CHAMPIONS LEAGUE

Νάπολι - Μάντσεστερ Σίτι 2-1, Μπάγερν - Βιγιαρεάλ 3-1

Napoli's Huruguayan forward Edinson Roberto Cavani celebrates his second goal during the Champions League group A  football match SSC Napoli vs Manchester City on November 22, 2011 at the San Paolo stadium in Naples . AFP PHOTO / ALBERTO PIZZOLI (Photo credit should read ALBERTO PIZZOLI/AFP/Getty Images)
Napoli's Huruguayan forward Edinson Roberto Cavani celebrates his second goal during the Champions League group A football match SSC Napoli vs Manchester City on November 22, 2011 at the San Paolo stadium in Naples . AFP PHOTO / ALBERTO PIZZOLI (Photo credit should read ALBERTO PIZZOLI/AFP/Getty Images) AFP/GETTY IMAGES

Η Μπάγερν νίκησε με 3-1 την Βιγιαρεάλ και εξασφάλισε την πρόκριση, ενώ η Νάπολι πέρασε 2η επικρατώντας με 2-1 της Μάντσεστερ Σίτι (videos)

Η Μπάγερν Μονάχου εξασφάλισε την πρόκριση στους "16", αλλά και την πρώτη θέση, μετά την νίκη της με 3-1 επί της Βιγιαρεάλ, με τον Φρανκ Ριμπερί να πετυχαίνει δύο γκολ και τον Μάριο Γκόμεθ το 6ο του στην διοργάνωση.

Η Νάπολι με δύο γκολ του Έντισον Καβάνι νίκησε με 2-1 την Μάντσεστερ Σίτι στο "Σαν Πάολο", πέρασε στην 2η θέση και αν επικρατήσει της Βιγιαρεάλ στην Ισπανία την τελευταία αγωνιστική, θα πάρει την πρόκριση αφήνοντας τους "πολίτες" στο Europa League.

Νάπολι - Μάντσεστερ Σίτι 2-1

Σκόρερς: 17' και 49' Καβάνι / 33' Μπαλοτέλι

Γήπεδο: "Σαν Πάολο", Νάπολι

Διαιτητής: Ντάμιρ Σκόμινα (Σλοβενία)

Έπειτα από εκτέλεση κόρνερ του Εσεκιέλ Λαβέτσι από αριστερά, ο Έντισον Καβάνι με εξαιρετική κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι άνοιξε το σκορ για την Νάπολι, περνώντας την μπάλα από την... τρύπα της βελόνας.

Ο Μάριο Μπαλοτέλι σκόραρε στην πατρίδα του και ισοφάρισε στο 33' με κοντινό πλασέ, έπειτα από το σουτ του Νταβίντ Σίλβα και την απόκρουση του Μόργκαν ντε Σάνκτις.

Η Νάπολι προηγήθηκε ξανά στο 49', με τον Έντισον Καβάνι να σκοράρει εκ νέου, αυτήν την φορά με κοντινό πλασέ στην κίνηση, έπειτα από σέντρα του Ντοσένα.

Η Μάντσεστερ Σίτι έχασε πολλές ευκαιρίες να ισοφαρίσει ξανά, κυρίως με τον Μπαλοτέλι, αλλά ο Μόργκαν ντε Σάνκτις ήταν σε μεγάλη μέρα, ενώ και η Νάπολι θα μπορούσε να έχει πετύχει και 3ο γκολ, κυρίως στην φάση με το δοκάρι του Χάμσικ στο 75'.

ΝΑΠΟΛΙ (3-6-1): Ντε Σάνκτις, Καμπανιάρο, Πάολο Καναβάρο, Αρόνικα, Γκιοκχάν Ινλέρ (59' Ντζεμαϊλί), Γκαργκάνο, Μάτζο, Ντοσένα (88' Φεντερίκο Φερνάντες), Χάμσικ, Λαβέτσι, Καβάνι (83' Πάντεβ).

ΣΙΤΙ: Χαρτ, Σαμπαλέτα (86' Άνταμ Τζόνσον), Κομπανί, Λέσκοτ, Κολάροβ, Νάιτζελ ντε Γιονγκ (71' Νασρί), Γιαγιά Τουρέ, Σίλβα, Μίλνερ, Ντζέκο (81' Ντζέκο), Μπαλοτέλι.

Μπάγερν - Βιγιαρεάλ 3-1

Σκόρερς: 3' και 69' Ριμπερί, 24' Μάριο Γκόμεθ / 50' Ντε Γκουζμάν

Γήπεδο: "Fußball Arena München", Μόναχο

Διαιτητής: Μάρκους Στρόμπεργκσον (Σουηδία)

Μόλις στο 3' ο Φρανκ Ριμπερί άνοιξε το σκορ για την Μπάγερν στο Μόναχο, με εξαιρετικό πλασέ στο τετ-α-τετ με τον Ντιέγκο Λόπεθ, από την πάσα του Τόνι Κρόος.

Το δεύτερο γκολ των Γερμανών δεν έπρεπε να μετρήσει, καθώς από σουτ του Ανατόλι Τιμοστσούκ η μπάλα χτύπησε στο δοκάρι και εν συνεχεία την έστειλε στα δίχτυα ο Μάριο Γκόμεθ, αλλά ο Γερμανοϊσπανός ήταν σε θέση οφ-σάιντ.

Η μείωση του σκορ ήρθε στο 50' από τον Τζόναθαν ντε Γκουζμάν να σκοράρει με σουτ στην κίνηση από την σέντρα του Οριόλ από αριστερά.

Για δεύτερη φορά στο ματς σκόραρε ο Φρανκ Ριμπερί στο 69', περνώντας και τον αντίπαλο τερματοφύλακα, Ντιέγκο Λόπεθ, έπειτα από πάσα του Τόνι Κρόος.

ΜΠΑΓΕΡΝ: Νόιερ, Ραφίνια, Τζερόμ Μπόατενγκ, Βαν Μπούιτεν, Λαμ, Τιμοστσούκ, Αλάμπα, Κρόος, Ρόμπεν (76' Όλιτς), Ριμπερί (81' Πράνιτς), Μάριο Γκόμεθ (72' Τόμας Μίλερ).

ΒΙΓΙΑΡΕΑΛ: Ντιέγκο Λόπεθ, Μάριο Γκασπάρ, Μαρτσένα, Μουσάκιο, Οριόλ, Μπρούνο Σοριάνο, Άνχελ Λόπεθ (69' Σένα), Τζόναθαν ντε Γκουζμάν (82' Μουμπάρακ), Ερνάν Πέρες, Μπόρχα Βαλέρο (78' Χοσέλου), Μάρκο Ρουμπέν.

Η βαθμολογία

1. Μπάγερν 13 (11-4)

2. Νάπολι 8 (8-6)

3. Μάντσεστερ Σίτι 7 (7-6)

4. Βιγιαρεάλ 0 (2-12)

Η τελευταία αγωνιστική (7/12)

Μάντσεστερ Σίτι - Μπάγερν

Βιγιαρεάλ - Νάπολι

Ο πίνακας των σκόρερς

6 γκολ

Μάριο Γκόμεθ (Μπάγερν)

5 γκολ

Λιονέλ Μέσι (Μπαρτσελόνα)

4 γκολ

Σεϊντού Ντουμπιά (ΤΣΣΚΑ)

Αλεξάντερ Φράι (Βασιλεία)

Καρίμ Μπενζεμά (Ρεάλ)

Έντισον Καβάνι (Νάπολι)

3 γκολ

Νταβίντ Βίγια (Μπαρτσελόνα)

Ζλάταν Ιμπραχίμοβιτς (Μίλαν)

Αΐλτον (ΑΠΟΕΛ)

Ρομάν Σιροκόβ (Ζενίτ)

Χουλκ (Πόρτο)

Κριστιάνο Ρονάλντο (Ρεάλ)

Μουσά Σο (Λιλ)

Φάμπιαν Φράι (Βασιλεία)

Νάπολι - Μάντσεστερ Σίτι 2-1

Μπάγερν - Βιγιαρεάλ 3-1

TAGS CHAMPIONS LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ