CHAMPIONS LEAGUE

Μάντσεστερ Γ. - Ολυμπιακός 3-0

Μάντσεστερ Γ. - Ολυμπιακός 3-0
INTIME SPORTS

Ο Ολυμπιακός πάλεψε στο "Ολντ Τράφορντ", αλλά ο επιθετικός οίστρος του Ρόμπιν φαν Πέρσι χάρισε στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ τη νίκη με 3-0 και μαζί την πρόκριση στους "8" του Champions League (video)

Αποστολή στο Μάντσεστερ: Ηλίας Ευταξίας, Γιώργος Περπερίδης

Ο Ολυμπιακός δεν κατάφερε να προκριθεί στα προημιτελικά του Champions League, καθώς ηττήθηκε με 0-3 από την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο "Ολντ Τράφορντ", με τον Ρόμπιν φαν Πέρσι να πετυχαίνει και τα τρία τέρματα των "κόκκινων διαβόλων".

Η νίκη με 2-0 στο "Καραϊσκάκης" πριν από τρεις εβδομάδες δεν αποδείχθηκε αρκετή για τους "ερυθρόλευκους", οι οποίοι βρέθηκαν στο ημίχρονο να χάνουν με το συγκεκριμένο σκορ.

Η ομάδα του Μίτσελ είχε δύο σπουδαίες ευκαιρίες στο πρώτο ημίχρονο με τον Ερνάν Πέρες την πρώτη και με τους Νταβίντ Φουστέρ και Τσόρι Ντομίνγκες στην δεύτερη, στην οποία έκανε δύο εντυπωσιακές επεμβάσεις ο Νταβίντ ντε Χέα.

Οι "ερυθρόλευκοι" ανέβασαν την απόδοσή τους στα τελευταία λεπτά, πίεσαν την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ που οπισθοχώρησε για να κρατήσει το σκορ πρόκρισης και τελικά τα κατάφερε.

Ταυτότητα αγώνα

Γήπεδο: "Old Trafford"

Καιρός: Αίθριος (11% νεφοκάλυψης)

Διαιτητής: Björn Kuipers (NED)

Επόπτες: Angelo Boonman (NED), Erwin Zeinstra (NED)

Βοηθοί περιοχών: Pol van Boekel (NED), Richard Liesveld (NED)

Τέταρτος: Charles Schaap (NED)

Παρατηρητής: Michael Kirchner (GER)

Μάντσεστερ Γ. (Ντέιβιντ Μόγιες): Ντε Χέα, Ράφαελ, Τζόουνς, Εβρά, Κάρικ, Γκιγκς, Βαλένσια (77' Γιανγκ), Γουέλμπεκ (82' Φλέτσερ), Ρούνεϊ, Φαν Πέρσι (90'+1 Φελαϊνί).

Αναπληρωματικοί: Λίντεγκααρντ, Φλέτσερ, Καγκάουα, Γιανουζάι, Φελαϊνί, Γιανγκ, Ερνάντες

Ολυμπιακός (Μίτσελ): Ρομπέρτο, Σαλίνο (74' Μασάντο), Μανωλάς, Μαρκάνο, Χολέμπας, Εντινγκά, Μανιάτης, Πέρες (57' Βαλντές), Κάμπελ, Φουστέρ (82' Βέργος), Ντομίνγκες.

Αναπληρωματικοί: Μέγκιερι, Μπονγκ, Παπαδόπουλος, Σάμαρης, Μασάντο, Βέργος, Βαλντές

Γκολ: 25', 45'+1, 51' Φαν Πέρσι

Κίτρινες κάρτες: Κάρικ, Εβρά, Φέρντιναντ / Μανωλάς, Ντομίνγκες, Σαλίνο, Μαρκάνο

Ανασκόπηση αγώνα

Ο Ντέιβιντ Μόγιες προτίμησε τους Ντε Χέα, Ράφαελ, Τζόουνς, Φέρντιναντ, Εβρά, Κάρικ, Γκιγκς, Βαλένσια, Ρούνεϊ, Γουέλμπεκ και Φαν Πέρσι στο βασικό σχήμα των "κόκκινων διαβόλων". Ενδεκάδα με αρκετές αλλαγές σε σχέση με όσους είχαν αγωνιστεί στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης".

Τους Ρομπέρτο, Σαλίνο, Μανωλά, Μαρκάνο, Χολέμπας, Εντινγκά, Μανιάτη, Πέρες, Φουστέρ, Ντομίνγκες και Κάμπελ επέλεξε ο Μίτσελ για την αρχική ενδεκάδα του Ολυμπιακού που ήταν ίδια κατά 10/11 με αυτή του Φαλήρου (25/2), με τον Φουστέρ να παίρνει την θέση του τραυματία Ολαϊτάν.

Στο 3', ο Χολέμπας έφυγε από αριστερά αλλά το γύρισμα του στην περιοχή κόπηκε από την άμυνα της Γιουνάιτεντ. Κόντρα για τους γηπεδούχους δύο λεπτά αργότερα με τον Μανωλά να σταματά με φάουλ τον Γουέλμπεκ και τον Ρομπέρτο να απομακρύνει το απευθείας πονηρό χτύπημα του Ρούνεϊ.

Ο Μανωλάς πρόλαβε τον Φαν Πέρσι στο 11' μετά από συρτή σέντρα του Ρούνεϊ, με τον Ολυμπιακό να έχει εύκολα λάθη στην μεσαία γραμμή που έδιναν δικαιώματα στην Γιουνάιτεντ. Ωστόσο οι Πειραιώτες είχαν την πρώτη τους μεγάλη στιγμή στο παιχνίδι με την συμπλήρωση ενός τέταρτου αγώνα. Ο Κάμπελ μπήκε από δεξιά, έκανε ιδανικό γύρισμα στον Πέρες αλλά ο Παραγουανός με κακή ισορροπία αστόχησε από τα πέντε μέτρα.

Στο 18' η κεφαλιά του Ρούνεϊ από το ύψος του πέναλτι (σέντρα ο Γκιγκς) σταμάτησε σε Ρομπέρτο και δεξί κάθετο δοκάρι, στην μεγάλη στιγμή των "κόκκινων διαβόλων" στο πρώτο ημίχρονο.

Με τον επόπτη να το υποδεικνύει, ο Κάιπερς έδωσε πέναλτι σε μαρκάρισμα του Χολέμπας πάνω στον Φαν Πέρσι και ο Ολλανδός δεν αστόχησε από την άσπρη βούλα στο 25' ανοίγοντας το σκορ για την Γιουνάιτεντ. Ο Ρομπέρτο με εκπληκτική επέμβαση έσωσε τον Ολυμπιακό στην κεφαλιά του Εβρά στο 34' (κόρνερ ο Φαν Πέρσι).

Ασύλληπτη ευκαιρία για τους Πειραιώτες στο 40', όταν στο γύρισμα του Πέρες από δεξιά ο Ντε Χέα απέκρουσε ενστικτωδώς την κεφαλιά-ψαράκι του Φουστέρ από το ύψος του πέναλτι και στην εξέλιξη της φάσης το πλασέ του Ντομίνγκες! Στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους ο Γκιγκς τροφοδότησε τον Ρούνεϊ και αυτός με την σειρά του τον Φαν Πέρσι που πλάσαρε εύστοχα απέναντι στον Ρομπέρτο για το 2-0, που ήταν και το σκορ του αρχικού 45λεπτου.

Στο ξεκίνημα της επαναλήψης ο Πέρες με το κεφάλι δεν μπόρεσε να εκμεταλλευθεί την σέντρα του Σαλίνο. Έτσι, ήρθε το απευθείας χτύπημα φάουλ (το είχε δώσει πολύ εύκολα ο Κάιπερς) του Φαν Πέρσι στο 52' για το 3-0 της Μάντσεστερ με χατ-τρικ του Ολλανδού διεθνή στράικερ. Ο ρυθμός στην συνέχεια έπεσε, καθώς η Γιουνάιτεντ είχε αυτό που ήθελε και μάλλον ήταν νωρίς για να ρισκάρει ο Ολυμπιακός.

Ένα καλό σουτ του Ντομίνγκες στο 63' έφυγε άουτ, ενώ τρία λεπτά μετά από ωραία ενέργεια του Σαλίνο ο Φουστέρ επιχείρησε να αιφνιδιάσει τον Ντε Χέα αλλά ο Ισπανός γκολκίπερ μπλόκαρε σταθερά. Το ματς παρέμενε ανοιχτό, οι "κόκκινοι διάβολοι" δεν είχαν λόγο να ρισκάρουν και ο Ολυμπιακός προσπαθούσε από την πλευρά του για ένα γκολ που θα του γύριζε πίσω το εισιτήριο της πρόκρισης που κρατούσε -πλέον- η Γιουνάιτεντ.

Στο 79' ο Ντε Χέα και πάλι σταμάτησε τον Ντομίνγκες, σε πονηρό σουτ του Αργεντίνου από δύσκολη γωνία εντός περιοχής. Ο Μίτσελ επιστράτευσε ακόμη και τον πιτσιρικά Βέργο που είχε στον πάγκο για να ενισχύσει την επιθετική γραμμή της ομάδας του.

Τίποτα όμως δεν άλλαξε μέχρι το τέλος της αναμέτρησης και ο Ολυμπιακός δεν θα συνεχίσει πλέον στο Champions League καθώς το 2-0 στο Φάληρο αποδείχθηκε λίγο στο "Old Trafford", όπου η Μάντσεστερ Γ. με πρωταγωνιστή και σκόρερ τον Ρόμπιν Φαν Πέρσι επικράτησε με 3-0 και πήρε το εισιτήριο για τους "8" της διοργάνωσης.

MVP της αναμέτρησης

Ο Ρόμπιν Φαν Πέρσι και ο λόγος είναι προφανής. Με τρία δικά του γκολ η Γιουνάιτεντ πέρασε στα προημιτελικά του Champions League.

Η απογοήτευση

Ο Γιάννης Μανιάτης δεν βρέθηκε σε καλή μέρα σε ένα κρίσιμο ματς για τον Ολυμπιακό. Προσπάθησε αρκετά αλλά είχε λανθασμένες μεταβιβάσεις και αποφάσεις στο ματς, όπως και πολλά νεύρα.

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ - Ολυμπιακός 3-0 (highlights)

TAGS CHAMPIONS LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ