CHAMPIONS LEAGUE

Μπαρτσελόνα - Σαχτάρ 5-1

FC Barcelona's Sergio Busquets, top, celebrates with fellow team members after Andres Iniesta, partially visible at center foreground, scored a goal during their quarterfinal first leg Champions League soccer match against Shakhtar Donetsk at the Camp Nou stadium in Barcelona, Spain, Wednesday, April 6, 2011. (AP Photo/Siu Wu)
FC Barcelona's Sergio Busquets, top, celebrates with fellow team members after Andres Iniesta, partially visible at center foreground, scored a goal during their quarterfinal first leg Champions League soccer match against Shakhtar Donetsk at the Camp Nou stadium in Barcelona, Spain, Wednesday, April 6, 2011. (AP Photo/Siu Wu) AP

Όπως η Ρεάλ, έτσι και η Μπαρτσελόνα προετοιμάζεται ήδη για τον μεταξύ τους ημιτελικό, καθώς νίκησε με 5-1 την Σαχτάρ στον πρώτο προημιτελικό στην Καταλονία (videos)

Ο... χορός των γκολ ξεκίνησε μόλις 100'' μετά την σέντρα με τον Ινιέστα να ανοίγει το σκορ, αλλά η Σαχτάρ δεν έπαιξε ρόλο κομπάρσου, καθώς έχασε σπουδαίες ευκαιρίες για να ισοφαρίσει.

Ντανιέλ Άλβες και Πικέ έφεραν το σκορ στο 3-0 και αφού μείωσε ο Ρακίτσκι για τους Ουκρανούς, ακολούθησαν άλλα δύο γκολ για των "μπλαουγκράνα" με τους Κεϊτά και Τσάβι για το τελικό 5-1.

Μπαρτσελόνα - Σαχτάρ 5-1

Σκόρερς: 2' Ινιέστα, 34' Ντανιέλ Άλβες, 53' Πικέ, 61' Κεϊτά, 86' Τσάβι / 60' Ρακίτσκι

Γήπεδο: "Καμπ Νόου", Βαρκελώνη

Διαιτητής: Κρεγκ Τόμπσον (Σκωτία)

Το παιχνίδι ξεκίνησε με γκολ για την Μπαρτσελόνα, η οποία άνοιξε το σκορ μόλις στο 2' με το κοντινό πλασέ του Αντρές Ινιέστα.

Ο Λιονέλ Μέσι έκανε την πάσα προσπαθώντας να βρει από δεξιά στην περιοχή τον Ντανιέλ Άλβες, η άμυνα έκοψε και ο Ινιέστα στάθηκε τυχερός, καθώς του στρώθηκε η μπάλα, βγήκε μόνος με τον Πιατόβ και τον νίκησε για το 1-0.

Η Σαχτάρ έχασε δύο σπουδαίες ευκαιρίες μέσα σε ένα λεπτό για να ισοφαρίσει, αλλά οι Λουΐζ Αντριάνο και Ουΐλιαν ήταν άστοχοι.

Συγκεκριμένα, στο 12' ο Ντόουγκλας Κόστα έκανε εξαιρετική πάσα και έβγαλε τετ-α-τετ τον Λουΐζ Αντριάνο με τον Βαλντές, αλλά ο Βραζιλιάνος στράικερ αστόχησε, καθώς το πλασέ του ήταν πολύ κακό.

Στο 13' ο Ντανιέλ Άλβες από δεξιά γύρισε την μπάλα απρόσεκτα στον Βαλντές και ο πορτιέρο της "Μπάρτσα" με δυσκολία πρόλαβε τον Λουΐζ Αντριάνο και έδιωξε με προβολή, εν συνεχεία ο Ουΐλιαν από μακριά προσπάθησε με ψηλοκρεμαστό σουτ να σκοράρει, αλλά η μπάλα πέρασε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Στο 20' ο Μέσι προσπάθησε να "κρεμάσει" τον Πιατόβ, αλλά ο τελευταίος μπλόκαρε άνετα, ενώ ο Αργεντινός στο 26' δεν κατάφερε να πιάσει την κεφαλιά από σέντρα του Ντάνι Άλβες.

Ο Βραζιλιάνος στο 34' χρίστηκε σκόρερ για 2η φορά φέτος στην διοργάνωση και διπλασίασε τα τέρματα των "μπλαουγκράνα". Ο Ινιέστα έκανε εντυπωσιακή μπαλιά, ο Άλβες έσπασε το τεχνητό οφ-σάιντ, βγήκε μόνος με τον Πιατόβ, "τσίμπησε" την μπάλα και εν συνεχεία πλάσαρε σε κενό τέρμα για το 2-0.

Το δεύτερο ημίχρονο

Για δεύτερο σερί ματς σκόραρε ο Ζεράρ Πικέ, αυτήν την φορά όμως χωρίς να χρησιμοποιήσει το χέρι όπως με την Βιγιαρεάλ, και έκανε το 3-0 στο 53'.

Από εκτέλεση κόρνερ κόρνερ από δεξιά ο Πικέ βρέθηκε αμαρκάριστος στην περιοχή και σούταρε στην κίνηση, η μπάλα βρήκε και σε αμυντικό αλλάζοντας πορεία, για να καταλήξει στα δίχτυα του Πιατόβ για τρίτη φορά.

Στο 59' ο Ρακίτσκι έδωσε ελπίδες στην Σαχτάρ, καθώς σκόραρε με προβολή στο πρώτο δοκάρι έπειτα από εκτέλεση φάουλ του Σρνα από δεξιά, μειώνοντας σε 3-1, αλλά αμέσως η Μπαρτσελόνα πήρε προβάδισμα ξανά 3 τερμάτων.

Αμέσως μετά την σέντρα λοιπόν στο 60' ο Μέσι τροφοδότησε τον Σεϊντού Κεϊτά και αυτός με άπιαστο σουτ στην κίνηση έστειλε την μπάλα στο αριστερό "γάμα" του Πιατόβ για το 4-1.

Οι Ουκρανοί είχαν την ευκαιρία να πετύχουν και δεύτερο γκολ στο 81' και να μπουν ξανά στην διεκδίκηση της πρόκρισης, αλλά η μπάλα χτύπησε στην ρίζα του δοκαριού του Βαλντές από το διαγώνιο πλασέ του Λουΐζ Αντριάνο.

Το... κερασάκι στην τούρτα πέτυχε ο Τσάβι στο 86', διαμορφώνοντας το τελικό 5-1 με κοντινό πλασέ έπειτα από προσπάθεια και ασίστ του Ντανιέλ Άλβες από δεξιά.

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ: Βαλντές, Ντανιέλ Άλβες, Πικέ, Μπουσκέτς, Αντριάνο (77' Μάξουελ), Μαστσεράνο, Τσάβι, Σεϊντού Κεϊτά, Ινιέστα (91' Άφελαϊ), Μέσι, Βίγια (70' Πέδρο).

ΣΑΧΤΑΡ: Πιατόβ, Σρνα, Ιστσένκο, Ρακίτσκι, Ρατ, Χούμπσμαν (82' Εντουάρντο), Μχιταριάν, Ζάντσον (70' Φερναντίνιο), Ντόουγκλας Κόστα, Ουΐλιαν (75' Άλεξ Τεϊσέιρα), Λουΐζ Αντριάνο.

***στον πάγκο για την Μπαρτσελόνα έμειναν οι Μίνιο, Γκαμπριέλ Μιλίτο, Τιάγκο Αλκάνταρα και Μπόγιαν, ενώ για την Σαχτάρ οι Χουντζαμόβ, Στεπανένκο, Τσιζόβ και Κομπίν

Μπαρτσελόνα - Σαχτάρ 5-1 (highlights)

Μπαρτσελόνα - Σαχτάρ 5-1 (goals)

TAGS CHAMPIONS LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ