CHAMPIONS LEAGUE

Η ακτινογραφία της σκωτσέζικης Μάδεργουελ

Η ακτινογραφία της σκωτσέζικης Μάδεργουελ

Το Sport24.gr ακτινογραφεί την αντίπαλο του Παναθηναϊκού στον Γ΄ Γύρο του Champions League, Μάδεργουελ.

Από το παράθυρο βρέθηκε η Μάδεργουελ στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ, αντικαθιστώντας την Ρέιντζερς που υποβιβάσθηκε στην τέταρτη κατηγορία λόγω οικονομικών προβλημάτων.

Η ομάδα του άλλοτε άσου της Έβερτον και της Ρέιντζερς, Στιούαρτ ΜακΚολ πραγματοποίησε εξαιρετική σεζόν τερματίζοντας στην τρίτη θέση της βαθμολογίας.

Η Μάδεργουελ είχε συνολικό απολογισμό 18 νίκες, 8 ισοπαλίες και 12 ήττες, μένοντας 31 βαθμούς μακριά από την πρωταθλήτρια Σέλτικ και 11 αντιστοίχως από την Ρέιντζερς.

Πρώτος σκόρερ αναδείχθηκε ο 28χρονος Άγγλος Χίγκντον με 14 γκολ στην πρώτη του σεζόν με τα χρώματα της Μάδεργουελ.

Την σεζόν 2010-11 ο σκωτσέζικος σύλλογος έφτασε μέχρι τα πλέι-οφ του Europa League αποκλείοντας τις Μπρέινταμπλικ (Ισλανδία) με δύο νίκες (1-0, 1-0) και Άαλεσουντ (3-0, 1-1). Αποκλείστηκε από την Οντένσε με δύο ήττες (0-1, (1-2).

Αποσύρθηκε ο διεθνής στόπερ και αρχηγός της Μάδεργουελ Κρέιγκαν, ο οποίος είχε πάνω από 360 συμμετοχές με τα χρώματα της ομάδας.

Στο ρόστερ της συμπεριλαμβάνονται, ο Ιρλανδός γκολκίπερ Ράντολφ, οι Τζαμαϊκανοί μέσοι Χάμφρεϊ και Ντέϊλι αλλά και ο Εσθονός φορ Οζάμα.

Η Μάδεργουελ έχει δώσει μέχρι στιγμής δύο φιλικά προετοιμασίας γνωρίζοντας αρχικά βαριά ήττα με 4-0 από την Έϊρ (14/7). Τρεις μέρες αργότερα αναδείχθηκε ισόπαλη 1-1 με την Ρέιθ Ρόβερς.

Ο ΜακΚολ αρέσκεται σε σχήμα με τρεις επιθετικούς (4-3-3). Οι υποχρεώσεις της στο πρωτάθλημα ξεκινούν στις 4 Αυγούστου, με πρώτη αντίπαλο την νεοφώτιστη Ρος Κάουντι.

Η Προϊστορία

O Παναθηναϊκός παραμένει αήττητος κόντρα σε συλλόγους από την Σκωτία, έχοντας αντιμετωπίσει τέσσερις φορές την Ρέιντζερς και μία την Αμπερντίν.

Αναλυτικά:

21/2/08 Παναθηναϊκός-Ρέιντζερς 1-1(Κύπελλο ΟΥΕΦΑ)

13/2/08 Ρέιντζερς-Παναθηναϊκός 0-0 (Κύπελλο ΟΥΕΦΑ)

21/10/07 Παναθηναϊκός-Αμπερντίν 3-0 (Κύπελλο ΟΥΕΦΑ)

9/12/03 Ρέιντζερς-Παναθηναϊκός 1-3 (Τσάμπιονς Λιγκ)

1/10/03 Παναθηναϊκός-Ρέιντζερς 1-1 (Τσάμπιονς Λιγκ)

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Πλήρες όνομα: Motherwell Football & Athletic Club

Έτος ίδρυσης: 17 Μαϊου 1886

Προσωνύμια: Well, The Steelmen, The Dossers

Γήπεδο: Φιρ Παρκ (13.742 θέσεις).

Πρόεδρος: -

Προπονητής: Στιούαρτ ΜακΚολ

TITΛΟΙ

1 πρωτάθλημα: (1931-32)

2 Κύπελλα: 1951-52, 1990-91

1 Λιγκ Καπ: 1950-51

ΡΟΣΤΕΡ

Τερματοφύλακες:Ντέρεκ Ράντολφ (Ιρλανδία), Λι Χόλις (Σκωτία).

Αμυντικοί:Στίβεν Σόντερς (Σκωτία), Στίβεν Χάμελ (Σκωτία), Σον Χάτσινσον (Αγγλία), Τζόναθαν Πέιτζ (Αγγλία), Άνταμ Κάμινς (Αγγλία).

Μέσοι:Νίκι Λο (Αγγλία), Τομ Χέιτλι (Αγγλία), Κρις Χάμφρεϊ (Τζαμάικα), Τζέιμι Μέρφι (Σκωτία), Κιθ Λάσλεϊ (αρχηγός, Σκωτία), Ομάρ Ντέιλι (Τζαμάικα), Στιούαρτ Κάρσγουελ (Σκωτία).

Επιθετικοί:Χένρικ Οζάμα (Εσθονία), Μάικλ Χίγκντον (Αγγλία), Ρόμπερτ ΜακΧιου (Σκωτία), Τζέιμι Μέρφι (Σκωτία).

ΤΟ ΠΑΡΕ-ΔΩΣΕ

Πήρε: -

Έδωσε: Στέφεν Κρέιγκαν (Βορειοϊρλανδός, 35, αμυντικός, αποσύρθηκε), Τζόρνταν Χάλσμαν (Σκοτσέζος, 21, αριστερός μπακ, Γκρίνοκ Μόρτον), Στίβεν Λόλες (Σκοτσέζος, 21, ακραίος επιθετικός, Πάρτικ Θισλ), Κέιραν Μακγκάτσι (Σκοτσέζος, Άναν Αθλέτικ), Τιμ Κλάνσι (Ιρλανδός, δεξί μπακ, 28, Χιμπέρνιαν), Τομ Μπράντλεϊ (Ουαλός, τερματοφύλακας, 19, ελεύθερος), Ρος Φορμπς, Γκάρι Σμιθ, Τζέιμι Πόλοκ, Ρος Μακίνον

Δείτε ένα video με highlights της Μάδεργουελ από την τελευταία σεζόν

TAGS CHAMPIONS LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ