PREMIER LEAGUE

Special πρεμιέρα για Τσέλσι και Μουρίνιο

Special πρεμιέρα για Τσέλσι και Μουρίνιο

Η Τσέλσι ήταν απολαυστική στο πρώτο ημίχρονο και με το 2-0 επί της Χαλ ξεκίνησε με το δεξί στη νέα Πρέμιερ Λιγκ. Φιλιά Μουρίνιο στην εξέδρα στην επιστροφή του μετά από έξι χρόνια. "Καθάρισε" ο Σολδάδο για Τότεναμ (videos).

Ένα ημίχρονο επιθετικού (και θεαματικού) ποδοσφαίρου έφτανε και περίσσευε στην Τσέλσι για να στείλει δύο φορές τη μπάλα στα δίχτυα της νεοφώτιστης Χαλ και να πανηγυρίσει το τρίποντο στην πρεμιέρα του νέου αγγλικού πρωταθλήματος.

Ο Ζοζέ Μουρίνιο ήταν άκρως συγκινημένος τη στιγμή που βγήκε από την καταπακτή και κάθησε στον πάγκο των Λονδρέζων μετά από έξι ολόκληρα χρόνια (έστειλε μάλιστα και φιλιά στους φιλάθλους που τον αποθέωσαν) και οι παίκτες του φρόντισαν να τον ικανοποιήσουν απόλυτα με την εμφάνισή τους.

Special πρεμιέρα για Τσέλσι και Μουρίνιο

Οι "μπλε" έπιασαν από το πρώτο λεπτό από το... λαιμό την ομάδα του Στιβ Μπρους και στα πρώτα 45 λεπτά σφυροκοπούσαν την εστία του ΜακΓκρέγκορ, με τον απολογισμό τους σε αυτό το διάστημα να είναι δύο γκολ, ένα χαμένο πέναλτι, αρκετές χαμένες ευκαιρίες και ακόμα περισσότερους όμορφους συνδυασμούς.

Ο ΜακΓκρέγκορ απέκρουσε στο 6' το πέναλτι του Λάμπαρντ (το είχε κάνει ο ίδιος ανατρέποντας τον Τόρες), όμως επτά λεπτά αργότερα δεν μπορούσε να κάνει τίποτα για να αποτρέψει το μοιραίο.

Special πρεμιέρα για Τσέλσι και Μουρίνιο

Γρήγορη κυκλοφορία της μπάλας από τους γηπεδούχους, με τον Ντε Μπράουνε να βγάζει κάθετη πάσα στον Όσκαρ και εκείνος με πλασέ κάτω από το σώμα του τερματοφύλακα να κάνει το 1-0.

Το 2-0 για την Τσέλσι δεν άργησε να έρθει, με τον Λάμπαρντ να εκτελεί απευθείας φάουλ στο 25' από μακρινή απόσταση και τη μπάλα να καρφώνεται στο βάθος της εστίας της Χαλ (λανθασμένη εκτίμηση από τον ΜακΓκρέγκορ).

Special πρεμιέρα για Τσέλσι και Μουρίνιο

Στο δεύτερο ημίχρονο, οι Λονδρέζοι έβγαλαν το πόδι από το γκάζι και έτσι το 2-0 έμεινε μέχρι το φινάλε.

Τα γκολ της Τσέλσι

Tσέλσι - Χαλ 2-0 (Highlights)

Άνοιξε λογαριασμό ο Σολδάδο

Η απουσία του Γκάρεθ Μπέιλ (εκτός αποστολής καθώς δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμα το θέμα της μεταγραφής του στη Ρεάλ Μαδρίτης) δεν κόστισε στην Τότεναμ στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος, η οποιά επιβλήθηκε 1-0 εκτός έδρας της συμπολίτισσας Κρίσταλ Πάλας.

Τα "σπιρούνια" ήταν ανώτερα καθόλη τη διάρκεια του πρώτου μέρους όμως δεν μετουσίωσαν σε γκολ τις αρκετές ευκαιρίες που είχαν, με τον Ρομπέρτο Σολδάδο να λύνει τελικά τον αμυντικό "γρίφο" των νεοφώτιστων στο 50ο λεπτό.

Μετά από γύρισμα του Λένον η μπάλα σταμάτησε στο απλωμένο χέρι του Μόξι, ο διαιτητής υπέδειξε την οφθαλμοφανή παράβαση και ο πρώην στράικερ της Βαλένθια νίκησε τον Σπερόνι από τα 11 βήματα.

Special πρεμιέρα για Τσέλσι και Μουρίνιο

Αυτό ήταν το πρώτο επίσημο γκολ του Σολδάδο με τη φανέλα της Τότεναμ (είχε σκοράρει και στο ντεμπούτο του, στο φιλικό με την Εσπανιόλ και πάλι από την άσπρη βούλα), ενώ αυτό ήταν το πρώτο κερδισμένο πέναλτι για την ομάδα του Βίλας-Μπόας μετά τις 6 Μαΐου 2012, αφού δεν είχε ούτε ένα κερδισμένο την περασμένη σεζόν!

Αμφότερες οι ομάδες "φλέρταραν" πάντως με το γκολ στο φινάλε. Η Τότεναμ άγγιξε το 2-0 με το κοντινό πλασέ του Ντεφόου που έφυγε σύριζα έξω από το δεξί δοκάρι ενώ η Πάλας έχασε την ευκαιρία της για ισοφάριση στο 89', με τον Λορίς να λέει δύο φορές "όχι" σε σουτ του Ντιγκατσόι μέσα από την περιοχή.

Το νικητήριο γκολ της Τότεναμ

Κρίσταλ Πάλας - Τότεναμ 0-1 (Highlights)

Οι συνθέσεις:

Κρίσταλ Πάλας: Σπερόνι, Γουόρντ, Γκαμπιντόν, Ντιλέινι, Μόξι, Ζεντινάκ, Ντιγκατσόι, Ντόμπι (66' Γουίλιαμς), Γκαρβάν (66' Σαμάκ), Γουίμπραχαμ (66' Φίλιπς), Γκέιλ

Τότεναμ: Γιορίς, Γουόκερ, Ντόουσον, Βερτόνχεν, Ρόουζ (86' Καμπούλ), Σίγκουρντσον, Παουλίνιο, Ντεμπελέ (56' Καπού), Λένον, Σολδάδο (82' Ντεφόου), Σαντλί

Τσέλσι: Τσεχ, Ιβάνοβιτς, Κέιχιλ, Τέρι, Κόουλ, Ραμίρες, Λάμπαρντ, Ντε Μπράουνε (67' Σίρλε), Οσκάρ (85' Φαν Χίνκελ), Αζάρ, Τόρες (75' Λουκακού)

Χαλ: ΜακΓκρέγκορ, Ελ Μοχαμαντί, Τσέστερ, Ντέιβις, Φιγκερόα, Μπρέιντι, Μέιλερ (59' Χάντλστοουν), Κόρεν, Αλούκο (79' Μπόιντ), Γκρέιαμ (59' Λίβερμορ), Σαγκμπό

Τα αποτελέσματα της 1ης αγωνιστικής:

Σάββατο 17/08

Λίβερπουλ - Στόουκ 1-0 (37' Στάριτζ)

Άρσεναλ - Άστον Βίλα 1-3 (6' Ζιρού / 22', 61' πέν. Μπεντέκ, 85' Λούνα)

Νόριτς - Έβερτον 2-2 (52' Ουίτακερ, 71' Φαν Βόλφσβινκελ / 61' Μπάρκλι, 65' Κόουλμαν)

Σάντερλαντ - Φούλαμ 0-1 (53' Κασάμι)

Γουέστ Μπρομ - Σαουθάμπτον 0-1 (90' πέν. Λάμπερτ)

Γουέστ Χαμ - Κάρντιφ 2-0 (13' Κόουλ, 76' Νόλαν)

Σουόνσι - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 1-4 (82' Μπονί / 34', 72' Φαν Πέρσι, 36', 90'+2 Ουέλμπεκ)

Κυριακή 18/08

Κρίσταλ Πάλας - Τότεναμ 0-1 (50' (πεν.) Σολδάδο)

Τσέλσι - Χαλ 2-0 (13' Όσκαρ, 25' Λάμπαρντ)

Δευτέρα 19/08

Μάντσεστερ Σίτι - Νιουκάστλ (22:00)

Δείτε την υπεραναλυτική βαθμολογία της Πρέμιερ Λιγκ.

TAGS PREMIER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ