CHAMPIONS LEAGUE

Μπάγερν - Μαρσέιγ 2-0

(From R) Bayern Munich's French midfielder Franck Ribery, Bayern Munich's Croatian striker Ivica Olic and Bayern Munich's defender Diego Contento celebrate during the UEFA Champions League second leg quarter-final football match FC Bayern Munich vs Olympique de Marseille in Munich, southern Germany, on April 3, 2012. AFP PHOTO / CHRISTOF STACHE (Photo credit should read CHRISTOF STACHE/AFP/Getty Images)
(From R) Bayern Munich's French midfielder Franck Ribery, Bayern Munich's Croatian striker Ivica Olic and Bayern Munich's defender Diego Contento celebrate during the UEFA Champions League second leg quarter-final football match FC Bayern Munich vs Olympique de Marseille in Munich, southern Germany, on April 3, 2012. AFP PHOTO / CHRISTOF STACHE (Photo credit should read CHRISTOF STACHE/AFP/Getty Images) AFP/GETTY IMAGES

Η Μπάγερν νίκησε και στο Μόναχο την Μαρσέιγ με 2-0 χάρη σε τέρματα του Όλιτς και προκρίθηκε στα ημιτελικά του Champions League, όπου θα αντιμετωπίζει την Ρεάλ, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου (videos)

Μετά την Μασσαλία, η Μπάγερν νίκησε με 2-0 την Μαρσέιγ και στο Μόναχο, παίρνοντας την πρόκριση στα ημιτελικά του Champions League.

Και τα δύο τέρματα των Βαυαρών πέτυχε ο Κροάτης, Ίβιτσα Όλιτς, ο οποίος ξεκίνησε στην 11άδα αντί του Μάριο Γκόμεθ.

Η πρόκριση ήρθε εύκολα με συνολικά τέρματα 4-0 για την Μπάγερν, η οποία μετά από έναν χρόνο απουσίας επιστρέφει στα ημιτελικά, όπου θα αντιμετωπίσει την Ρεάλ (εκτός και αν κάνει θαύμα το ΑΠΟΕΛ).

Μπάγερν - Μαρσέιγ 2-0

Σκόρερ: 13' και 37' Όλιτς

Γήπεδο: "Fußball Arena München", Μόναχο

Διαιτητής: Σβάιν Όντβαρ Μουν (Νορβηγία)

Από την εξαιρετική προσπάθεια του Μπενουά Σεϊρού η Μαρσέιγ έχασε την πρώτη μεγάλη ευκαιρία του αγώνα με τον Νόιερ να αποκρούει με το πόδι το κοντινό πλασέ του Μορέλ στο 12'.

Στην αμέσως επόμενη φάση η Μπάγερν άνοιξε το σκορ με τον Ίβιτσα Όλιτς να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα για το 1-0 με κοντινή προβολή από ασίστ του Ριμπερί.

Νέα σπουδαία επέμβαση είχε ο Νόιερ στο 17' σε σουτ του Μ'Μπιά, ενώ στο 23' πέρασε άουτ το σουτ του Μπραντάο.

Ο Στιβ Μανταντά απέκρουσε το σουτ του Τιμοστσούκ στο 27' και ένα λεπτό αργότερα είπε "όχι" στο κοντινό πλασέ του Όλιτς, με την μπάλα μάλιστα να αλλάζει πορεία από κόντρα σε αμυντικό, ενώ απέκρουσε σε κόρνερ το παραλίγο αυτογκόλ του Φανί στο 29', αλλά και την κεφαλιά του Μπάντστουμπερ στο 30'.

Το σουτ του Κρόος στο 33' χτύπησε στο δεξί δοκάρι της Μαρσέιγ και πέρασε άουτ, ενώ το 2-0 έκανε ο Όλιτς σκοράροντας ξανά από κοντά στο 37', έπειτα από προσπάθεια του Ριμπερί και σέντρα του Αλάμπα από δεξιά.

Μεγάλη φάση στο δεύτερο ημίχρονο δεν υπήρχε, με τους παίκτες και των δύο ομάδων απλά να περιμένουν την λήξη.

ΜΠΑΓΕΡΝ: Νόιερ, Λαμ, Τζερόμ Μπόατενγκ, Μπάντστουμπερ, Αλάμπα, Τιμοστσούκ, Λουΐζ Γκουστάβο, Κρόος (67' Πράνιτς), Τόμας Μίλερ (39' Ραφίνια), Ριμπερί, Όλιτς (75' Μάριο Γκόμεθ).

ΜΑΡΣΕΪΓ: Μανταντά, Αθπιλικουέτα, Φανί, Ν'Κουλού, Μορέλ (46' Αμαλφιτανό), Μ'Μπιά, Μπενουά Σεϊρού, Βαλμπουενά, Αντρέ Αγιού, Μπραντάο (74' Ζινιάκ), Ρεμί (63' Καμπορέ).

Ο πίνακας των σκόρερς

14 γκολ

Λιονέλ Μέσι (Μπαρτσελόνα)

11 γκολ

Μάριο Γκόμεθ (Μπάγερν)

7 γκολ

Καρίμ Μπενζεμά (Ρεάλ)

6 γκολ

Κριστιάνο Ρονάλντο (Ρεάλ)

5 γκολ

Ρομπέρτο Σολδάδο (Βαλένθια)

Μπαφετιμπί Γκομίς (Λιόν)

Αλεξάντερ Φράι (Βασιλεία)

Σεϊντού Ντουμπιά (ΤΣΣΚΑ)

Ρομάν Σιρόκοβ (Ζενίτ)

Έντινσον Καβάνι (Νάπολι)

Ζλάταν Ιμπραχίμοβιτς (Μίλαν)

4 γκολ

Χοσέ Καγεχόν (Ρεάλ)

Ντιντιέ Ντρογκμπά (Τσέλσι)

Πέδρο (Μπαρτσελόνα)

Ρόμπιν φαν Πέρσι (Άρσεναλ)

Χουλκ (Πόρτο)

Όσκαρ Καρντόσο (Μπενφίκα)

Αντρέ Αγιού (Μαρσέιγ)

*ασίστ: 5 Μπενζεμά (Ρεάλ), Γκαϊτάν (Μπενφίκα), Ριμπερί (Μπάγερν). 4 Κακά (Ρεάλ), Τόρες (Τσέλσι), Ιμπραχίμοβιτς (Μίλαν), Μέσι (Μπαρτσελόνα)

Μπάγερν - Μαρσέιγ 2-0 (highlights)

Μπάγερν - Μαρσέιγ 2-0 (goals)

TAGS CHAMPIONS LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ