PREMIER LEAGUE

Πρωταθλήτρια η Σίτι, ακολουθούν Τσέλσι και Λίβερπουλ

Πρωταθλήτρια η Σίτι, ακολουθούν Τσέλσι και Λίβερπουλ

Η Μάντσεστερ Σίτι είναι η πρωταθλήτρια στις μεταγραφικές δαπάνες από το 2007 και μετά. Δείτε ποιοι την ακολουθούν και ποιες είναι οι τέσσερις ομάδες της Πρέμιερ Λιγκ που έχουν βγει οικονομικά κερδισμένες στο μεταγραφικό παζάρι.

Η Μάντσεστερ Σίτι είναι η πρωταθλήτρια στις δαπάνες στην Πρέμιερ Λιγκ από τη σεζόν 2006-07 και μετά, όπως αποτυπώνεται και από φωτογραφία που δημοσίευσε το 101greatgoals.com.

Η συγκεκριμένη είδηση, όμως, όπως και η δεύτερη θέση την οποία έχει η Τσέλσι, μόνο έκπληξη δεν αποτελούν, καθώς τόσο οι Άραβες της Σίτι όσο και ο Ρομπάν Αμπράμοβιτς βάζουν συνεχώς το χέρι στην τσέπη.

Στο βάθρο βρίσκεται και η Λίβερπουλ, η οποία επί διοίκησης FSG έχει δαπανήσει πολύ μεγάλα ποσά για μεταγραφές, ενώ η πρώτη έκπληξη είναι η τέταρτη θέση, στην οποία είναι η Άστον Βίλα. Αυτό, άλλωστε εξηγεί και τα χρέη που έχει ο σύλλογος παρόλες τις σημαντικές πωλήσεις των τελευταίων χρόνων (Γκάρεθ Μπάρι, Τζέιμς Μίλνερ, Άσλεϊ Γιανκ, Στιούαρτ Ντάουνινγκ).

Από εκεί και πέρα, εντυπωσιακό είναι πως παρά τα πάρα πολύ μεγάλα έσοδα που έχουν οι ομάδες της Πρέμιερ Λιγκ, μόνο τέσσερις εξ αυτών έχουν βγει κερδισμένες από το μεταγραφικό παζάρι με το πέρας των ετών. Ο λόγος για τις Γουίγκαν, Νιούκαστλ, Ρέντινγκ και Άρσεναλ, με την τελευταία να παραδίδει μαθήματα στον συγκεκριμένο τομέα και την "τουν" να έχει πάρει επί της ουσίας τεράστια ανάσα λόγω της πώλησης του Άντι Κάρολ στη Λίβερπουλ.

Δείτε αναλυτικά τον πίνακα (σ.σ. τα ποσά είναι σε λίρες):

Αριθμός Ομάδα Ποσό
1. Μ. Σίτι -427 εκατ.
2. Τσέλσι -233 εκατ.
3. Λίβερπουλ -124 εκατ.
4. Άστον Βίλα -92 εκατ.
5. Μ. Γιουν. -88 εκατ.
6. Σάντερλαντ -88 εκατ.
7. Στόουκ -80 εκατ.
8. ΚΠΡ -72 εκατ.
9. Τότεναμ -65 εκατ.
10. Γουέστ Χαμ -56 εκατ.
11. Φούλαμ -26 εκατ.
12. Σαουθάμπτον -14 εκατ.
13. Γ. Μπρομ -12 εκατ.
14. Νόριτς -10 εκατ.
15. Σουόνσι -4 εκατ.
16. Έβερτον -2 εκατ.
17. Γουίγκαν 5 εκατ.
18. Νιούκαστλ 8 εκατ.
19. Ρέντινγκ 8 εκατ.
20. Άρσεναλ 40 εκατ.

Τέλος, να σημειωθεί πως ο λόγος για τον οποίο εναρκτήρια σεζόν έχει επιλεχθεί εκείνη του 2006-07 είναι επειδή τότε η Άρσεναλ πήγε στο "Έμιρεϊτς". Η συγκεκριμένη κίνηση, άλλωστε, ήταν ο βασικός παράγοντας που την έκανε να αλλάξει τη μεταγραφική πολιτική της και να προσπαθεί να βγάζει κέρδος σε κάθε περίοδο.

TAGS PREMIER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ