CHAMPIONS LEAGUE

Ο πρώτος τελικός με Σαβιόλα-Μήτρογλου, Ολαϊτάν

Ο πρώτος τελικός με Σαβιόλα-Μήτρογλου, Ολαϊτάν

Την πιο μεγάλη ευρωπαϊκή του μάχη (μέχρι την επόμενη) δίνει ο Ολυμπιακός το βράδυ της Τετάρτης στο Βέλγιο (21:45, ΔΤ), με τη λέξη ήττα να θεωρείται απαγορευμένη. Παίζουν από την αρχή Σαβιόλα, Μήτρογλου και Ολαϊτάν.

Η εντός έδρας ήττα από την Παρί Σεν Ζερμέν, κακά τα ψέματα είναι ένα αποτέλεσμα μέσα στο πρόγραμμα. Πρόκειται για μια ομάδα εκατοντάδων εκατομμυρίων και δεν μπορείς να περιμένεις πολλά πράγματα από τα παιχνίδια που τους έχεις απέναντί σου. Τα πράγματα όμως είναι εντελώς διαφορετικά στο εκτός έδρας ματς με την Άντερλεχτ.

Ο Μίτσελ κατέληξε στην ενδεκάδα που την ανακοίνωσε στους παίκτες του, αρκετή ώρα πριν από τη σέντρα:

Τερματοφύλακας θα είναι ο Ρομπέρτο, αριστερά ο Μπονγκ, δεξιά ο Μανιάτης. Στο κέντρο της άμυνας Σιόβας-Μανωλάς, στη μεσαία γραμμή Εντιγκά και Σάμαρης στον άξονα, αριστερά ο Βάις, δεξιά ο Ολαϊτάν, ο Σαβιόλα μπροστά τους και ο Μήτρογλου στην κορυφή.

Αρκετά επιθετικό σχήμα, καθώς ο Μίτσελ σκεφτόταν και τον Φουστέρ, που ωστόσο προέρχεται από θλάση.

Οι "ερυθρόλευκοι" ή για την ακρίβεια οι "μπλε", αφού με μπλε εμφάνιση θα παρουσιαστεί στο "Constant Vanden Stock" ο Ολυμπιακός, δεν έχουν περιθώρια για νέες απώλειες και σε περίπτωση που γνωρίσουν δεύτερη ήττα, τότε θα είναι με την πλάτη στο τοίχο.

Με λίγα λόγια και απλά, οι Πειραιώτες δίνουν τον πρώτο ευρωπαϊκό τους "τελικός" για τη φετινή σεζόν, με σκοπό τη νίκη ή έστω την ισοπαλία. Ο εφικτός στόχος των Νταμπλούχων Ελλάδας είναι η τρίτη θέση του ομίλου και σε περίπτωση, που έρθει η ήττα, τότε τα πράγματα δεν τελειώνουν, αλλά δυσκολεύουν.

Το μήνυμα της νίκης το έστειλε μάλιστα και ο Μίτσελ στη συνέντευξη Τύπου πριν το ματς, ενώ Σαβιόλα και Τσόρι Ντομίνγκες στάθηκαν στη συγκέντρωση . Άλλωστε παίκτες με τέτοια εμπειρία από το Champions League, γνωρίζουν πως αν χάσεις έστω και λίγο την συγκέντρωσή σου, μπορείς να το πληρώσεις.

Δείτε αναλυτικά το LIVE της μεγάλης αναμέτρησης στο Sport24.gr

Οδηγός του Ολυμπιακού σ' αυτό το παιχνίδι δεν είναι πάντως η παράδοση, αφού γενικότερα οι ελληνικές ομάδες δεν τα πάνε καθόλου καλά, όποτε αγωνίζονται στο Βέλγιο (δείτε αναλυτικά ΕΔΩ ), όμως κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει την ποιότητα της ομάδας, η οποία κάνει τη διαφορά σε τέτοιες αναμετρήσεις. Σ' αυτό στάθηκε και ο προπονητής της Άντερλεχτ, Φαν ντεν Μπρομ , αναφερόμενος στην ομάδα του Πειραιά.

Γενικότερα, η αίσθηση που υπάρχει και εκφράστηκε στο Sport24.gr από τον Βέλγο δημοσιογράφο, Ιβ Μπροκέν, είναι πως ο Ολυμπιακός μπορεί να πάρει αποτέλεσμα στις Βρυξέλλες, ειδικότερα αν δεν εγκλωβιστεί στο παιχνίδι της Άντερλεχτ. Μέσα σ' όλα αυτά, βάλτε και τον κόσμο των "ερυθρολεύκων" που ήδη έκανε αισθητή την παρουσία του στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών και αναμένεται να βρεθεί στις εξέδρες του "Constant Vanden Stock".

"Μπλε" αντεπίθεση

Στο αγωνιστικό κομμάτι τώρα, ο Μίτσελ φαίνεται πως θα παρουσιάσει μια αρκετά επιθετική ομάδα, έχοντας στην ενδεκάδα Βάις, Ολαϊτάν, Σαβιόλα και Μήτρογλου.

TAGS CHAMPIONS LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ