CHAMPIONS LEAGUE

Μπαρτσελόνα - Τσέλσι 2-2

Μπαρτσελόνα - Τσέλσι 2-2

Με σκόρερς τους Ραμίρες και Τόρες η Τσέλσι πήρε ισοπαλία με 2-2 από την Μπαρτσελόνα στο "Καμπ Νόου" και ταυτόχρονα την πρόκριση στον τελικό του Champions League. Με 10 οι Άγγλοι από το 37' λόγω κόκκινης του Τέρι, έχασε πέναλτι ο Μέσι (videos)

Η Τσέλσι πήρε τεράστια πρόκριση στον τελικό του Champions League, μετά το 2-2 με την Μπαρτσελόνα μέσα στο "Καμπ Νόου".

Για δεύτερη φορά στην ιστορία τους οι "μπλε" φτάνουν στον τελικό, με την πρώτη να είναι το 2008 στην Μόσχα, όπου έχασαν στα πέναλτι από την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Η πρόκριση για τους Άγγλους ήταν... άθλος, καθώς από το 37' έπαιζαν με 10 παίκτες, λόγω αποβολής του Τζον Τέρι, για ανόητο χτύπημα εκτός φάσης στον Αλέξις Σάντσες.

Το σκορ ήταν ήδη στο 1-0 με Μπουσκέτς από το 35' και στο 43' ο Ινιέστα έκανε το 2-0, αλλά η Τσέλσι μείωσε στο 45'+1 με το φανταστικό "ψηλοκρεμαστό" πλασέ του Ραμίρες.

Θυμίζουμε πως στο πρώτο ματς οι Λονδρέζοι είχαν νικήσει με 1-0, έτσι και το 2-1 ήταν σκορ πρόκρισης για αυτούς, απλά ο Τόρες στις καθυστερήσεις έβαλε το... κερασάκι στην τούρτα, σκοράροντας για 8η φορά σε 11 ματς κόντρα στην Μπαρτσελόνα.

Μοιραίος ο Μέσι

Μοιραίος πάντως για την "Μπάρτσα" ήταν ο Λιονέλ Μέσι, ο οποίος στο 49' έχασε πέναλτι (οριζόντιο δοκάρι), έτσι εξακολουθεί να μην έχει σκοράρει ποτέ κόντρα στην Τσέλσι, πλέον σε 8 ματς.

Επίσης, ο Αργεντινός έμεινε στα 14 γκολ στην διοργάνωση, έτσι δεν κατάφερε να γίνει ο πρώτος στην ιστορία του θεσμού που φτάνει τα 15 (14 έχει και ο Αλταφίνι με την Μίλαν).

Οι Καταλανοί δεν κατάφεραν να περάσουν σε τελικό για 2η σερί χρονιά (θα ήταν η πρώτη φορά στην ιστορία τους), έτσι η Μίλαν εξακολουθεί είναι η τελευταία ομάδα που έχει δύο σερί τρόπαια ('89 και '90).

Τελικός χωρίς Τέρι, Ραούλ Μεϊρέλες, Ραμίρες & Ιβάνοβιτς

Στις 19 Μαΐου στον τελικό του Μονάχου η Τσέλσι θα αντιμετωπίσει την Μπάγερν ή την Ρεάλ, χωρίς φυσικά τον αρχηγό της, Τζον Τέρι, λόγω της αποβολής, αλλά και χωρίς τους Ραούλ Μεϊρέλες, Ραμίρες και Ιβάνοβιτς, οι οποίοι συμπλήρωσαν κάρτες.

Μπαρτσελόνα - Τσέλσι 2-2

Σκόρερς: 35' Μπουσκέτς, 43' Ινιέστα / 45'+1 Ραμίρες, 92' Τόρες

Γήπεδο: "Καμπ Νόου", Βαρκελώνη

Διαιτητής: Τσιουνέιτ Τσακίρ (Τουρκία)

Μόλις στο 3ο λεπτό ο Λιονέλ Μέσι έκανε το "ένα-δύο" με τον Αλέξις Σάντσες, μπήκε στην περιοχή και σούταρε με το δεξί, αλλά η μπάλα πήγε στην εξωτερική πλευρά των δικτύων.

Ο Γκάρι Κέιχιλ υπέστη τράβηγμα στον αριστερό δικέφαλο και αντικαταστάθηκε από τον Ζοζέ Μποζίνγκουα στο 12', με τον Πορτογάλο να πηγαίνει στην θέση του δεξιού μπακ και τον Μπράνισλαβ Ιβάνοβιτς από δεξιά να πηγαίνει σε θέση στόπερ δίπλα στον Τζον Τέρι.

Στο 20' ο Μέσι έκανε το "ένα-δύο" με τον Σεσκ Φάμπρεγκας, αλλά ο Τσεχ απέκρουσε το κοντινό του σουτ με το πόδι, ενώ ο Φάμπρεγκας είχε κάνει την πάσα με εξαιρετικό "τακουνάκι".

Ο Ντιντιέ Ντρογκμπά στο 25' μπήκε στην περιοχή από δεξιά και ξεπέρασε τον Ζεράρ Πικέ, όμως προσπάθησε να νικήσει τον Βαλντές στην κλειστή γωνία και η μπάλα χτύπησε στην εξωτερική πλευρά των δικτύων του.

Σε αυτήν την φάση φάνηκε πως ο Πικέ πως δεν είναι καλά, καθώς νωρίτερα τον είχε χτυπήσει ο Βαλντές σε μία έξοδό του, έτσι αντικαταστάθηκε από τον Ντάνι Άλβες στο 26'.

Αποβολή και 3 γκολ

Στην 3η της ευκαιρία στο ματς η Μπαρτσελόνα κατάφερε να ανοίξει το σκορ με τον Σέρχιο Μπουσκέτς να κάνει το 1-0, πλασάροντας σε κενό τέρμα έπειτα από την ασίστ του Ισαάκ Κουένκα από αριστερά (παράλληλη χαμηλή μπαλιά).

Μόλις δύο λεπτά αργότερα η Τσέλσι έμεινε με 10 παίκτες, με τον αρχηγό της, Τζον Τέρι, να αποβάλλεται λόγω μίας ανοησίας.

Ο Τέρι εκτός φάσης έριξε "γονατιά" στον Αλέξις Σάντσες από πίσω (πιθανότατα κάτι του είπε ο Χιλιανός), ο βοηθός διαιτητή το είδε και έτσι ο διαιτητής του έδειξε χωρίς δεύτερη σκέψη απευθείας την κόκκινη κάρτα.

Στο 43' οι "μπλαουγκράνα" κατάφεραν να πετύχουν και δεύτερο τέρμα, με τον Αντρές Ινιέστα να διπλασιάζει το προβάδισμα της ομάδας του με κοντινό πλασέ από την πάσα του Μέσι.

Η Τσέλσι όμως στο 45'+1 κατάφερε να μειώσει με τον Ραμίρες να σκοράρει με εξαιρετικό πλασέ, περνώντας την μπάλα πάνω από τον Βίκτορ Βαλντές, με τον οποίο βγήκε τετ-α-τετ από δεξιά μετά την φανταστική πάσα του Φρανκ Λάμπαρντ.

Το δεύτερο ημίχρονο

Το θρίλερ συνεχίστηκε και στο δεύτερο ημίχρονο, το οποίο ξεκίνησε με την Μπαρτσελόνα να κερδίζει πέναλτι με τον Ντρογκμπά να είναι απρόσεκτος και να ανατρέπει στην περιοχή τον Σεσκ Φάμπρεγκας.

Ο Λιονέλ Μέσι ανέλαβε την εκτέλεση στο 49', αλλά δεν κατάφερε να σκοράρει, καθώς η μπάλα χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι του Πετρ Τσεχ.

Η κοντινή κεφαλιά του Αλέξις Σάντσες πέρασε λίγο άουτ στο 54', ενώ στο 57' ο Ντρογκμπά σούταρε πίσω από την σέντρα, ο Βαλντές ήταν εκτός θέσης, αλλά μπλόκαρε.

Το κοντινό πλασέ του Κουένκα απέκρουσε ο Τσεχ στο 62', ενώ στο 65' μετά από εκτέλεση κόρνερ του Λάμπαρντ ο Ιβάνοβιτς έπιασε την κεφαλιά, αλλά πέρασε άουτ.

Ούτε στο 83' κατάφερε να σκοράρει ο Λιονέλ μέσι, ο οποίος επιχείρησε το συρτό σουτ έξω από την περιοχή και η μπάλα χτύπησε στην ρίζα του δεξιού δοκαριού του Τσεχ, ο οποίος μάλιστα ακούμπησε την μπάλα.

Ο Φερνάντο Τόρες πέρασε στο ματς στο 80' αντί του Ντιντιέ Ντρογκμπά και στο 92' διαμόρφωσε το τελικό 2-2, καθώς έφυγε στην αντεπίθεση, πέρασε και τον Βίκτορ Βαλντές, έτσι πλάσαρε σε κενό τέρμα, σκοράροντας για 8η φορά κόντρεα στην Μπαρτσελόνα σε 11 ματς που την έχει αντιμετωπίσει.

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ (3-6-1): Βίκτορ Βαλντές, Πουγιόλ, Πικέ (26' Ντάνι Άλβες), Μαστσεράνο, Μπουσκέτς, Τσάβι, Ινιέστα, Φάμπρεγκας (74' Σεϊντού Κεϊτά), Κουένκα (68' Τέγιο), Μέσι, Αλέξις Σάντσες.

ΤΣΕΛΣΙ: Τσεχ, Ιβάνοβιτς, Γκάρι Κέιχιλ (12' Μποζίνγκουα), Τέρι, Άσλεϊ Κόουλ, Όμπι Μίκελ, Ραούλ Μεϊρέλες, Λάμπαρντ, Ραμίρες, Μάτα (58' Καλού), Ντρογκμπά (80' Τόρες).

*κόκκινη 37' Τέρι

**χαμένο πέναλτι 49' Μέσι

Chelsea's Spanish forward Fernando Torres (L) celebrates with teammates midfielder Frank Lampard (C) and Brazilian midfielder  Ramires (R) after scoring during the UEFA Champions League second leg semi-final football match Barcelona against Chelsea at the Cam Nou stadium in Barcelona on April 24, 2012. Ten-man Chelsea reached the Champions League final after drawing 2-2 with holders Barcelona in their semi-final final second leg clash here to progress 3-2 on aggregate.  AFP PHOTO / ADRIAN DENNIS (Photo credit should read ADRIAN DENNIS/AFP/Getty Images)
Chelsea's Spanish forward Fernando Torres (L) celebrates with teammates midfielder Frank Lampard (C) and Brazilian midfielder Ramires (R) after scoring during the UEFA Champions League second leg semi-final football match Barcelona against Chelsea at the Cam Nou stadium in Barcelona on April 24, 2012. Ten-man Chelsea reached the Champions League final after drawing 2-2 with holders Barcelona in their semi-final final second leg clash here to progress 3-2 on aggregate. AFP PHOTO / ADRIAN DENNIS (Photo credit should read ADRIAN DENNIS/AFP/Getty Images) AFP/GETTY IMAGES

Ο πίνακας των σκόρερς

14 γκολ

Λιονέλ Μέσι (Μπαρτσελόνα)

12 γκολ

Μάριο Γκόμεθ (Μπάγερν)

8 γκολ

Κριστιάνο Ρονάλντο (Ρεάλ)

7 γκολ

Καρίμ Μπενζεμά (Ρεάλ)

5 γκολ

Χοσέ Καγεχόν (Ρεάλ)

Ρομπέρτο Σολδάδο (Βαλένθια)

Μπαφετιμπί Γκομίς (Λιόν)

Ντιντιέ Ντρογκμπά (Τσέλσι)

Αλεξάντερ Φράι (Βασιλεία)

Σεϊντού Ντουμπιά (ΤΣΣΚΑ)

Ρομάν Σιρόκοβ (Ζενίτ)

Έντινσον Καβάνι (Νάπολι)

Ζλάταν Ιμπραχίμοβιτς (Μίλαν)

4 γκολ

Ρόμπιν φαν Πέρσι (Άρσεναλ)

Πέδρο (Μπαρτσελόνα)

Χουλκ (Πόρτο)

Γκουστάβο Μαντούκα (ΑΠΟΕΛ)

Όσκαρ Καρντόσο (Μπενφίκα)

Αντρέ Αγιού (Μαρσέιγ)

*ασίστ: 5 Κακά (Ρεάλ), Μπενζεμά (Ρεάλ), Γκαϊτάν (Μπενφίκα), Ριμπερί (Μπάγερν), Μέσι (Μπαρτσελόνα). 4 Κουένκα (Μπαρτσελόνα), Μαρσέλο (Ρεάλ), Τόρες (Τσέλσι), Ιμπραχίμοβιτς (Μίλαν)

Μπαρτσελόνα - Τσέλσι 2-2 (highlights)

Μπαρτσελόνα - Τσέλσι 2-2 (extended highlights)

TAGS CHAMPIONS LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ