CHAMPIONS LEAGUE

Με Φορλάν και Ρόμπεν (;)

Inter Milan forward Diego Forlan (L) and defender Javier Zanetti run during a training session on February 21, 2012 at the Velodrome stadium in Marseille, southern France, on the eve of the UEFA Champions League football match Marseille vs. Inter Milan. AFP PHOTO / ANNE-CHRISTINE POUJOULAT (Photo credit should read ANNE-CHRISTINE POUJOULAT/AFP/Getty Images)
Inter Milan forward Diego Forlan (L) and defender Javier Zanetti run during a training session on February 21, 2012 at the Velodrome stadium in Marseille, southern France, on the eve of the UEFA Champions League football match Marseille vs. Inter Milan. AFP PHOTO / ANNE-CHRISTINE POUJOULAT (Photo credit should read ANNE-CHRISTINE POUJOULAT/AFP/Getty Images) AFP/GETTY IMAGES

Ο κύκλος των πρώτων ματς των "16" του Champions League ολοκληρώνεται το βράδυ της Τετάρτης με την διεξαγωγή των αναμετρήσεων, Μαρσέιγ - Ίντερ και Βασιλεία - Μπάγερν

Το βράδυ της Τετάρτης ολοκληρώνεται ο κύκλος των πρώτων ματς της φάσης των "16" του Champions League, με τις αναμετρήσεις, Μαρσέιγ - Ίντερ και Βασιλεία - Μπάγερν.

Ξεκάθαρο φαβορί υπάρχει μόνο στο ένα ζευγάρι με την Μπάγερν να έχει αυτόν τον χαρακτηρισμό, αλλά οι Ελβετοί είναι αυτοί που έστειλαν στο Europa League την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Μαρσέιγ - Ίντερ (21:45)

Η Μαρσέιγ μπορεί να προέρχεται από γκέλα (1-1 με Βαλανσιέν), έχει όμως 12 νίκες στα τελευταία 15 ματς, ενώ η Ίντερ από την άλλη στα τελευταία 6 ματς έχει 5 ήττες και μία ισοπαλία (4-4 με Παλέρμο)!

Ο Ντιντιέ Ντεσάμπ έχει μία μεγάλη απουσία, αυτή του Λοΐκ Ρεμί, ενώ δύσκολα θα να καταφέρει να αγωνιστεί και ο Αλού Ντιαρά.

Ο Ντιέγκο Φορλάν έχει πλέον δικαίωμα συμμετοχής, ενώ μαζί με τους νεοαποκτηθέντες, Άντζελο Παλόμπο και Αντρέα Πόλι, δεν αποκλείεται να κάνουν ντεμπούτο όλοι τους βασική 11άδα της Ίντερ.

Ο Ντιέγκο Μιλίτο πάντως είναι το φαβορί για την κορυφή της επίθεσης, αλλά ταλαιπωρείται από μία ίωση έτσι δεν αποκλείεται να ξεκινήσει ο Φορλάν, ο οποίος τουλάχιστον ως αλλαγή θα παίξει σίγουρα.

Ο Ντιντιέ Ντεσάμπ ως προπονητής της Μονακό το 2004 είχε αποκλείσει στον ημιτελικό του Champions League την Τσέλσι του Κλαούντιο Ρανιέρι ( δείτε τις δηλώσεις Ρανιέρι και Φορλάν).

Οι πιθανές συνθέσεις

ΜΑΡΣΕΪΓ: Μανταντά, Αθπιλικουέτα, Ντιαβαρά, Νκουλού, Μορέλ, Καμπορέ, Μπενουά Σεϊρού, Βαλμπουενά, Αμαλφιτανό, Αντρέ Αγιού, Μπραντάο.

ΙΝΤΕΡ: Ζούλιο Σέζαρ, Μάικον, Λούσιο, Σαμουέλ, Ναγκατόμο, Παλόμπο, Καμπιάσο, Σανέτι, Πόλι, Σνάιντερ, Μιλίτο.

Βασιλεία - Μπάγερν (21:45)

Ιδιαίτερο στοιχείο της αναμέτρησης είναι πως το "αστέρι" της Βασιλείας, ο 20άχρονος, Τζέρνταν Σακίρι, έχει ήδη υπογράψει συμβόλαιο για το καλοκαίρι με την Μπάγερν, η οποία έδωσε 10.000.000 ευρώ στους Ελβετούς.

Ο ίδιος δήλωσε πως δεν πρόκειται να επηρεαστεί από αυτό, ενώ αγωνιστικά ο προπονητής του δεν θα έχει στην διάθεσή του τους αμυντικούς, Τσίπερφιλντ και Ντεγκέν.

Γιαπί Γιαπό και Στόκερ επέστρεψαν από τραυματισμούς, αλλά δύσκολα θα μπουν στην βασική ενδεκάδα, ενώ οι Χούγκελ, Τζάκα, Στρέλερ και Αλεξάντερ Φράι είναι στο όριο των καρτών.

Το 2010 η Μπάγερν είχε νικήσει με 2-1 την Βασιλεία στην Ελβετία με δύο γκολ του Σβάινσταϊγκερ, ο οποίος όμως απουσιάζει, όπως και οι Βαν Μπούιτεν, Μπρένο και Κοντέντο.

Λουΐζ Γκουστάβο και Αλάμπα θα είναι πιθανότατα το δίδυμο των αμυντικών μέσων, αλλά υπάρχει και ένα σενάριο να μείνει εκτός ο Αλάμπα, να γυρίσει λίγο πιο πίσω ο Κρόος, έτσι ώστε να μπει στην 11άδα ο Άριεν Ρόμπεν.

Οι πιθανές συνθέσεις

ΒΑΣΙΛΕΙΑ: Ζόμερ, Στάινχεφερ, Άμπρααμ, Ντράγκοβιτς, Παρκ Γιου-Χο, Χούγκελ, Τζάκα, Σακίρι, Φάμπιαν Φράι, Στρέλερ, Αλεξάντερ Φράι.

ΜΠΑΓΕΡΝ: Νόιερ, Ραφίνια, Τζερόμ Μπόατενγκ, Μπάντστουμπερ, Λαμ, Λουΐζ Γκουστάβο, Αλάμπα, Κρόος, Τόμας Μίλερ, Ριμπερί, Μάριο Γκόμεθ.

Αναλυτικά το πρόγραμμα:

Τρίτη (14/12)

Λιόν - ΑΠΟΕΛ 1-0

Λεβερκούζεν - Μπαρτσελόνα 1-3

Τετάρτη (15/02)

Ζενίτ - Μπενφίκα 3-2

Μίλαν - Άρσεναλ 4-0

Τρίτη (21/02)

ΤΣΣΚΑ Μόσχας - Ρεάλ 1-1

Νάπολι - Τσέλσι 3-1

Τετάρτη (22/02)

Μαρσέιγ - Ίντερ (21:45)

Βασιλεία - Μπάγερν (21:45)

Ο πίνακας των σκόρερς

7 γκολ

Λιονέλ Μέσι (Μπαρτσελόνα)

6 γκολ

Μάριο Γκόμεθ (Μπάγερν)

5 γκολ

Αλεξάντερ Φράι (Βασιλεία)

Ζλάταν Ιμπραχίμοβιτς (Μίλαν)

Μπαφετιμπί Γκομίς (Λιόν)

Ρομπέρτο Σολδάδο (Βαλένθια)

Σεϊντού Ντουμπιά (ΤΣΣΚΑ)

Ρομάν Σιρόκοβ (Ζενίτ)

Έντινσον Καβάνι (Νάπολι)

4 γκολ

Χοσέ Καγεχόν (Ρεάλ)

Πέδρο (Μπαρτσελόνα)

Όσκαρ Καρντόσο (Μπενφίκα)

Κριστιάνο Ρονάλντο (Ρεάλ)

Καρίμ Μπενζεμά (Ρεάλ)

Χουλκ (Πόρτο)

*ασίστ: 5 Νικολάς Γκαϊτάν (Μπενφίκα), 4 Καρίμ Μπενζεμά (Ρεάλ) και Λιονέλ Μέσι (Μπαρτσελόνα)

TAGS CHAMPIONS LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ