PREMIER LEAGUE

Premier League: The Full Report (32/38)

Premier League: The Full Report (32/38)

Έπιασε κορυφή η Λίβερπουλ, έσπασε το ρεκόρ του Ζοζέ Μουρίνιο, "απόλυτη" η Έβερτον και ο οπαδός με το μπαστούνι τυφλού! Το Sport24.gr σχολιάζει την 32η αγωνιστική της Premier League (videos).

Η μάχη του τίτλου καλά κρατεί με αποτέλεσμα κάθε παιχνίδι να είναι κρίσιμο και για τις τρεις ομάδες που μονομαχούν. Το ίδιο, βέβαια, ισχύει τόσο για τις Άρσεναλ και Έβερτον, που κατά πάσα πιθανότητα να παλέψουν για την τέταρτη θέση, όσο και για αρκετές ομάδες που προσπαθούν να παραμείνουν στην κατηγορία.

Το τέλος της 32ης αγωνιστικής βρήκε τη Λίβερπουλ να είναι στην κορυφή της Premier League έχοντας δύο παιχνίδια περισσότερα από τη Μάντσεστερ Σίτι. Οι "κόκκινοι" με κλειδί το πολύ γρήγορο γκολ, εκμεταλλεύτηκαν τους πολλούς χώρους που άφησε η Τότεναμ, αλλά και τις περίεργες επιλογές του Τιμ Σέργουντ για την ενδεκάδα, και πήραν άλλη μία νίκη σκοράροντας πολλά γκολ. Για τους Λονδρέζους δε χρειάζεται να πει κανείς πολλά, η μόλις μία ισοπαλία σε 8 παιχνίδια με τις ομάδες τις τετράδας με τέρματα 2-27 αντικατοπτρίζει το πόσο προβληματικοί είναι φέτος.

Στο άλλο μεγάλο παιχνίδι της αγωνιστικής η Άρσεναλ παρουσίασε το ίδιο σύμπτωμα. Άρχισε πολύ νωθρά και το πλήρωσε με τη Μάντσεστερ Σίτι να παίρνει νωρίς κεφάλι στο σκορ και να δείχνει πολύ καλύτερη στον αγωνιστικό χώρο. Ωστόσο, οι "κανονιέρηδες" συνήλθαν και πήραν τον βαθμό της ισοπαλίας εν τέλει. Θα μπορούσαν να έχουν γευτεί και τη χαρά της νίκης, όμως, Βενσάν Κομπανί και Μάρτιν Ντεμιτσέλις έκαναν πιθανότατα το καλύτερό τους παιχνίδι ως δίδυμο.

Το αποτέλεσμα που προκάλεσε μεγαλύτερη αίσθηση ήταν η ήττα της Τσέλσι στο Λονδίνο. Εξ αρχής ο δείκτης δυσκολίας ήταν αυξημένος, αφού η Κρίσταλ Πάλας είναι μία πολύ σκληρή ομάδα που δύσκολα δέχεται γκολ. Οι "μπλε" σε μία ανύποπτη φάση βρέθηκαν πίσω στο σκορ και μετά δεν μπορούσαν να αντιδράσουν. Το πρόβλημά τους στο γκολ είναι δεδομένο και τους κόστισε για άλλη μία φορά κόντρα σε μικρότερη ομάδα.

Ξέσπασμα για τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με τον Χουάν Μάτα να πετυχαίνει το πρώτο του γκολ ως παίκτης της. Εξίσου θετικό για τους "κόκκινους διάβολους" η πολύ καλή εμφάνιση του Σίνζι Καγκάουα, τον οποίο έχει ανάγκη η ομάδα. Στα αρνητικά ότι οι αμυντικοί της Γιουνάιτεντ δεν μπορούσαν να αντιμετωπίσουν τον Κριστιάν Μπεντέκ, παρόλο που εκείνος δεν ήταν σε καλή μέρα.

Το απόλυτο 5/5 έχει η Έβερτον στον Μάρτιο, η μοναδική ομάδα πλην της Λίβερπουλ που το έχει καταφέρει στην Premier League. Τα "ζαχαρωτά" δείχνουν χαρακτήρα και πέρασαν έτσι και από το "Κρέιβεν Κότατζ" μην αφήνοντας έτσι τη Φούλαμ να πάρει ανάσα. Ο Στίβεν Νέισμιθ ήρθε από τον πάγκο και έδωσε ξανά λύσεις, ενώ και ο Κέβιν Μιραλάς φώναξε παρών σκοράροντας για πρώτη φορά μετά από σχεδόν δύο μήνες.

Από εκεί και πέρα, εντυπωσιακή ήταν η Σαουθάμπτον, η οποία έκανε ό,τι ήθελε τη Νιούκαστλ με τους Άγγλους της, Λουκ Σο, Άνταμ Λαλάνα, Τζέι Ροντρίγκεθ, Ρίκι Λάμπερτ και Στίβεν Ντέιβις να είναι σε πολύ καλή μέρα. Πολύ σημαντικές νίκες πήραν Γουέστ Χαμ και Σουόσνι, οι οποίες έχουν πολύ καλές ομάδες για να κινδυνέψουν, ενώ σε αυτή την κατηγορία ανήκει και η Στόουκ. Αυτοκτόνησε η Γουέστ Μπρομ με το γκολ που δέχτηκε στο 96' κι έδωσε ελπίδες σε όλες τις όσες την κυνηγούν.

MVP - Τζέι Ροντρίγκεθ (Σαουθάμπτον)

Την καλύτερη σεζόν της καριέρας του πραγματοποιεί ο Άγγλος με ισπανικές ρίζες και κάνει ό,τι μπορεί για να συμπεριληφθεί στην αποστολή των "τριών λιονταριών" για το Μουντιάλ. Στο παιχνίδι με τη Νιούκαστλ, στο οποίο η Σαουθάμπτον ήταν εντυπωσιακή, σημείωσε δύο γκολ, είχε ένα δοκάρι, ενώ θα μπορούσε να έχει κάνει χατ τρικ και σε τουλάχιστον άλλες δύο περιπτώσεις. Πολύ καλοί και οι Τζόναθαν Ντε Γκουζμάν, Λουίς Σουάρες, Νταβίδ Σίλβα και Σίνζι Καγκάουα.

Απογοήτευση - Γουέστ Μπρομ

Όταν έχεις κάνει κατάθεση ψυχής και στο 94' παίρνεις το προβάδισμα σε ματς - κατηγορία, τότε δε γίνεται ένα λεπτό μετά να δέχεσαι την ισοφάριση. Οι "μπάγκις" αν έπαιρναν τη νίκη θα έκαναν ένα πολύ μεγάλο βήμα προς την παραμονή, αφού θα πήγαιναν στο +6 από τη ζώνη του υποβιβασμού. Ωστόσο, η αντίδρασή τους στην τελευταία φάση ήταν αστεία και έδωσαν έτσι το δικαίωμα στους από κάτω να συνεχίζουν να ελπίζουν.

Premier League: The Full Report (32/38)
© GETTY IMAGES

Το καλύτερο γκολ - Μοργκάν Αμαλφιτανό (Γουέστ Μπρομ)

Περισσότερα του ενός ήταν τα εντυπωσιακά γκολ αυτής της αγωνιστικής. Ο Άσκαν Ντεζάγκα πέτυχε με προσωπική ενέργεια ένα πανέμορφο τέρμα, ενώ εξίσου καλό ήταν και αυτό του Άνταμ Λαλάνα. Ωστόσο, βλέποντας κανείς αυτό του Μοργκάν Αμαλφιτανό συνειδητοποιεί πως δύσκολα θα βρισκόταν κάποιο καλύτερο. Φοβερή έμπνευση από τον Γάλλο που κρέμασε από πολύ μακριά τον Ντέιβιντ Μάρσαλ, έναν εκ των κορυφαίων τερματοφυλάκων της φετινής Premier League.

Το αποτέλεσμα

Είναι πολλά τα κρίσιμα αποτελέσματα της εβδομάδας, όπως οι νίκες των Λίβερπουλ και Έβερτον. Ωστόσο, νίκη της αγωνιστικής είναι αυτή της Κρίσταλ Πάλας. Από τη μία γιατί γκρέμισε από την κορυφή την Τσέλσι και από την άλλη γιατί το συγκεκριμένο τρίποντο ήταν μεγάλη ανάσα για τους "αετούς" στη μάχη που δίνουν για να παραμείνουν στην Premier League.

Το στιγμιότυπο

Το περιστατικό ανάμεσα σε Μουρίνιο και ball boy δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητο. Ωστόσο, είχαμε και κάτι ακόμα καλύτερο. Πρωταγωνιστής ένας οπαδός της Φούλαμ, ο οποίος κουνούσε με νόημα ένα μπαστούνι τυφλού μπροστά στον επόπτη, ο οποίος δεν άντεξε κι έβαλε τα γέλια.

Vine is the best way to see and share life in motion. Create short, beautiful, looping videos in a simple and fun way for your friends and family to see.

Το στατιστικό

Την πρώτη του ήττα από ομάδα που μόλις ανέβηκε γνώρισε ο Ζοζέ Μουρίνιο ως τεχνικός των Τσέλσι, Ίντερ και Ρεάλ Μαδρίτης. Ως τώρα ο Πορτογάλος είχε σε 53 παιχνίδια 47 νίκες και 6 ισοπαλίες. Παράλληλα, αυτό ήταν το 100ο λονδρέζικο ντέρμπι για τον Τζον Τέρι. Περισσότερα έχουν μόνο οι Σολ Κάμπελ (103) και Φρανκ Λάμπαρντ (139). Ωστόσο, δεν το χάρηκε, αφού έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του.

Το γεγονός της εβδομάδας

Είναι ένα από τα πρόσωπα της χρονιάς με τα ΜΜΕ να ασχολούνται πολύ συχνά μαζί του. Το γεγονός της εβδομάδας αφορά το περίφημο αεροπλάνο, το οποίο πέταξε πάνω από το "Ολντ Τράφορντ" με το πανό που καλούσε τον Ντέβιντ Μόγιες να αποχωρήσει. Ωστόσο, εξίσου σημαντική σε περίπτωση που ισχύει είναι η αποκάλυψη της "Telegraph" σύμφωνα με την οποία ο Σκωτσέζος έχει χάσει εντελώς την εμπιστοσύνη των παικτών του.

Αξίζει να προσέξετε

Τον Τζον Στόουνς. Στην παρθενική του χρονιά με την πρώτη ομάδα της Έβερτον ο 19χρονος κεντρικός αμυντικός τα πηγαίνει εξαιρετικά. Έχει εκμεταλλευτεί στο έπακρο τις ευκαιρίες που του έχουν δοθεί από τους διάφορους τραυματισμούς και στο παιχνίδι με τη Φούλαμ απέδειξε για άλλη μία φορά πως έχει τα προσόντα για να εξελιχθεί σε έναν πραγματικά πολύ καλό κεντρικό αμυντικό. Δεν έχασε καμία μονομαχία στον αέρα, διαθέτει ταχύτητα και είναι από εκείνους που έχουν την ικανότητα να βγάλουν την μπάλα από την άμυνα.

Όποιος έχει κουράγιο για ερωτήσεις, παρατηρήσεις, διαφωνίες ή διάλογο μπορεί να με βρει στο Twitter: @antonis_tsir

TAGS PREMIER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ