CHAMPIONS LEAGUE

Tης έχει πάρει τον αέρα...

Tης έχει πάρει τον αέρα...

Το Sport24.gr σας θυμίζει τι συνέβη στο παρελθόν στις αναμετρήσεις Μίλαν - Μπαρτσελόνα. (VIDEOS)

Η Μίλαν προετοιμάζεται να υποδεχθεί την Μπαρτσελόνα σε ακόμα μία αναμέτρηση μεταξύ των δύο ομάδων. Οι συνθήκες δεν είναι το ίδιο όπως σε παλαιότερους αγώνες με την Μπαρτσελόνα να αποτελεί το αδιαφιλονίκητο φαβορί.

Η προσθήκη του Μπαλοτέλι δυνάμωσε σε ένα βαθμό την Μίλαν, αλλά τα αγωνιστικά προβλήματα παραμένουν και φαίνονται στο ιταλικό πρωτάθλημα.

Αντίθετα, η Μπαρτσελόνα οδεύει ολοταχώς προς την κατάκτηση της Πριμέρα Ντιβιζιόν και έχει χάρις στο βαθμολογικό αβαντάζ μπορεί να συγκεντρωθεί περισσότερο στους Ευρωπαϊκούς αγώνες.

Δεν είναι και λίγες οι φορές που η σημερινοί αντίπαλοι έχουν βρεθεί στο παρελθόν. Συνολικά σε 15 αναμετρήσεις η Μπαρτσελόνα έχει έξι νίκες, πέντε ισοπαλίες και τέσσερις ήττες. Τα γκολ είναι 22 υπέρ και 19 κατά για την Μπαρτσελόνα.

Η Μίλαν έχει να υπερηφανεύεται ότι στον τελικό του Κυπέλλου Πρωταθλητριών 1994 διέσυρε με 4-0 την σημερινή της αντίπαλο.

Τα τελευταία χρόνια η Μπαρτσελόνα έχει το πάνω χέρι αφού ξεκινάει πάντα ως φαβορί. Ο Μέσι έχει σημειώσει τρία γκολ σε τέσσερα ματς απέναντι στην Μίλαν. Το Sport24.gr σας θυμίζει τι έγινε στο παρελθόν στις μεταξύ τους συναντήσεις.

1959 / Κύπελλο Πρωταθλητριών 2ος γύρος

Μίλαν - Μπαρτσελόνα 0-2

Μπαρτσελόνα - Μίλαν 5-1

Η Μπαρτσελόνα των Κουμπάλα και Τσίμπουρ ήταν σαφώς ανώτερη της αδύναμης εκείνη την εποχή Μίλαν. Με δύο νίκες πέρασε το εμπόδιο της Μίλαν στον δεύτερο γύρο του Κυπέλλου Πρωταθλητριών κερδίζοντας με 5-1 στην Βαρκελώνη. Στο συγκεκριμένο παιχνίδι ο Ούγγρος Λάζλο Κουμπάλα, σημείωσε τρία γκολ.

1989 / Τελικός Σούπερ Καπ

Μπαρτσελόνα - Μίλαν 1-1

Μίλαν - Μπαρτσελόνα 1-0

Η Μίλαν ήταν άπιαστη μετά την κατάκτηση του Κυπέλλου Πρωταθλητριών με την εμφατική νίκη με 4-0 επί της Στεάουα και παρότι η Μπαρτσελόνα αντιστάθηκε, οι "ροσονέρι" αναδείχθηκαν υπέρπρωταθλητές Ευρώπης. Στις δύο ομάδες ήταν έντονο το Ολλανδικό στοιχείο. Η Μπαρτσελόνα είχε τον Κούμαν και τον Κρόιφ στον πάγκο της και η Μίλαν τους Γκούλιτ, Φαν Μπάστεν και Ράικαρντ. Ο πρώτος αγώνας έληξε ισόπαλος 1-1 καθώς η Μπαρτσελόνα είχε απάντηση στο γκολ του Φαν Μπάστεν με τον Αμόρ, όχι όμως και στον επαναληπτικό αφού το γκολ του Εβάνι έκρινε τον τελικό και έδωσε το τρόπαιο στην Μίλαν.

1994 / Τελικός Τσάμπιονς Λιγκ

Μίλαν – Μπαρτσελόνα 4-0

Η Μίλαν επέστρεψε στην κορυφή της Ευρώπης με το εμφατικό 4-0 επί της Μπαρτσελόνα στον τελικό που διεξήχθη στο ΟΑΚΑ. Οι δύο αντίπαλοι ήταν οι κατά τεκμήριο καλύτερες ομάδες της διοργάνωσης. Η Μπαρτσελόνα ήταν το φαβορί καθώς από την Μίλαν θα απουσίαζαν οι Μπαρέζι και Κοστακούρτα. Τα προγνωστικά διαψεύστηκαν και η Μίλαν με ηγέτη τον Ντέγιαν Σαβίσεβιτς, διέσυρε 4-0 την Μπαρτσελόνα του Γιόχαν Κρόιφ. Κάτι ανάλογο είχε κάνει με αντίπαλο την Στεάουα πέντε χρόνια νωρίτερα στην Βαρκελώνη. Οι "ροσονέρι" έφθασαν για πέμπτη φορά στην ιστορία τους στην κατάκτηση του τροπαίου της μεγαλύτερης διασυλλογικής διοργάνωσης.

2000-01 / Φάση Ομίλων Τσάμπιονς Λιγκ

Μπαρτσελόνα – Μίλαν 0-2

Μίλαν – Μπαρτσελόνα 3-3

Αδύναμη η Μπαρτσελόνα εκείνη την χρονιά αποκλείστηκε από τους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ μένοντας τρίτη στην τρίτη θέση. Πρώτη τερμάτισε η Μίλαν και δεύτερη η Λιντς. Η ήττα στην έδρα της από την Μίλαν της κόστισε την πρόκριση ωστόσο, σπουδαίο παιχνίδι έγινε στο δεύτερο ματς στο Μιλάνο. Ο Ριβάλντο λίγο έλειψε να πάρει μόνος του τον αγώνα για λογαριασμό της Μπαρτσελόνα. Πέτυχε τρία γκολ αλλά η Μπαρτσελόνα και πάλι δεν νίκησε με αποτέλεσμα να αποκλειστεί πρόωρα.

2004-05 / Φάση Ομίλων Τσάμπιονς Λιγκ

Μίλαν - Μπαρτσελόνα 1-0

Μπαρτσελόνα - Μίλαν 2-1

Οι όμιλοι του Τσάμπιονς Λιγκ ήταν για δεύτερη φορά η φάση που αναμετρήθηκαν οι δύο ομάδες. Στον πρώτο αγώνα στο Μιλάνο ο Κάρλο Αντσελότι, κέρδισε τον πρώην συμπαίκτη του Φρανκ Ράικαρντ, στην επιστροφή του δεύτερου ως αντίπαλος της Μίλαν στο "Σαν Σίρο". Ο Αντρέι Σεφτσένκο ήταν το κεντρικό πρόσωπο των δύο αναμετρήσεων. Ο Ουκρανός σημείωσε το νικητήριο γκολ για την Μίλαν εντός έδρας και της έδωσε το προβάδισμα στην Βαρκελώνη πριν οι "μπλαουγκράνα" ανατρέψουν την κατάσταση με τους Ετό και Ροναλντίνιο.

2005-06 / Ημιτελικά Τσάμπιονς Λιγκ

Μίλαν - Μπαρτσελόνα 0-1

Μπαρτσελόνα - Μίλαν 0-0

H πρόκριση της Μπαρτσελόνα στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ κρίθηκε στο πρώτο παιχνίδι με το εκτός έδρας γκολ του Ζουλί. Ο Γάλλος έσπασε μία παράδοση που ήθελε την Μίλαν να μην χάνει σε ημιτελικό Τσάμπιονς Λιγκ. Στον επαναληπτικό η Μίλαν κατάφερε να διατηρήσει ανέπαφη την εστία της ωστόσο έκανε την μισή δουλειά αφού δεν σημείωσε γκολ. Η Μπαρτσελόνα επέστρεψε στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ μετά το 1992 κατακτώντας το τρόπαιο απέναντι στην Άρσεναλ.

2011-12 / Φάση Ομίλων Τσάμπιονς Λιγκ

Μπαρτσελόνα - Μίλαν 2-2

Mίλαν – Μπαρτσελόνα 2-3

Η Μπαρτσελόνα υποδέχθηκε την Μίλαν στον εναρκτήριο αγώνα του ομίλου στο περσινό Τσάμπιονς Λιγκ με φανερή διάθεση να υποτιμήσει του Ιταλούς και παραλίγο να το πληρώσει. Η Μπαρτσελόνα δέχτηκε τον απόλυτο αιφνιδιασμό με το γκολ του Πάτο στο πρώτο κιόλας λεπτό και πλήρωσε την αδράνεια της στις καθυστερήσεις με γκολ του Τιάγκο Σίλβα.

Στον δεύτερο αγώνα η Μπαρτσελόνα έφυγε νικήτρια 3-2 από το Σαν Σίρο και εξασφάλισε την πρωτιά του ομίλου της. Ο αγώνας ήταν αντάξιος της φήμης και του μεγέθους των δύο ομάδων.

2011-12 / Προημιτελικά Τσάμπιονς Λιγκ

Μίλαν – Μπαρτσελόνα 0-0

Μπαρτσελόνα – Μίλαν 3-1

Το ζευγάρι των περσινών προημιτελικών είχε φαβορί την Μπαρτσελόνα. Το πρώτο παιχνίδι στο Μιλάνο έληξε ισόπαλο 0-0. Η Μπαρτσελόνα ήταν ανώτερη αγωνιστικά καθώς είχε την κατοχή της μπάλας και τις περισσότερες ευκαιρίες, ωστόσο, η Μίλαν ήταν αυτή που δημιούργησε τις δύο σημαντικότερες φάσης του αγώνα. Οι "μπλαουγκράνα" είχαν 2,5 χρόνια να μην σκοράρουν σε αγώνα Τσάμπιονς Λιγκ.

Στον επαναληπτικό, η Μπαρτσελόνα επικράτησε 3-1 στο "Καμπ Νόου" και εξασφάλισε για πέμπτη σερί σεζόν την παρουσία της στα ημιτελικά της διοργάνωσης. Οι Καταλανοί προηγήθηκαν δύο φορές με δύο πέναλτι του Λιονέλ Μέσι και τους "ροσονέρι" να έχουν παράπονα από την διαιτησία του Μπιορν Κάιπερς, για τον καταλογισμό του δεύτερου πέναλτι.

Στο πρώτο γκολ του Λιονέλ Μέσι, ο Αργεντίνος έγινε ο πρώτος παίκτης στην σύγχρονη ιστορία του Τσάμπιονς Λιγκ που φτάνει τα 13 γκολ σε μία σεζόν (είχε 12 ο Φαν Νίστελροοϊ), ενώ έγινε και ο νεότερος παίκτης που φτάνει τα 50 γκολ στην διοργάνωση.

TAGS CHAMPIONS LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ