PREMIER LEAGUE

Ιστορικό χαμηλό για τους Άγγλους στην Πρέμιερ Λιγκ

Ιστορικό χαμηλό για τους Άγγλους στην Πρέμιερ Λιγκ

Μόλις 74 ήταν οι Άγγλοι που αγωνίστηκαν στα 10 ματς πρώτης αγωνιστικής της Πρέμιερ Λιγκ. Ο αριθμός αυτός αναλογεί στο 33% του συνόλου των ποδοσφαιριστών και αποτελεί το μικρότερο ποσοστό γηγενών ποδοσφαιριστών στην Πρέμιερ από την ίδρυση της, μέχρι σήμερα.

Η πρώτη αγωνιστική της Πρέμιερ Λιγκ ολοκληρώθηκε με το ματς της Μάντσεστερ Σίτι ενάντια στην Νιούκαστλ. Στο συγκεκριμένο ματς, χρησιμοποιήθηκαν συνολικά 28 παίκτες (11 βασικοί για κάθε ομάδα και 3 αλλαγές η κάθε μία) και μόλις 3 από αυτούς ήταν Άγγλοι!

Ο λόγος για τους Τζο Χαρτ, Τζολεόν Λέσκοτ της Μάντσεστερ Σίτι και τον Στίβεν Τέιλορ της Νιούκαστλ. Κι αυτό δεν είναι το μόνο ματς που οι Άγγλοι αποτελούσαν μειονότητα, μιας και σε σύνολο 10 παιχνιδιών αγωνίστηκαν μόλις 74 γηγενείς ποδοσφαιριστές.

Ο αριθμός αυτός αναλογεί σε ποσοστό 33,6 % και είναι το μικρότερο που έχει καταγραφεί ποτέ στην ιστορία της Πρέμιερ Λιγκ από την ίδρυσης της μέχρι και σήμερα. Τον Αύγουστο του 1992 όταν και ξεκινούσε για πρώτη φορά η Πρέμιερ όπως την ξέρουμε, στην πρώτη της αγωνιστική είχαν πάρει μέρος 177 Άγγλοι, ποσοστό δηλαδή 73.1 %.

Δραματική η μείωση του ποσοστού των γηγενών ποδοσφαιριστών, με την Πρέμιερ Λιγκ να μένει πολύ πίσω από την Μπουντεσλίγκα, την Σέριε Α, την Πριμέρα Ντιβιζιόν, αλλά και την Λιγκ 1 της Γαλλίας, όσο αφορά την ανάδειξη γηγενών ποδοσφαιριστών.

Ιστορικό χαμηλό για τους Άγγλους στην Πρέμιερ Λιγκ

Φυσικά το γεγονός αυτό έχει αντίκτυπο και στην εθνική ομάδα της χώρας. Ο προπονητής των "λιονταριών", Ρόι Χόντσον δεν μπορεί παρά να ανησυχεί για την πρόκριση της ομάδας του στην τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Από τις συνολικά 61 μεταγραφές των κορυφαίων αγγλικών συλλόγων, μόλις 12 από αυτές αποτελούσαν Άγγλοι παίκτες. Αλλά το πιο ανησυχητικό είναι πως από τα κλαμπ της περσινής πρώτης 8άδας, κανένα δεν έχει πληρώσει πολλά χρήματα για Άγγλο ποδοσφαιριστή. Ο μόνος που ίσως μπορούσε να το αλλάξει αυτό φέτος, είναι ο Γουέιν Ρούνεϊ.

Ιστορικό χαμηλό για τους Άγγλους στην Πρέμιερ Λιγκ

Έτσι, η Αγγλία μη μπορώντας να βγάλει νέα ταλέντα στρέφεται σε ξένες αγορές, εξ' ου και ο μεγάλος αριθμός ξένων που αγωνίζονται φέτος στο πρωτάθλημα. Ο διευθύνων σύμβουλος της Πρέμιερ Λιγκ Ρίτσαρντ Σκούνταμορ, σε δηλώσεις του σχετικά με το θέμα σχολίασε: "Δεν φταίμε εμείς για αυτό το ζήτημα. Η χώρα μας έχει πληθυσμό 60.000.000 κατοίκους, ενώ στον κόσμο υπάρχουν 212 χώρες που βγάζουν ποδοσφαιριστές. Αυτό μας ξεπερνάει".

TAGS PREMIER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ