CHAMPIONS LEAGUE

Preview: Μπάγερν - Μπαρτσελόνα

Preview: Μπάγερν - Μπαρτσελόνα
© REUTERS

Η Μπαρτσελόνα στο Μόναχο απόψε θα προκριθεί για 8η φορά σε τελικό Champions League, εκτός και αν η Μπάγερν νικήσει 4-0 όπως προέβλεψε ο Αλάμπα. Δείτε στοιχεία, απουσίες και πιθανές 11άδες

Με όπλο τη νίκη της με 3-0 στο "Καμπ Νόου" πριν 6 βράδια, η Μπαρτσελόνα αντιμετωπίζει την Μπάγερν στο Μόναχο το βράδυ της Τρίτης (21:45), στην ρεβάνς για τα ημιτελικά του Champions League.

Αν δεν γίνει η μεγάλη έκπληξη, οι Καταλανοί θα πάρουν την πρόκριση για τον 8ο τελικό της ιστορίας τους στην διοργάνωση και στο Βερολίνο στις 6 Ιουνίου θα διεκδικήσουν το τρόπαιο έχοντας αντίπαλο την Γιουβέντους ή την Ρεάλ.

Αν όμως γίνει αυτό που προέβλεψε ο Ντέιβιντ Αλάμπα, δηλαδή νίκη της Μπάγερν με 4-0, τότε οι Βαυαροί θα βρεθούν σε τελικό για 11η φορά και 4η τα τελευταία 6 χρόνια.

Ο Αλάμπα πάντως που έκανε την πρόβλεψη δεν θα παίξει λόγω τραυματισμού, όπως και οι Μπάντστουμπερ, Ρόμπεν και Ριμπερί για την Μπάγερν, ενώ αμφίβολη είναι και η διαθεσιμότητα του Ρόντε.

Preview: Μπάγερν - Μπαρτσελόνα

Όπως συμβαίνει εδώ και καιρό, ο Πεπ Γκουαρδιόλα έχει αρκετά αγωνιστικά προβλήματα, στην αντίπερα όχθη όμως ο Λουίς Ενρίκε βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να έχει άπαντες στην διάθεσή του.

Η τελευταία φορά που Καταλανοί και Βαυαροί είχαν διασταυρώσει τα ξίφη τους ήταν και πάλι στα ημιτελικά της διοργάνωσης την σεζόν 2012-2013, την χρονιά δηλαδή που ο Γκουαρδιόλα ξεκουραζόταν.

Τότε, οι Γερμανοί είχαν θριαμβεύσει, καθώς πέρασαν στον τελικό με συνολικό σκορ 7-0, επικρατώντας με 4-0 στο Μόναχο και με 3-0 στην Βαρκελώνη. Όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό, η Μπαρτσελόνα έχει μεγάλη ευκαιρία για εκδίκηση.

Έχουν παίξει άλλες 3 χρονιές, δύο ακόμη σε νοκ-άουτ και μία σε όμιλο. Το 1996 στα ημιτελικά του UEFA Cup η Μπάγερν πήρε την πρόκριση, στον όμιλο του CL το 1998 οι Γερμανοί πήραν δύο νίκες, ενώ στην μοναδική φορά που η Μπαρτσελόνα υπερίσχυσε ήταν στα προημιτελικά του Champions League το 2009.

Η Μπάγερν είναι για 4η συνεχόμενη χρονιά στα ημιτελικά και αναζητά την συμμετοχή της για 11η φορά σε τελικό και το 6ο τρόπαιό της, ενώ η Μπαρτσελόνα βρίσκεται στους "4" της Ευρώπης για 20ή φορά και ψάχνει τον 8ο τελικό της και το 5ο τρόπαιο.

Οι πιθανές 11άδες

ΜΠΑΓΕΡΝ: Νόιερ, Ραφίνια, Τζερόμ Μπόατενγκ, Μπενατιά, Μπερνάτ, Λαμ, Τσάμπι Αλόνσο, Τιάγκο Αλκάνταρα, Τόμας Μίλερ, Γκέτσε, Λεβαντόβσκι.

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ: Τερ Στέγκεν, Ντάνι Άλβες, Πικέ, Μαστσεράνο, Τζόρντι Άλμπα, Μπουσκέτς, Ράκιτιτς, Ινιέστα, Μέσι, Νεϊμάρ, Λουίς Σουάρες.

Preview: Μπάγερν - Μπαρτσελόνα
© AFP/GETTY IMAGES
Preview: Μπάγερν - Μπαρτσελόνα

Οι ρεβάνς των ημιτελικών:

Τρίτη 12/5

Μπάγερν - Μπαρτσελόνα [ 0-3 ]

Τετάρτη 13/5

Ρεάλ - Γιουβέντους [ 1-2 ]

*ώρα έναρξης 21:45, τελικός στις 6/6 στο Βερολίνο

Ο πίνακας των σκόρερς

10 γκολ

Λιονέλ Μέσι (Μπαρτσελόνα)

9 γκολ

Λουίζ Αντριάνο (Σαχτάρ)

Κριστιάνο Ρονάλντο (Ρεάλ)

7 γκολ

Τζάκσον Μαρτίνες (Πόρτο)

Νεϊμάρ (Μπαρτσελόνα)

Κάρλος Τέβες (Γιουβέντους)

6 γκολ

Σέρχιο Αγκουέρο (Μάν. Σίτι)

Καρίμ Μπενζεμά (Ρεάλ)

Λουίς Σουάρες (Μπαρτσελόνα)

Τόμας Μίλερ (Μπάγερν)

Έντινσον Καβάνι (Παρί Σεν-Ζερμέν)

5 γκολ

Κλάας-Γιαν Χούντελααρ (Σάλκε)

Γιασίν Μπραχιμί (Πόρτο)

Ρόμπερτ Λεβαντόβσκι (Μπάγερν)

Μάριο Μάντζουκιτς (Ατλέτικο)

4 γκολ

Τσίρο Ιμόμπιλε (Ντόρτμουντ)

Νανί (Σπόρτινγκ Λισαβόνας)

Μάριο Γκέτσε (Μπάγερν)

Διαβάστε ακόμα:

Ενρίκε: "Η Μπάγερν μπορεί να μας κάνει την ζημιά"

Αλάμπα: "Θα νικήσουμε 4-0 την Μπαρτσελόνα"

Γουαρδιόλα: "Το έχω πει 200 εκατομμύρια φορές, μένω στη Μπάγερν"!

TAGS CHAMPIONS LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ