PREMIER LEAGUE

Οι υποψήφιοι "μνηστήρες" για τον πάγκο της Σάντερλαντ

Οι υποψήφιοι "μνηστήρες" για τον πάγκο της Σάντερλαντ

Μετά την απόλυση του Πάολο Ντι Κάνιο έχει αρχίσει να αναπτύσσεται έντονη φημολογία για τον αντικαταστάτη του, με το όνομα του Ρομπέρτο Ντι Ματέο να μοιάζει το επικρατέστερο.

Οι "μαύρες γάτες" απομάκρυναν τον αμφιλεγόμενο Ιταλό κόουτς μετά το παιχνίδι με τη Γουέστ Μπρομ στο "Χόθορνς" και τη νέα ήττα με 3-0, την τέταρτη για φέτος σε πέντε αγώνες.

Η ομάδα από τη βορειοανατολική Αγγλία έχει βυθιστεί στον πάτο της βαθμολογίας με μόλις ένα πόντο και το μεγαλύτερο μερίδιο ευθύνης φαίνεται ότι βαραίνει τον Ντι Κάνιο, οποίος δεν είχε την καλύτερη σχέση με την πλειοψηφία των παικτών.

Ο ιδιοκτήτης, Έλις Σορτ, και ο τεχνικός διευθυντής, Ρομπέρτο Ντε Φάντι, καλούνται να κάνουν μια πιο εύστοχη επιλογή τεχνικού, ο οποίος θα αναλάβει να ξεκολλήσει την ομάδα από την τελευταία θέση και θα επωμισθεί την ευθύνη της διαχείρισης του ρόστερ, που αποτελείται από 14 νέους παίκτες μετά το πέρας της καλοκαιρινής μεταγραφικής περιόδου. Η προσπάθεια που πρέπει να καταβληθεί από όλα τα πόστα του συλλόγου χαρακτηρίζεται τραχεία και οι κινήσεις που θα γίνουν εφεξής οφείλουν να είναι απόλυτα προσεγμένες προκειμένου να αποφευχθούν σενάρια υποβιβασμού.

Η Σάντερλαντ θα προσπαθήσει να κατακτήσει την πρώτη της νίκη στο φετινό πρωτάθλημα την Κυριακή στο Άνφιλντ κόντρα στη Λίβερπουλ, ενώ μεσοβδόμαδα έχει παιχνίδι για το Λιγκ Καπ με την Πίτερμπρο στο "Στάδιο του Φωτός".

Πιο πιθανοί υποψήφιοι για τον προπονητικό θώκο είναι οι ακόλουθοι:

Ρομπέρτο Ντι Ματέο

Οι υποψήφιοι "μνηστήρες" για τον πάγκο της Σάντερλαντ

Ο πρώην προπονητής και παίκτης της Τσέλσι, θα φάνταζε μια εξαιρετική επιλογή, ίσως και απλησίαστη, για μια ομάδα του επιπέδου της Σάντερλαντ, αφού αν κοιτάξει κανείς το παλμαρέ του θα δει ένα Τσάμπιονς Λιγκ και ένα Κύπελλο Αγγλίας με τους "μπλε". Ωστόσο υπάρχει μια γενική αντίληψη ότι οι επιτυχίες του αυτές οφείλονταν σε μεγάλο βαθμό στον παράγοντα της τύχης και της αξίας των παικτών του. Αρκεί κανείς να θυμηθεί τους επαναληπτικούς με τη Νάπολι και την Μπαρτσελόνα για το Τσάμπιονς Λιγκ και φυσικά τη μεγάλη απόδραση από το "Αλιάντς Αρίνα" με τον Ντιντιέ Ντρογκμπά να γυρίζει ένα χαμένο τελικό και τον Πετρ Τσεχ να πιάνει πέναλτι στην παράταση και στη σχετική διαδικασία. Το ίδιο ισχύει και για τον τελικό του Κυπέλλου με τη Λίβερπουλ, με κακώς ακυρωθέντα γκολ υπέρ των "κόκκινων" και σωρεία χαμένων ευκαιριών.

Όλα αυτά δεν σημαίνουν ότι ο Ντι Ματέο δεν είναι καλός προπονητής, ούτε ότι δεν του αναλογεί αξιοσέβαστο μερίδιο στα επιτεύγματα των ομάδων του, απλώς συνηγορούν στο ότι η προοπτική να προπονήσει μια ομάδα του βεληνεκούς της Σάντερλαντ θα ήταν αρκετά δελεαστική γι' αυτόν.

Η επιλογή του συγκεντρώνει τις μεγαλύτερες πιθανότητες, δεδομένης και της φιλίας που τον συνδέει με τον Ντε Φάντι, καθώς και της μεθόδου προσέγγισης των παικτών που ακολουθεί. Είναι πιο ήπιος και ανοικτός σε συζητήσεις με την ομάδα του, γεγονός που αφ' ενός τον αντιδιαστέλλει με τον εριστικό και αυταρχικό προκάτοχό του και αφ' ετέρου συντείνει στην ηρεμία των ποδοσφαιριστών, η οποία έχει διαταραχθεί με τις συνεχείς αντεγκλήσεις. Συνιστά μια καλή περίπτωση και έχει αποδείξει εμπράκτως ότι μπορεί να τα καταφέρει με ομάδες τέτοιας δυναμικότητας, με τρανό παράδειγμα την άνοδο της Γουέστ Μπρομ στη μεγάλη κατηγορία πριν από τρία χρόνια.

Τόνι Πούλις

Οι υποψήφιοι "μνηστήρες" για τον πάγκο της Σάντερλαντ

Ο Ουαλός προπονητής είναι η δεύτερη πιθανότερη επιλογή και έχει να επιδείξει σημαντική καριέρα με την πρώην ομάδα του, τη Στόουκ Σίτι, την οποία οδήγησε στην πρώτη κατηγορία του αγγλικού πρωταθλήματος μετά από 23 χρόνια. Πέραν τούτου, οι "Πότερς" ήταν φιναλίστ στον τελικό του Κυπέλλου το 2011 με τη Γιουνάιτεντ, γεγονός που τους επέτρεψε να αγωνιστούν την επόμενη σεζόν στην Ευρώπη μετά από 36 ολόκληρα χρόνια.

Ο Πούλις επίσης μπορεί να υπερηφανεύεται ότι καμία ομάδα από αυτές που έχει κοουτσάρει δεν έχει υποβιβασθεί, ενώ έχει την ικανότητα να διαχειρίζεται σωστά ομάδες με χαμηλό μπάτζετ. Αυτό που δεν θέλγει τον κόσμο και ουσιαστικά οδήγησε και στην απόλυσή του από την πρώην ομάδα του, είναι η φιλοσοφία που προσεγγίζει τους αγώνες δίνοντας βάση στο αποτέλεσμα και αδιαφορώντας για το θέαμα. Έχει αποκτήσει δικαίως τη φήμη ότι επιλέγει ένα στυλ με μακρινές μπαλιές, γεμίσματα και δυνατά πλάγια άουτ, προκρίνοντας τη δύναμη και την αντοχή έναντι της τεχνικής και του θεάματος. Αν η Σάντερλαντ έχει ως στόχο την παραμονή της και μόνο, τότε ο Ουαλός θα ήταν μια από τις ιδανικότερες επιλογές.

Γκουστάβο Πογιέτ

Οι υποψήφιοι "μνηστήρες" για τον πάγκο της Σάντερλαντ

Ο τέως παίκτης των Τότεναμ και Τσέλσι και προσφάτως απολυθείς προπονητής από την Μπράιτον, με την οποία θα διευθετήσει τις διαφορές του μέσω της δικαστικής οδού, είναι επίσης ένα από τα επικρατέστερα ονόματα. Κορωνίδα της προπονητικής του καριέρας αποτελεί η άνοδος της πρώην ομάδας του στην Τσάμπιονσιπ, αλλά και μια σειρά από επιτυχημένες μεταγραφικές κινήσεις, που έφεραν μεγάλα, αναλογικά και του διαμετρήματος της ομάδας, ονόματα στο ρόστερ.

Τροχοπέδη αποτελεί η κακή φήμη που έχει αποκτήσει αναφορικά με τον χαρακτήρα του, με αρκετούς παίκτες του να τον κατηγορούν για εγωκεντρισμό και για συμπεριφορά που δεν προσιδιάζει σε προπονητή ομάδας. Χαρακτηριστικές είναι οι δηλώσεις του πάλαι ποτέ Ισπανού αστέρα Βιθέντε Ροντρίγκεθ, ο οποίος δήλωσε για τον Ουρουγουανό: " Είναι ο χειρότερος άνθρωπος που έχω γνωρίσει στην ποδοσφαιρική μου σταδιοδρομία. Είναι πολύ εγωιστής. Είναι απαράδεκτο για έναν προπονητή να ειρωνεύεται τους παίκτες του. Είδα πράγματα που δεν είχα συναντήσει ποτέ στην καριέρα μου."

Καθίσταται προφανές, λοιπόν, ότι ψήγματα αληθείας να υπάρχουν στα όσα ακούγονται, οι άνθρωποι της Σάντερλαντ δε θα ήθελαν να ρισκάρουν περαιτέρω προβλήματα στην ήδη τεταμένη ατμόσφαιρα των αποδυτηρίων.

Εκτός αυτών των τριών, ακούγονται φήμες και για άλλους τεχνικούς, όπως οι Άλεξ Μακλίς, Στιβ Μακλάρεν, Τζιανφράνκο Τζόλα και Άλαν Κέρμπισλι, χωρίς ωστόσο να συγκεντρώνουν πολλές πιθανότητες.

TAGS PREMIER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ