CHAMPIONS LEAGUE

Η κριτική των παικτών του Ολυμπιακού

ÔÓÁÌÐÉÏÍÓ ËÉÃÊ / ÓÐÏÑÔÉÍÃÊ ËÉÓÁÂÏÍÁÓ - ÏÓÖÐ / ÏÌÁÄÁ / CHAMPIONS LEAGUE / SPORTING LISBON - OLYMPIAKOS (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI)
ÔÓÁÌÐÉÏÍÓ ËÉÃÊ / ÓÐÏÑÔÉÍÃÊ ËÉÓÁÂÏÍÁÓ - ÏÓÖÐ / ÏÌÁÄÁ / CHAMPIONS LEAGUE / SPORTING LISBON - OLYMPIAKOS (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Ολυμπιακός ηττήθηκε στη Λισαβόνα από τη Σπόρτινγκ (3-1) κι αποχαιρέτησε την Ευρώπη. Το Sport24.gr καταγράφει την απόδοση των "ερυθρολεύκων".

Αντίο στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις "είπε" ο Ολυμπιακός μετά την ήττα από τη Σπόρτινγκ στο "Estádio José Alvalade" της πορτογαλικής πρωτεύουσας για την 5η αγωνιστική της φάσης των ομίλων. Οι "ερυθρόλευκοι" μείωσαν και διαμόρφωσαν το τελικό σκορ (3-1) με το γκολ του Οφόε στο 86ο λεπτό, αλλά ευρισκόμενοι σε κακή βραδιά δεν απέφυγαν την τελευταία θέση του ομίλου.

Ευθύνες στα γκολ φέρουν οι Αλμπέρτο Μποτία (έχασε τον Μπας Ντοστ σε πρώτο και τρίτο γκολ) και Λεονάρντο Κούτρης (έχασε την μπάλα από τον Μπρούνο Σέζαρ στη φάση του δευτέρου). Ωσεί παρών ο Μεχντί Καρσελά στο πρώτο ημίχρονο, αξιοπρεπής η παρουσία των Φιγκέιρας - Πάρντο στη δεξιά πτέρυγα, του Ζιλέ στη μεσαία γραμμή.

Η κριτική των παικτών του Ολυμπιακού

ΠΡΟΤΟ: Δεν φέρει ευθύνη στα δύο πρώτα γκολ της Σπόρτινγκ (Ντοστ, Μπρούνο Σέζαρ), καθώς μάλλον εκτέθηκε από την άμυνα. Μάλιστα, ο Βέλγος είχε και μια σωτήρια επέμβαση στη φάση του τρίτου λεπτού, όταν κι έστειλε την μπάλα στο δεξί δοκάρι της εστίας του στο σουτ του Αντρέ Πίντο. Θα μπορούσε ενδεχομένως να ήταν καλύτερα τοποθετημένος στη φάση του τρίτου γκολ (Ντοστ), αλλά και πάλι το μερίδιο ευθύνης της άμυνάς του είναι μεγαλύτερο.

ΦΙΓΚΕΪΡΑΣ: Κράτησε τη θέση του ο Πορτογάλος και προσπάθησε - όταν το επέτρεπαν οι περιστάσεις - να συνεργαστεί με τον Φελίπε Πάρντο, ο οποίος βρισκόταν μπροστά του στη δεξιά πτέρυγα. Μια τέτοια χαρακτηριστική φάση είναι αυτή του 19ου λεπτού, όταν ανέβηκε απ' τα δεξιά, γύρισε στο ύψος του πέναλτι, αλλά η προβολή του Πάρντο ήταν κακή και πέρασε άουτ. Ωραία η ασίστ του στο γκολ του Οφόε.

ΜΠΟΤΙΑ: Σε κακή βραδιά ο Ισπανός κεντρικός αμυντικός, καθώς ο έχασε τον Μπας Ντοστ τόσο στο πρώτο όσο και στο τρίτο γκολ των "λιονταριών" της πορτογαλικής πρωτεύουσας. Η εμπειρία του Ίβηρα θα έπρεπε να ξεχωρίζει σε τέτοια ματς κι έδειξε σ' αυτές τις δύο φάσεις να βρίσκεται ένα "κλικ" πιο πίσω σε σχέση με τον αντίπαλό του.

ΕΝΧΕΛΣ: Σε αντίθεση με το "alter ego" του στην "ερυθρόλευκη" άμυνα, ο Βέλγος ήταν εξαιρετικός. Τόσο από αέρος, όσο κι επί εδάφους. Μάλιστα, είχε και δύο σωτήριες προβολές πάνω στους Μπρούνο Φερνάντες και Ροντρίγκο Μπατάγλια. Προσπάθησε να απειλήσει κι επιθετικά σε μια στημένη φάση, αλλά το σώμα του δεν ήταν καλά τοποθετημένο για να πιάσει όπως θα ήθελε την κεφαλιά.

ΚΟΥΤΡΗΣ: Πολύ κακή βραδιά για τον Λεονάρντο Κούτρη. Φέρει ακέραια ευθύνη στο δεύτερο γκολ, καθώς καθυστέρησε χαρακτηριστικά να απομακρύνει κι έδωσε το χώρο, το χρόνο και την ευκαιρία στον Μπρούνο Σέζαρ να του κλέψει την μπάλα και να διευρύνει το προβάδισμα της ομάδας της πορτογαλικής πρωτεύουσας. Θα μπορούσε να του πιστωθεί ως ελαφρυντικό, το γεγονός ότι ο Καρσελά δεν βοήθησε καθόλου.

ΖΙΛΕ: Θετικός ήταν ο Βέλγος μέσος. Κάλυψε χώρους, προσπάθησε να βοηθήσει με την εμπειρία του. Βοήθησε στο μέτρο του δυνατού στην κυκλοφορία της μπάλας. Θετικό το πρόσημο στην εμφάνισή του. Έκανε τα στοιχειώδη, απέφυγε καθετί περιττό.

ΡΟΜΑΟ: Μια από τα ίδια, αλλά με χαμηλότερο "βαθμό" ο Τογκολέζος. Κυρίως γιατί αναλώθηκε στα τρεξίματα. Από εκεί και πέρα, όμως, τίποτα περισσότερο. Ούτε ανασταλτικά, πόσο μάλλον δημιουργικά.

ΤΑΧΤΣΙΔΗΣ: Όταν είχε την μπάλα στα πόδια ήταν καλός. Χωρίς την μπάλα στα πόδια, ωστόσο, οι δυσκολίες που αντιμετώπιζε ήταν ευδιάκριτες. Και σε τέτοιου επιπέδου κι απαιτήσεων αναμετρήσεις οι διαφορές γίνονται όλο και πιο φανερές. Η ταχύτητα έλειπε από τον Έλληνα διεθνή μέσο, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να παρεμποδίσει αποτελεσματικά την κυκλοφορία των Πορτογάλων.

ΠΑΡΝΤΟ: Δεν είχε καμία σχέση η δεξιά με την αριστερή πτέρυγα του Ολυμπιακού. Ο Κολομβιανός είχε καλή "χημεία" κι αλληλοκάλυψη με τον Φιγκέιρας. Έδωσε μάχες, προσπάθησε να απειλήσει από την πλευρά αρμοδιότητάς του, έστω κι αν δεν του βγήκαν οι εμπνεύσεις του.

ΚΑΡΣΕΛΑ: Ο χειρότερος του αγωνιστικού χώρου στο διάστημα που αγωνίστηκε. Ο Μαροκινός δεν βοήθησε καθόλου, αντίθετα είχε ως αποτέλεσμα να "φορτώσει" με περισσότερη δουλειά τον Κούτρη. Μηδέν εις το πηλίκον κι επιθετικά. Σαν να μην υπήρχε στον αγωνιστικό χώρο του "Estádio José Alvalade". Ορθώς αντικαταστάθηκε από τον Τάκη Λεμονή στο ημίχρονο.

ΦΟΡΤΟΥΝΗΣ: Προσπάθησε - σύμφωνα με τα αρχικά πλάνα του Τάκη Λεμονή - να υποδυθεί τον ίδιο ρόλο όπως κι απέναντι στην Μπαρτσελόνα στο "Camp Nou". Σίγουρα, δεν τα κατάφερε. Δεν είναι αυτή η θέση του, δεν απείλησε ουσιαστικά την άμυνα των γηπεδούχων.

ΟΙ ΑΛΛΑΓΕΣ

ΣΕΜΠΑ: Πέρασε με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου στη θέση του Μεχντί Καρσελά. Δεν θα μπορούσε να είναι χειρότερος από τον Μαροκινό, αλλά σίγουρα δεν ήταν και πολύ καλύτερος. Ελάχιστες προσπάθειες από τον Βραζιλιάνος, ο οποίος έδειξε να είναι επηρεασμένος από την αποχή του από τη δράση.

ΤΖΟΥΡΤΖΕΒΙΤΣ: Πιο δραστήριος από τον Φορτούνη, τον οποίον αντικατέστησε στο 57ο λεπτό. Άλλωστε, αυτή είναι η θέση του και τη γνωρίζει καλύτερα. Παρά την ενέργεια που κατέθεσε, δεν απείλησε ουσιαστικά τη εστία του Ρουί Πατρίσιο.

ΟΦΟΕ: Πέρασε στη θέση του Παναγιώτη Ταχτσίδη στο 65ο λεπτό. Ήταν αυτός που πέτυχε το μοναδικό γκολ των "ερυθρολεύκων" με εξαιρετικό σουτ στο 86ο λεπτό. Πέραν του γκολ, ο Βέλγος μέσος κυνήγησε τις φάσεις, προσπάθησε να "ταράξει" κάπως την αντίπαλη ομάδα.

TAGS CHAMPIONS LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ