CHAMPIONS LEAGUE

Γαλατάσαράι - Σάλκε 1-1

ISTANBUL, TURKEY - FEBRUARY 20: Didier Drogba of Galatasaray controles the ball during the UEFA Champions League Round of 16 first leg match between Galatasaray and FC Schalke 04 at the Turk Telekom Arena on February 20, 2013 in Istanbul, Turkey.  (Photo by Alex Grimm/Bongarts/Getty Images)
ISTANBUL, TURKEY - FEBRUARY 20: Didier Drogba of Galatasaray controles the ball during the UEFA Champions League Round of 16 first leg match between Galatasaray and FC Schalke 04 at the Turk Telekom Arena on February 20, 2013 in Istanbul, Turkey. (Photo by Alex Grimm/Bongarts/Getty Images) BONGARTS/GETTY IMAGES

Γαλατάσαράι και Σάλκε αναδείχθηκαν ισόπαλες με 1-1 στην Πόλη, έτσι οι Γερμανοί έχουν τον πρώτο λόγο για πρόκριση. Μπουράκ Γιλμάζ και Τζερμέιν Τζόουνς τα τέρματα (videos)

Ισόπαλες με 1-1 αναδείχθηκαν Γαλατάσαράι και Σάλκε στην Κωνσταντινούπολη, πλεονέκτημα πρόκρισης έχει η Σάλκε εν όψει της ρεβάνς στο Γκέλζενκιρχεν.

Σνάιντερ και Ντρογκμπά ήταν στην 11άδα, όμως ο Ολλανδός αντικαταστάθηκε στο ημίχρονο, ενώ ο Μπουράκ Γιλμάζ άνοιξε το σκορ για τους με 7ο γκολ του στην διοργάνωση.

Αυτό σημαίνει πως έπιασε ξανά τον Κριστιάνο Ρονάλντο στην κορυφή του πίνακα των σκόρερς, ενώ η Σάλκε κατάφερε να απαντήσει στο τελευταίο λεπτό του ημιχρόνου με τον Τζερμέιν Τζόουνς, ο οποίος δεν θα παίξει στην ρεβανς λόγω καρτών.

Γαλατάσαράι - Σάλκε 1-1

Σκόρερς: 12' Μπουράκ Γιλμάζ / 45' Τζερμάιν Τζόουνς

Γήπεδο: "Αλί Σαμί Γεν", Κωνσταντινούπουλη

Διαιτητής: Γουίλιαν Κόλουμ (Σκωτία)

Μόλις στο 1ο λεπτό η Σάλκε απείλησε με τον Τζερμέιν Τζόουνς να σουτάρει από πλάγια αριστερά και τον Φερνάντο Μουσλέρα να αποκρούει, ενώ στο 3' στην απέναντι εστία το σουτ του Σαμπρί Σαριόγλου πέρασε άουτ.

Οι Τούρκοι κατάφεραν να ανοίξουν το σκορ στο 12' με τον Μπουράκ Γιλμάζ να σκοράρει για 7η φορά φέτος στην διοργάνωση, φτάνοντας στην κορυφή του πίνακα των Κριστιάνο Ρονάλντο της Ρεάλ Μαδρίτης.

Ο διεθνής στράικερ από την πάσα του Σελτσούκ Ινάν στο ύψος της περιοχής έφερε την μπάλα μπροστά του με εντυπωσιακό τρόπο και με σουτ στην κίνηση έκανε το 1-0 με ένα πραγματικά εξαιρετικό τέρμα.

Γαλατάσαράι - Σάλκε 1-1

Λίγο έλειψε να απαντήσει στο 16' η Σάλκε με την κεφαλιά του Χέβεντες να περνά λίγο άουτ και μάλιστα δύο συμπαίκτες του σχεδόν πάνω στην γραμμή δεν κατάφεραν να βρουν την μπάλα και να την σπρώξουν στα δίχτυα (οι Ματίπ και Χούντελααρ).

Στο 18' έχασε τεράστια διπλή ευκαιρία η "Γαλατά", καθώς αρχικά ο Χίλντεμπραντ απέκρουσε σουτ του Ντρογκμπά και εν συνεχεία πλάσαρε από κοντά ο Χαμίτ Αλτιντόπ με την μπάλα να χτυπά στο οριζόντιο δοκάρι.

Δύο λεπτά αργότερα ήταν η σειρά της Σάλκε να χάσει νέα σπουδαία ευκαιρία, με τον Σεμίχ Καγιά παραλίγο να βάζει αυτογκόλ από γύρισμα του Φαρφάν, αλλά η μπάλα πέρασε κόρνερ δίπλα από την ρίζα του δοκαριού του Μουσλέρα.

Από την πάσα του Ντιντιέ Ντρογκμπά ο Μπουράκ Γιλμάζ βρέθηκε σε καλή θέση μέσα στην περιοχή από αριστερά στο 38', αλλά ο Τίμο Χίλντεμπραντ απέκρουσε το πλασέ του σε κόρνερ.

Στο τελευταίο λεπτό του πρώτου ημιχρόνου η Σάλκε κατάφερε να ισοφαρίσει με τον Τζερμέιν Τζόουνς από ασίστ του Φαρφάν και εξαιρετική αντεπίθεση που ξεκίνησε από λάθος των Νουνκέ και Φελίπε Μέλο.

FC Schalke 04 midfielder Jermaine Jones celebrates after scoring a goal during the UEFA Champions League football match Galatasaray vs FC Schalke 04 at the Ali Samiyen stadium in Istanbul on February 20, 2013.      AFP PHOTO / DIMITAR DILKOFF        (Photo credit should read DIMITAR DILKOFF/AFP/Getty Images)
FC Schalke 04 midfielder Jermaine Jones celebrates after scoring a goal during the UEFA Champions League football match Galatasaray vs FC Schalke 04 at the Ali Samiyen stadium in Istanbul on February 20, 2013. AFP PHOTO / DIMITAR DILKOFF (Photo credit should read DIMITAR DILKOFF/AFP/Getty Images) AFP/GETTY IMAGES

Το δεύτερο ημίχρονο

Ο Γουέσλεϊ Σνάιντερ δεν κατάφερε να βοηθήσει καθόλου την Γαλατάσαράι, έτσι ο Φατίχ Τερίμ τον αντικατέστησε στο ημίχρονο με τον Μαροκινό, Νορντίν Αμραμπάτ.

Στο 51ο λεπτό ο Άλμπερτ Ριέρα έγινε απειλητικός από αριστερά (παίζει πλέον πάντα αριστερό μπακ) αλλά την σέντρα-σουτ που επιχείρησε απέκρουσε ο Χίλμπεμπραντ.

Ο Κλάας-Γιαν Χούντελααρ στο 75' αστόχησε με σουτ στην κίνηση, όπως άστοχος ήταν και ο Ντράξλερ στο 80', ενώ καλή ευκαιρία έχασε ενδιάμεσα και η Γαλατάσαράι με τον Μουράκ Γιλμάζ να αστοχεί επίσης μετά την κεφαλιά-πάσα του Ντρογκμπά.

ΓΑΛΑΤΑΣΑΡΑΪ: Μουσλέρα, Σαμπρί Σαριόγλου (83' Ουμούτ Μπουλούτ), Νουνκέ, Σεμίχ Καγιά, Ριέρα, Φελίπε Μέλο, Σελτσούκ Ινάν, Χαμίτ Αλτιντόπ (66' Εμπουέ), Σνάιντερ (46' Αμραμπάτ), Ντρογκμπά, Μπουράκ Γιλμάζ.

ΣΑΛΚΕ: Χίλντεμπραντ, Χέγκερ, Χέβεντες, Ματίπ, Κολάσινατς, Τζερμέιν Τζόουνς, Νόιστεντερ, Φαρφάν, Ντράξλερ (84' Μπαρνέτα), Μπάστος, Χούντελααρ (75' Πούκι).

Χούντελααρ και Ντρογκμπά μπαίνουν στον αγωνιστικό χώρο...

ISTANBUL, TURKEY - FEBRUARY 20: Didier Drogba of Galatasaray enters the pitch to warm up for the UEFA Champions League Round of 16 first leg match between Galatasaray and FC Schalke 04 at the Turk Telekom Arena on February 20, 2013 in Istanbul, Turkey.  (Photo by Alex Grimm/Bongarts/Getty Images)
ISTANBUL, TURKEY - FEBRUARY 20: Didier Drogba of Galatasaray enters the pitch to warm up for the UEFA Champions League Round of 16 first leg match between Galatasaray and FC Schalke 04 at the Turk Telekom Arena on February 20, 2013 in Istanbul, Turkey. (Photo by Alex Grimm/Bongarts/Getty Images) BONGARTS/GETTY IMAGES

Γαλατάσαράι - Σάλκε 1-1 (highlights)

Γαλατάσαράι - Σάλκε 1-1 (goals)

TAGS CHAMPIONS LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ