CHAMPIONS LEAGUE

Σεντονάκι μου λινό...

Σεντονάκι μου λινό...

Εβδομήντα οχτώ ημέρες, πάνω από 1.870 ώρες, δέκα Τρίτες και δέκα Τετάρτες φτωχές, γκρίζες, χωρίς νόημα, χωρίς μπάλα από την (πολύ) καλή. Γιατρέ, κόβω τα χάπια, δεν χρειάζονται άλλα. Το Τσάμπιονς Λιγκ επέστρεψε!

Σε πολλά χωριά, τη νύχτα του γάμου, οι συγγενείς ξεροστάλιαζαν έξω από το μπαλκόνι των νιόπαντρων για να δουν το ματωμένο σεντόνι που επιβεβαίωνε την (χαμένη) παρθενιά της νύφης.

Επιμέλεια: Αλέξανδρος Λοθάνο

Στα δικά μας ποδοσφαιρικά χωριά, η προσμονή για το σεντόνι του Τσάμπιονς Λιγκ ξεπερνάει ακόμα και αυτή της νυφικής παρθενίας. Αυτή η διοργάνωση είναι εξάρτηση, είναι εθισμός. Και, σε αντίθεση με άλλα "ναρκωτικά", ανεξαρτήτως είδους, αποτελεί την εξαίρεση στον κανόνα των αρχαίων για "παν μέτρον άριστον".

Πάμε λοιπόν: Die meister, die besten, les grandes equipes, the chaaaaaaaaampions!

Παρί Σεν-Ζερμέν - Τσέλσι

Σεντονάκι μου λινό...

Καλώς μας ήρθες... Χουάν Γκιγέρμο Κουαδράδο. Τα ράστα και η ταχύτητα του Κολομβιανού σαγήνευσαν τον Ζοζέ Μουρίνιο και μπορούν να δώσουν πολύτιμες εναλλακτικές στο επιθετικό παιχνίδι των "μπλε" (αντί του Αντρέ Σέρλε), κόντρα στους φουλ επιθετικογενείς (και άρα προβληματικούς αμυντικούς) μπακ της Παρί. Και, βεβαίως, Νταβίντ Λουίζ, ο οποίος θα αντιμετωπίσει την παλιά του ομάδα, την οποία παραλίγο να καταδικάσει πέρυσι (κόντρα στην Παρί) με τις «γκάφες» του.

Θα μας λείψει... ο Ντεμπά Μπα ο οποίος, παρ' ότι ο Μουρίνιο τον. ξεφτίλιζε κάθε τρεις και λίγο με δηλώσεις του (και αυτόν και τον Φερνάντο Τόρες, βεβαίως!), πέτυχε το γκολ - πρόκρισης κόντρα στην Παρί και αυτό που έκρινε επί της ουσίας το πρωτάθλημα, με αντίπαλο την Λίβερπουλ (το θυμάσαι Στιβ;). Που να μην τον έβριζε κιόλας!

Γουστάρουμε που θα δούμε... τον Ζλάταν Ιμπραχίμοβιτς σε φουλ φόρμα, γιατί στα αντίστοιχα περυσινά ματς των προημιτελικών ήταν τραυματίας και στο "Στάμφορντ Μπριτζ" δεν έπαιξε καθόλου. Ο Σουηδός θέλει επιτέλους να δείξει τον "Ιμπρακατάμπρα" και στην Ευρώπη, κόντρα μάλιστα σε έναν προπονητή που τον ενώνουν και τον χωρίζουν πολλά.

Και θα περάσει... ο ρεαλισμός του Ζοζέ. Συγνώμη, Ζλάταν μας, αλλά τέτοια ματς τα έχει για πρωινό ο Πορτογάλος. Και όταν απέναντί του έχει τον... μυρωδιά "κύριο πρόεδρο" Λοράν Μπλαν, η δουλειά του γίνεται ακόμα πιο εύκολη.

Σαχτάρ Ντόνετσκ - Μπάγερν Μονάχου

Σεντονάκι μου λινό...

Καλώς μας ήρθες... Χοσέ Μανουέλ Ρέινα, απλά και μόνο επειδή θα κάθεται στον πάγκο, θα εμψυχώνει τους συμπαίκτες του και θα θυμόμαστε με καμάρι πως ο αναπληρωματικός τερματοφύλακας της πρωταθλήτριας Γερμανίας έχει μια κόρη με το όνομα. Ελλάδα! Άρπα τη, Άνγκελα!

Θα μας λείψει... Το αχανές, υπερσύγχρονο "Donbass Arena", στο οποίο η Σαχτάρ δεν μπορεί να αγωνιστεί εδώ και μήνες, λόγω του εμφυλίου στην Ουκρανία. Το "Αρένα Λβιβ" έχει όλα τα κομφόρ, η Σαχτάρ έφτιαξε μέχρι και μπουτίκ στην πόλη, αλλά δεν είναι η φυσική της έδρα. Και το χειρότερο, βεβαίως, δεν είναι που δεν παίζει σε αυτή, αλλά ο λόγος για τον οποίο δεν μπορεί να το κάνει.

Γουστάρουμε που θα δούμε... Αν η βραζιλιάνικη παροικία του Μίρτσεα Λουτσέσκου θα δείξει σθένος κόντρα στην αρμάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα (Λουίζ Αντριάνο των εννέα γκολ στην πρώτη φάση, εδώ σοβαρεύουν τα πράγματα.). Παρά τους συνεχείς τραυματισμούς, οι Βαυαροί έχουν αρχίσει να. ρολάρουν και η οκτάρα επί του Αμβούργου επιβεβαιώνει ότι βρίσκονται στην σωστή κατεύθυνση γι' αυτό που περιμένει να δει ο Πεπ.

Και θα περάσει... Η ομάδα που, βάσει ρόστερ και μπάλας, πρέπει να βρεθεί τουλάχιστον στα ημιτελικά. Και μετά θα εύχεται να μην ξαναβρεί μπροστά της την Ρεάλ. Η μήπως θα εύχεται αυτό ακριβώς;

Βασιλεία - Πόρτο

Σεντονάκι μου λινό...

Καλώς μας ήρθες... Ερνάνι. Το όνομά του "κόσμησε" πρωτοσέλιδο αθλητικής εφημερίδας ως στόχος του Ολυμπιακού και, μόνο γι' αυτό, η παρουσία του 23χρονου εξτρέμ της Βιτόρια Γκιμαράες μπορεί να μας προσφέρει ατελείωτες συζητήσεις καφενειακού επιπέδου του στιλ "αυτόν έπρεπε να φέρει ο πρόεδρος και όχι το παλτό τον Χάρα" ή "ευτυχώς που δεν ήρθε, ο Ντουρμάζ είναι καλύτερος".

Θα μας λείψει... κανένας. Σε εμάς τουλάχιστον. Στον Πάουλο Σόουζα και την Βασιλεία ενδεχομένως να λείψουν, τουλάχιστον ως καλές εναλλακτικές, παίκτες όπως ο Σερί Ντι ή ο Μαρσέλο Ντίας. Η Πόρτο μάλλον κερδισμένη βγήκε στο "πήγαιν' έλα" του χειμώνα.

Γουστάρουμε που θα δούμε... τον Κύριο Πάουλο Σόουζα να διεκδικεί με αξιώσεις μια θέση στην κορυφαία οκτάδα της Ευρώπης, αλλά και σύγκρουση "τρένων" μεταξύ Βάλτερ Σαμουέλ και Τζάκσον Μαρτίνες. Και όποιος αντέξει.

Και θα περάσει... η ομάδα που θα προσέξει και την παραμικρή λεπτομέρεια. Εντάξει, δεν σας κρύβουμε πως δεν είναι το ζευγάρι που μας συναρπάζει περισσότερο από τα οκτώ, αλλά είναι και από τα πλέον αμφίρροπα.

Σάλκε - Ρεάλ Μαδρίτης

Σεντονάκι μου λινό...

Καλώς μας ήρθες... Ματίγια Νάστασιτς, που δεν έπαιξες καθόλου φέτος στο Τσάμπιονς Λιγκ με την Μάντσεστερ Σίτι και θα έχεις την ευκαιρία να το κάνεις με την Σάλκε, αλλά κόντρα σε. υπερταχείες τύπου Κριστιάνο Ρονάλντο ή Γκάρεθ Μπέιλ. Καλή επιτυχία, μπράτε.

Θα μας λείψει... ο νυν "ερυθρόλευκος" Φελίπε Σαντάνα, ο οποίος μαζί με την υπόλοιπη άμυνα των "βασιλικών μπλε" υπέφερε τα πάνδεινα στα αντίστοιχα περυσινά παιχνίδια με την Ρεάλ, παραδίδοντας μαθήματα για το πώς δεν πρέπει να προφυλάσσεσαι από μια τόσο ποιοτική ομάδα στην επίθεση. Καλύτερα παίζεις άμυνα πιο πίσω και κάνεις το σταυρό σου.

Γουστάρουμε που θα δούμε... τον Μάρτιν Έντεγκααρντ. Εφόσον όλα κυλήσουν "ομαλά" στο πρώτο ματς, ο 16χρονος Νορβηγός μεσοεπιθετικός θα έχει την ευκαιρία στην ρεβάνς να γίνει ο νεότερος παίκτης στην ιστορία του Τσάμπιονς Λιγκ, ξεπερνώντας κατά τρεις ημέρες (!) τον Σελεστίν Μπαμπαγιάρο με την Τσέλσι.

Και θα περάσει... ψάξε ψάξε, δεν θα το βρεις.

Γιουβέντους - Μπορούσια Ντόρτμουντ

Σεντονάκι μου λινό...

Καλώς μας ήρθες... Ιλκάι Γκιουντογάν. Ναι, σύμφωνοι, ο Τούρκος (μα που ακούστηκε Γερμανός με τέτοια όνομα;) έπαιξε τέσσερα ματς και στην πρώτη φάση, αλλά τώρα έχει ρολάρει πλήρως και είναι παίκτης - κλειδί στα χαφ για τον Γιούργκεν Κλοπ. Οι προσθαφαιρέσεις που έκαναν οι δύο ομάδες τον χειμώνα δεν μπορούν να κάνουν διαφορά. Μα, Αλεσάντρο Μάτρι; Περ φαβόρε.

Θα μας λείψει... ο Λαρς Ρίκεν, ήρωας από το πουθενά στον τελικό μεταξύ των δύο ομάδων το 1997, όταν μπήκε ως αλλαγή και πέτυχε ένα απίθανο γκολ στην πρώτη του επαφή με την μπάλα. Και μετά χάθηκε ξανά στην λήθη του χρόνου.

Γουστάρουμε που θα δούμε... το πατριωτάκι μας Σωκράτη να παλεύει για μια θέση στην οκτάδα, αλλά και δύο από τα πιο «καυτά» ονόματα του επόμενου μεταγραφικού παζαριού. Από την μια, ο οδοστρωτήρας Πολ Πογκμπά και από την άλλη ο εύθραυστος καλλιτέχνης Μάρκο Ρόις. Όσοι πιστοί (και είστε πολλοί) προσέλθετε!

Και θα περάσει... η Γιουβέντους, αν επιτέλους δείξει χαρακτήρα στην Ευρώπη και η Ντόρτμουντ, αν βρει τους χώρους που ζορίζεται να βρει στην Μπούντεσλιγκα. Μπερδευτήκατε; Δεν είστε οι μόνοι.

Μάντσεστερ Σίτι - Μπαρτσελόνα

Σεντονάκι μου λινό...

Καλώς μας ήρθες... Ουίλφριντ Μπονί, αν και μάλλον δεν ήσουν υπέρ - απαραίτητος για μια "γεμάτη" επιθετικά ομάδα όπως η Μάντσεστερ Σίτι. Για να ξόδεψαν 36 εκατομμύρια ευρώ οι "πολίτες" για τον Ιβοριανό φορ, όμως, κάτι παραπάνω θα ξέρουν. Η μήπως όχι;

Θα μας λείψει... η αδημονία του να δούμε ένα θεωρητικά τόσο σπουδαίο ζευγάρι, όταν πέρυσι τέτοια εποχή είχαμε τα ίδια! Τουλάχιστον μας παρηγορεί ότι η Σίτι θα "διψάει" για την ρεβάνς και η "Μπάρτσα" έχει πλέον και Λουίς Σουάρες στην μηχανή της.

Γουστάρουμε που θα δούμε... τα φιλαράκια Σέρχιο Αγουέρο και Λιονέλ Μέσι σε φουλ φόρμα. Πέρυσι ο "Κουν" ήταν τραυματίας και ουσιαστικά απών από την κόντρα με τον κολλητό του, στο σπίτι του οποίου φιλοξενήθηκε το Σαββατοκύριακο που πέρασε. Και τώρα, βεβαίως, θα προσπαθήσει να του το. κλείσει κιόλας! Αυτό είναι το ευχαριστώ.

Και θα περάσει... η Σίτι αν δείξει ότι έπαθε και έμαθε από τα περυσινά, η "Μπάρτσα" αν συνεχίσει στο μοτίβο των τελευταίων εβδομάδων. Με τέτοιον Μέσι, άλλωστε, παίζει με πλεονέκτημα.

Αρσενάλ - Μονακό

Σεντονάκι μου λινό...

Καλώς μας ήρθες... Ολιβιέ Ζιρού. Ο σοβαρός τραυματισμός που τον ταλαιπώρησε στο πρώτο μισό της περιόδου, άφησε τον Γάλλο επιθετικό εκτός λίστας στην φάση ομίλων. Επιστρέφει και, όπως δείχνει εσχάτως, αρκετά «φουριόζος».

Θα μας λείψει... οι εφορμήσεις του Τζόελ Κάμπελ, τα πολλά γκολ των Λούκας Ποντόλσκι και Γιαγιά Σανογκό. Εντάξει, χιούμορ (μάλλον αποτυχημένο) κάνουμε. Οι δύο ομάδες δεν αποδυναμώθηκαν στο χειμερινό παζάρι, αν και ακόμα προκαλεί εντύπωση ο δανεισμός του Αργεντινού μεσοεπιθετικού Λούκας Οκάμπος στην Μαρσέιγ. Συγνώμη Λεονάρντο μου, αλλά σου περισσεύουν οι ποιοτικοί παίκτες από την μέση και μπροστά;

Γουστάρουμε που θα δούμε... τον Αρσέν Βενγκέρ στον πάγκο του "Λουί Ντε", όπως το 1994, όταν ήταν προπονητής της Μονακό και εμείς "πηγαίναμε μαζί σχολείο". Α, και την Άρσεναλ που έχει αρχίζει να ρολάρει, να προσπαθεί να διασπάσει την άμυνα του Ζαρντίμ. Το έχει εύκολο λέτε; Μπα.

Και θα περάσει.. η ποιοτικότερη Άρσεναλ, αν Καθόρλα, Εζίλ και Ζιρού συνεχίσουν να κάνουν τα "δικά" τους, όπως συμβαίνει τελευταία. Ο Λεονάρντο, βεβαίως, δεν έχει πει την τελευταία του λέξη.

Μπάγερ Λεβερκούζεν - Ατλέτικο Μαδρίτης

Σεντονάκι μου λινό...

Καλώς μας ήρθες... Φερνάντο Τόρες, ξεχασμένε από το Τσάμπιονς Λιγκ. Στην μοναδική διοργάνωση με νοκ άουτ ματς στην οποία έπαιξε με την Ατλέτικο στην επιστροφή του (Κύπελλο Ισπανίας), ο "Νίνιο" ήταν απολαυστικός και μας έδωσε έναν ακόμα λόγο για να θαυμάζουμε τον προπονητή Ντιέγκο Σιμεόνε. Αφού. ανέστησε και τον Φερνάντο, ο "Τσόλο" μπορεί να σβήσει μέχρι και το ελληνικό χρέος.

Θα μας λείψει... το δημιουργικό παιχνίδι και οι εκτελέσεις του Κόκε, εφόσον δεν καταφέρει να αποθεραπευθεί εγκαίρως. Παίκτης - κλειδί για την Ατλέτικο και απαραίτητος σε κλειστά παιχνίδια, όπως θα επιχειρήσει τουλάχιστον η Ατλέτικο να είναι αυτά με την επιθετική Λεβερκούζεν του Ρόγκερ Σμιτ.

Γουστάρουμε που θα δούμε... τον καλύτερο Ασιάτη σύγχρονο ποδοσφαιριστή (Σον Χέουνγκ-Μιν), το πουλέν μας Χακάν Τσαλχάνογλου και, πάνω απ' όλους, έναν Κυριάκο Παπαδόπουλο που νιώθει και πάλι ποδοσφαιριστής. Και, απέναντί τους, μια ομάδα με το "Ο" κεφαλαίο, η οποία δεν θα σταματήσει να μας εκπλήσσει, συνήθως ευχάριστα.

Και θα περάσει... ο "Τσόλο", γιατί θα βρει τρόπο να βραχυκυκλώσει την Μπάγερ, γιατί γουστάρουμε την μαύρη γραβατούλα του και το στιλ "Ντον Κορλεόνε" και επειδή έχει κάτι. χρωστούμενα στην Ρεάλ από πέρυσι. Στο Τσάμπιονς Λιγκ, όχι στα άλλα μέτωπα.

TAGS CHAMPIONS LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ