PREMIER LEAGUE

"Πολυβολο" η Σίτι στην πρεμιέρα

"Πολυβολο" η Σίτι στην πρεμιέρα

Η Μάντσεστερ Σίτι έκανε επίδειξη ισχύος στην πρεμιέρα του νέου πρωταθλήματος, διαλύοντας με 4-0 τη Νιούκαστλ στο πρώτο επίσημο ματς του Πελεγκρίνι στον πάγκο της (video).

Μετά τις Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Τσέλσι, ήταν η σειρά της Μάντσεστερ Σίτι να δείξει τις... άγριες διαθέσεις της στο πρωτάθλημα, με τους πρωταθλητές του 2012 να επικρατούν με χαρακτηριστική άνεση, 4-0 της Νιούκαστλ, στην πρεμιέρα του Μανουέλ Πελεγκρίνι στον πάγκο της.

Οι "πολίτες" μπήκαν με το πόδι πατημένο στο γκάζι με το καλημέρα και μετά από δύο καλές ευκαιρίες, άνοιξαν τον χορό των γκολ μόλις στο 6': ο Ντζέκο έκανε ωραία ενέργεια από τα αριστερά και γύρισε προς το ύψος της μικρής περιοχής, με τη μπάλα να φτάνει μετά από απομάκρυνση στο κεφάλι του Σίλβα και από εκεί στα δίχτυα.

"Πολυβολο" η Σίτι στην πρεμιέρα

Αυτό ήταν το 15ο γκολ του Ισπανού μεσοεπιθετικού στην Πρέμιερ Λιγκ, πρώτο όμως με το κεφάλι. Το 2-0 για τη Σίτι δεν άργησε να έρθει, με τον Αγουέρο να παίρνει τη σκυτάλη στο 22'.

Η φάση ξεκίνησε από τάκλιν του Κομπανί στον Σισέ, με τον Ντζέκο να βγάζει στη συνέχεια ασίστ με τακουνάκι για τον Αγουέρο και τον Αργεντίνο να τελειώνει εξαιρετικά τη φάση με δεξί διαγώνιο σουτ.

"Πολυβολο" η Σίτι στην πρεμιέρα

Η Νιούκαστλ πέταξε ουσιαστικά λευκή πετσέτα στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους με την αποβολή του Τέιλορ (απευθείας κόκκινη κάρτα για αγκωνιά στον Αγουέρο) και στο δεύτερο ημίχρονο η Σίτι σκόραρε στο ρελαντί άλλα δύο τέρματα.

"Πολυβολο" η Σίτι στην πρεμιέρα

Το 3-0 έγινε με απευθείας εκτέλεση φάουλ του Γιαγιά Τουρέ από περίπου 25 μέτρα (4 γκολ στα ισάριθμα τελευταία παιχνίδια του κόντρα στη Νιούκαστλ) ενώ ο Νασρί έβαλε το κερασάκι στην τούρτα της πρεμιέρας (4-0) με όμορφο πλασέ μέσα από την περιοχή στο 75'.

"Πολυβολο" η Σίτι στην πρεμιέρα

Να σημειωθεί πως από τα καλοκαιρινά αποκτήματα, οι Νάβας και Φερναντίνιο ήταν βασικοί, ενώ ο Νεγρέδο ήταν η τελευταία αλλαγή του Πελεγκρίνι, περνώντας στο 80' αντί του Σίλβα.

Εντυπωσιακό επίσης ήταν το γεγονός πως η Σίτι σκόραρε για 51ο συνεχόμενο εντός έδρας παιχνίδι στην κατηγορία, κάτι που δεν έχει καταφέρει καμία άλλη ομάδα από καταβολής Πρέμιερ Λιγκ.

Οι συνθέσεις:

Μάντσεστερ Σίτι: Χαρτ, Σαμπαλέτα, Κομπανί (71' Χάβι Γκαρθία) , Λέσκοτ, Κλισί, Φερναντίνιο, Τουρέ, Νάβας, Αγουέρο (61' Νασρί), Σιλβα (80' Νεγρέδο), Ντζέκο

Νιούκαστλ: Κρουλ, Ντεμπουσί, Κολοτσίνι, Τέιλορ, Γιανγκά-Μπιγια, Σισοκό, Τιοτέ, Γκουφράν (45+3' Ντάμετ), Μπεν Αρφά (64' Αμεόμπι), Γκουτιέρες (43' Ανίτα), Σισέ

Τα αποτελέσματα της 1ης αγωνιστικής:

Σάββατο 17/08

Λίβερπουλ - Στόουκ 1-0 (37' Στάριτζ)

Άρσεναλ - Άστον Βίλα 1-3 (6' Ζιρού / 22', 61' πέν. Μπεντέκ, 85' Λούνα)

Νόριτς - Έβερτον 2-2 (52' Ουίτακερ, 71' Φαν Βόλφσβινκελ / 61' Μπάρκλι, 65' Κόουλμαν)

Σάντερλαντ - Φούλαμ 0-1 (53' Κασάμι)

Γουέστ Μπρομ - Σαουθάμπτον 0-1 (90' πέν. Λάμπερτ)

Γουέστ Χαμ - Κάρντιφ 2-0 (13' Κόουλ, 76' Νόλαν)

Σουόνσι - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 1-4 (82' Μπονί / 34', 72' Φαν Πέρσι, 36', 90'+2 Ουέλμπεκ)

Κυριακή 18/08

Κρίσταλ Πάλας - Τότεναμ 0-1 (50' (πεν.) Σολδάδο)

Τσέλσι - Χαλ 2-0 (13' Όσκαρ, 25' Λάμπαρντ)

Δευτέρα 19/08

Μάντσεστερ Σίτι - Νιουκάστλ 4-0 (6' Σίλβα, 22' Αγουέρο, 50' Τουρέ, 75' Νασρί)

Δείτε την υπεραναλυτική βαθμολογία της Πρέμιερ Λιγκ.

TAGS PREMIER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ