PREMIER LEAGUE

Κορυφαίες ανατροπές στην Πρέμιερ Λιγκ

Κορυφαίες ανατροπές στην Πρέμιερ Λιγκ

Η Ρέντινγκ πραγματοποίησε μία από τις μεγαλύτερες ανατροπές στην Πρέμιερ Λιγκ πετυχαίνοντας τρία γκολ σε διάστημα 10 λεπτών και το Sport24.gr θυμάται αντίστοιχες περιπτώσεις.

Μπορεί η Πρέμιερ Λιγκ να έχει ζωή μόλις 21 χρόνια αλλά μερικές από τις μεγαλύτερες ανατροπές έχουν γίνει σε αυτή.

Δεν είναι, μάλιστα, μόνο οι μεγάλες ομάδες που έχουν καταφέρει κάτι τέτοιο με τρανό παράδειγμα τη Ρέντινγκ, η οποία το απόγευμα του Σαββάτου μπόρεσε να ανατρέψει το 0-2 της Γουέστ Μπρομ μέσα σε 10 λεπτά!

Με αυτή την αφορμή το Sport24.gr θυμάται μεγάλες ανατροπές που σημειώθηκαν στην Πρέμιερ Λιγκ σε παιχνίδια που ο νικητής βρέθηκε να χάνει με τουλάχιστον δύο γκολ.

Νιούκαστλ-Λέστερ 4-3 (Φεβρουάριος του 1997)

Πρόκειται για ένα παιχνίδι που πιθανότατα είναι χαραγμένο στη μνήμη όλων των φιλάθλων της Νιούκαστλ που το έχουν δει. Η ομάδα τους μπορεί να πήρε το προβάδισμα, αλλά στη συνέχεια βρέθηκε να χάνει με 1-3. Ωστόσο, η "τουν" κατάφερε να ισοφαρίσει λίγο πριν το 90' και να πάρει τη νίκη στις καθυστερήσεις με τον Άλαν Σίρερ να ολοκληρώνει το χατ τρικ του.

Λιντς-Ντέρμπι 4-3 (Νοέμβριος του 1997)

Μία από τις σημαντικότερες νίκες στην ιστορία της στην Πρέμιερ Λιγκ είναι η συγκεκριμένη για τη Λιντς. Τα "καναρίνια" κλήθηκαν να επιστρέψουν από το 0-3 και τα κατάφεραν έχοντας τότε στη σύνθεσή τους παίκτες όπως οι Χάρι Κιούελ και Τζίμι Φλόιντ Χάσελμπαϊν. Το γκολ της νίκης ο Λι Μπόιερ στο 90', το οποίο σήκωσε στο πόδι όλο το "'Ελαντ Ρόουντ".

Τσέλσι-Άρσεναλ 2-3 (Οκτώβριος του 1999)

Τα ντέρμπι του Λονδίνου είναι ανέκαθεν εντυπωσιακά, αφού συνήθως προσφέρουν πολλά γκολ. Αυτό επιβεβαίωσε και η εν λόγω αναμέτρηση, στην οποία η προ Ρομάν Αμπράμοβιτς Τσέλσι κατάφερε να προηγηθεί με 2-0 της Άρσεναλ. Ωστόσο, ο Νουανκό Κανού είχε διαφορετική άποψη και με χατ τρικ (από το 75' ως το 90') έδωσε στους "κανονιέρηδες" τους τρεις βαθμούς.

Τότεναμ-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 3-5 (Οκτώβριος του 2001)

Από ανατροπές σαν κι αυτή η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ απέκτησε το μέταλλο του πρωταθλητή. Η Τότεναμ μπήκε πολύ δυνατά στο παιχνίδι και έκανε το 3-0 εντός του πρώτου ημιχρόνου. Οι "κόκκινοι διάβολοι", όμως, μπήκαν μεταμορφωμένοι στο δεύτερο, πέτυχαν πέντε τέρματα και σημείωσαν μία εκπληκτική νίκη. Αυτή δεν είναι η μοναδική ανατροπή της Γιουνάιτεντ επί της Τότεναμ, αφού τον Απρίλιο του 2009 είχε νικήσει με 5-2 (από 0-2) με τους Λονδρέζους, πάντως, να έχουν σημαντικά παράπονα από τη διαιτησία.

Ρέντινγκ-Μίντλεσμπρο 3-2 (Αύγουστος του 2006)

Ο αγώνας με τη Γουέστ Μπρομ δεν ήταν ο πρώτος στον οποίο η Ρέντινγκ πραγματοποίησε μία μεγάλη ανατροπή. Κάτι ανάλογο είχε κάνει και το 2006, στο πρώτο της παιχνίδι στην ιστορία της στην Πρέμιερ Λιγκ. Στιούαρτ Ντάουνινγκ και Γιακούμπου Αγκεγκμπένι έβαλαν από νωρίς μπροστά την Μπόρο, αλλά οι "βασιλικοί" ισοφάρισαν πριν το ημίχρονο. Η ανατροπή ήρθε στο 55' με τον Λερόι Λίτα.

Μπόλτον-Άρσεναλ 2-3 (Μάρτιος του 2008)

Μπορεί εκείνη τη σεζόν το πρωτάθλημα να πήγε στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, όμως, η Άρσεναλ πάλεψε μέχρι τέλους. Οι "κανονιέρηδες" γνώριζαν πως έπρεπε να περάσουν από το "Ρίμποκ" πάση θυσία και τα κατάφεραν. Τι κι αν έμειναν πίσω στο σκορ, τι κι αν χρειάστηκε να κάνουν την ανατροπή με 10 παίκτες; Το γκολ του Γουίλιαμ Γκαλάς στο 62' έμελλε να είναι απλώς η αρχή, με τους Ρόμπιν φαν Πέρσι και Σάμουελ (αυτογκόλ) να ολοκληρώνουν τη μεγάλη ανατροπή.

Μάντσεστερ Σίτι-Φούλαμ 2-3 (Απρίλιος του 2008)

Μερικές ανατροπές δε δίνουν απλώς μία νίκη, αλλά ένα τρόπαιο ή την παραμονή στην κατηγορία. Για τη Φούλαμ η νίκη στο "Σίτι οφ Μάντσεστερ" ήταν επιτακτική, αφού σε διαφορετική περίπτωση θα υποβιβαζόταν. Ο Ρόι Χόντσον μετά το 2-0 ήταν ανήσυχος στον πάγκο του, μέχρι το 70' όταν το πρώτο γκολ του Ντιαμσί Καμαρά του έδωσε κάποιες ελπίδες. Εννιά λεπτά μετά ο Ντάνι Μέρφι ισοφάρισε, χωρίς αυτό να φτάνει. Ωστόσο, το γκολ του Καμαρά στο 90' χάρισε το τρίποντο στους "κότατζερς".

Μάντσεστερ Σίτι-Λίβερπουλ 2-3 (Οκτώβριος του 2008)

Λίγους μήνες μετά η Μάντσεστερ Σίτι έπεσε και πάλι θύμα ανατροπής χάνοντας εκ νέου παιχνίδι στο οποίο είχε προηγηθεί με 2-0. Η Λίβερπουλ, που εκείνη τη χρονιά διεκδίκησε το πρωτάθλημα μέχρι τέλους, πέρασε τελικά από την έδρα των "πολιτών" με τον Φερνάντο Τόρες να σκοράρει δύο φορές (55', 73') και τον Ντιρκ Κάουτ να ολοκληρώνει στο 90 την ανατροπή.

(τα γκολ του Τόρες στο 2,12)

(το γκολ του Κάουτ στο 2,45)

Άρσεναλ-Τότεναμ 2-3 (Νοέμβριος του 2010)

Όταν έχεις να νικήσεις στην έδρα της μισητής αντιπάλου σου 17 χρόνια και βρίσκεσαι πίσω στο σκορ με 2-0 από το 27' όλα μοιάζουν μαύρα. Έτσι φαίνονταν τα πράγματα και για την Τότεναμ εκείνη τη μέρα, η οποία στο δεύτερο ημίχρονο ήταν αγνώριστη. Ο Γκάρεθ Μπέιλ στο 50' έκανε την αρχή και ο Γιουνές Καμπούλ στο 85' ήταν ο άνθρωπος που έδωσε τη νίκη στα "σπιρούνια".

Άρσεναλ-Τότεναμ 5-2 (Φεβρουάριος του 2012)

Αυτό το παιχνίδι δεν ήταν μόνο μία εμφατική νίκη επί της συμπολίτισσας Τότεναμ, αλλά κατάφερε να αλλάξει όλη την εικόνα των δύο ομάδων στη συνέχεια του πρωταθλήματος και να δώσει την ώθηση που χρειάζονταν οι "κανονιέρηδες" για να προσπεράσουν τα "σπιρούνια" και να τερματίσουν τρίτοι. Η ανατροπή είχε γίνει μέχρι το 51', με την ομάδα του Αρσέν Βενγκέρ να ξεσπά στη συνέχεια.

ΚΠΡ-Λίβερπουλ 3-2 (Μάρτιος του 2012)

Ήταν μία από τις εντός έδρας νίκες που έδωσε τελικά τη δυνατότητα στην ΚΠΡ να παραμείνει στην Πρέμιερ Λιγκ. Μπορεί η καθοριστική να ήταν αυτή επί της Στόουκ την προτελευταία αγωνιστική, αλλά κι εκείνη με τη Λίβερπουλ ήταν εξίσου σημαντική αν αναλογιστεί κανείς ότι έχανε μέχρι το 77' με 2-0. Το κερασάκι στην τούρτα μπήκε από τον Τζίμι Μάκι, ενώ για λογαριασμό των Λονδρέζων είχε ισοφαρίσει ο Τζιμπρίλ Σισέ.

Άστον Βίλα-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 2-3 (Νοέμβριος του 2012)

Έχει ξεπεράσει τις 10 ανατροπές η φετινή Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, αλλά εκείνη με την Άστον Βίλα ξεχωρίζει, γιατί κλήθηκε να ανατρέψει το 2-0. Όλα τα γκολ της ήρθαν στο δεύτερο ημίχρονο με το πρώτο να σημειώνεται στο 58' από τον Χαβιέρ Ερνάντες, όπως και το νικητήριο.

TAGS PREMIER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ