CHAMPIONS LEAGUE

Η Πόρτο διέλυσε τη Λέστερ και προκρίθηκε

Η Πόρτο διέλυσε τη Λέστερ και προκρίθηκε

Η Πόρτο έκανε το καθήκον της απέναντι στην αδιάφορη βαθμολογικά Λέστερ και με τη νίκη 5-0 προκρίθηκε ως δεύτερη από τον 7ο όμιλο του Champions League. Η Κοπεγχάγη νίκησε εκτός έδρας τη Μπριζ, αλλά συνεχίζει στο Europa League.

Η Πόρτο "καιγόταν" για βαθμούς, η Λέστερ ήταν αδιάφορη και οι "δράκοι" έκαναν το χρέος τους στο "Ντραγκάο", φτάνοντας στη νίκη με 5-0 για την 6η και τελευταία αγωνιστική του 7ου ομίλου του Champions League.

Η ομάδα του Κλάουντιο Ρανιέρι δέχθηκε για πρώτη φορά γκολ στη διοργάνωση και ηττήθηκε επίσης για πρώτη φορά, ωστόσο είχε εξασφαλίσει ήδη την πρωτιά του γκρουπ.

Ως εκ τούτου, η νίκη της Κοπεγχάγης με 2-0 στο "Γιαν Μπρεϊντέλ" της Μπριζ δεν είχε αντίκρισμα, αφού οι Δανοί ευελπιστούσαν σε γκέλα των Πορτογάλων.

Η Πόρτο διέλυσε τη Λέστερ και προκρίθηκε

Πόρτο - Λέστερ 5-0

Σκόρερς: 6', 64' πέν. Σίλβα, 26' Κορόνα, 44' Μπραϊμί, 77' Ζότα

Γήπεδο: "Estádio do Dragão", Πόρτο

Διαιτητής: Φέλιξ Τσβάγερ (Γερμανία)

Οι Πορτογάλοι μπήκαν πολύ δυνατά στον αγωνιστικό χώρο και μόλις στο 6ο λεπτό ο Αντρέ Σίλβα άνοιξε το σκορ. Οι πρωταθλητές Αγγλίας είχαν παραταχθεί με αρκετούς αναπληρωματικούς και δεν ήταν σε θέση να προβάλλουν αντίσταση.

Ο Χεσούς Κορόνε στο 26' διπλασίασε τα τέρματα των γηπεδούχων, ενώ στο 44' ο Γιασίν Μπραϊμί με εξαιρετικό τακουνάκι αύξησε ακόμη περισσότερο τον δείκτη του σκορ. Ο Σίλβα με πέναλτι στο 64ο λεπτό και ο Ντιόγκο Ζότα με κοντινό πλασέ διαμόρφωσαν το τελικό αποτέλεσμα για την Πόρτο, που ακολουθεί τη Λέστερ στην επόμενη φάση.

ΠΟΡΤΟ: Κασίγιας, Περέιρα, Φελίπε, Μαρκάνο, Τέλες, Ντανίλο (76' Νέβες), Κορόνα (76' Ερέρα), Τόρες, Μπραϊμί, Σίλβα (78' Σόουζα), Ζότα

ΛΕΣΤΕΡ: Χάμερ, Ερνάντεθ, Βασιλέβσκι, Μόργκαν, Τσίλγουελ, Γκρέι, Μεντί, Ντρίνκγουοτερ (76' Μπαρνς), Σλουπ (46' Ολμπράιτον), Μουσά (46' Ουγιόα), Οκαζάκι

Η Πόρτο διέλυσε τη Λέστερ και προκρίθηκε

Μπριζ - Κοπεγχάγη 0-2

Σκόρερς: 8' αυτ. Μεσέλ, 15' Γέργκενσεν

Γήπεδο: "Jan Breydelstadion", Μπριζ

Διαιτητής: Μάικλ Όλιβερ (Αγγλία)

Ο Κοπεγχάγη είχε ως στόχο μόνο τη νίκη απέναντι στην ουραγό του ομίλου και κατάφερε να φύγει με 2-0 από το "Γιαν Μπρεϊντέλ" των Βρυξελλών, ωστόσο το σκορ από μόνο του δεν ήταν αρκετό.

Το αυτογκόλ του Μπραντόν Μεσέλ στο 8ο λεπτό έδωσε κάποιες ελπίδες στους Δανούς, που επτά λεπτά αργότερα "κλείδωσαν" τη νίκη χάρη στο τέρμα του Ματίας Γέργκενσεν. Στην Πορτογαλία, όμως, δεν ήρθε το αποτέλεσμα που ζητούσαν, με συνέπεια να συνεχίσουν την ευρωπαϊκή περιπέτειά τους στη φάση των 32 του Europa League.

ΜΠΡΙΖ: Μπουτέιγ, Κουλς, Μεσέλ, Ντένσβιλ, Φαν Ράιν (77' Φόρμερ), Πίνα, Κλαουντεμίρ, Μπολινγκολί Εμπομπό, Ρεφαέλοβ (66' Βάνακεν), Ζεντόζ, Γουέσλεϊ

ΚΟΠΕΓΧΑΓΗ: Όλσεν, Άνκερσεν (89' Χέγκλι), Γέργκενσεν, Γιόχανσον, Αουγκούστινσον, Φαλκ (58' Γκρέγκους), Κβιστ, Ντιλέινι, Τουτού, Πάβλοβιτς (88' Κεϊτά), Κορνέλιους

Η Πόρτο διέλυσε τη Λέστερ και προκρίθηκε

Η τελική βαθμολογία

1. Λέστερ 13 (7-6)

2. Πόρτο 11 (9-3)

3. Κοπεγχάγη 9 (7-2)

4. Μπριζ 0 (2-14)

*οι δύο πρώτοι προκρίνονται στους "16"

**ο τρίτος συνεχίζει στο Europa League ("32")

***σε περίπτωση ισοβαθμίας μετρούν τα μεταξύ τους ματς (με όλα τα κριτήρια σαν να είναι νοκ-άουτ ματς), μετά η διαφορά τερμάτων (συνολικά στον όμιλο), μετά η καλύτερη επίθεση, μετά η καλύτερη εκτός έδρας επίθεση, μετά ο αριθμός των νικών, μετά ο αριθμός των εκτός έδρας νικών, μετά το fair-play και μετά η κατάταξη της UEFA

Πόρτο - Λέστερ 5-0

Μπριζ - Κοπεγχάγη 0-2

TAGS CHAMPIONS LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ