδοσφαιριστή με τους Βαυαρούς καταγράφηκε στις 23 Μαΐου 2015, έπειτα από 17 ολόκληρα χρόνια στην ίδια ομάδα. Ο Πεπ αποφάσισε πως ο διεθνής Γερμανός δεν έχει θέση στα πλάνα του και ως εκ τούτου υπέγραψε στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

"Τελειώνει" τον Χαρτ ο Γκουαρδιόλα!
Κινείται για Μπράβο η Μάντσεστερ Σίτι
Τελειώνει ο Τουρέ από την Σίτι
TAGS PREMIER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ