ΒΡΑΖΙΛΙΑ

Σέντρα στο Brasileirão 2014

Σέντρα στο Brasileirão 2014

Το πρωτάθλημα ξεκινά στην Βραζιλία λίγο μετά την Ανάσταση, 54 ημέρες πριν την έναρξη του Μουντιάλ που θα φέρει φυσικά διακοπή. Πάτο, Ντιόγκο, Ροναλντίνιο, αλλά όχι και Ανελκά στο Brasileirão 2014

Το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου, συγκεκριμένα μισή ώρα μετά την Ανάσταση, ξεκινά το Brasileirão 2014, με το πρωτάθλημα Βραζιλίας φέτος να είναι ιδιαίτερο, καθώς μετά από 9 αγωνιστικές θα κάνει... διάλειμμα για Μουντιάλ!

Σύμφωνα με το πρόγραμμα η 9η αγωνιστική θα διεξαχθεί 1 και 2 Ιουνίου, το Παγκόσμιο Κύπελλο ξεκινά στις 12 Ιουνίου και ο τελικός είναι 13 Ιουλίου, ενώ το πρωτάθλημα επανέρχεται με την 10η αγωνιστική στις 17 Ιουλίου.

Στην χώρα του καφέ είναι δύσκολο να προβλέψεις τον πρωταθλητή, αρκεί να πούμε πως η Φλουμινένσε το 2012 κατέκτησε τον τίτλο, αλλά το 2013 υποβιβάστηκε, κάτι που έγινε για πρώτη φορά στην ιστορία (να υποβιβαστεί).

Το ακόμη πιο περίεργο πάντως είναι πως τελικά η "Φλου" δεν υποβιβάστηκε, καθώς στην τελευταία αγωνιστική η Πορτουγκέζα χρησιμοποίησε τιμωρημένο παίκτη, τιμωρήθηκε με αφαίρεση βαθμών και υποβιβάστηκε αυτή αντί για την Φλουμινένσε, με τους περισσότερους φυσικά να πιστεύουν πως όλο αυτό δεν ήταν τυχαίο.

Ντιόγκο, Πάτο, αλλά όχι Ανελκά

Ο Ντιόγκο άφησε έτσι την Πορτουγκέζα και πήγε στην ιστορική, Παλμέιρας, η οποία επέστρεψε στην 1η κατηγορία με φιλοδοξίες, έχοντας πάρει παίκτες όπως ο Μπρούνο Σέζαρ (Αλ-Αχλί, Μπενφίκα) και ο Λούσιο.

Σέντρα στο Brasileirão 2014

Πρώτο φαβορί για τον τίτλο είναι η Κρουζέιρο, η οποία τον κατέκτησε πέρσι, ενώ δεύτερο φαντάζει η Ιντερνασιονάλ, η οποία έδωσε τον Λεάντρο Νταμιάο στην Σάντος και πήρε στην θέση του Ουέλινγκτον Παουλίστα (Κρουζέιρο).

Η μεταγραφή που ξεχωρίζει αυτή του Αλεσάντρε Πάτο, ο οποίος από την Κορίνθιανς πήγε στην Σάο Πάουλο και μαζί με τον Ντόρλαν Παμπόν θα προσπαθήσουν να φέρουν ξανά σε τροχιά τίτλου (αρκεί να παίξουν μπάλα και οι Γκάνσο, Λουίς Φαμπιάνο).

Η Ατλέτικο Μινέιρο των Ροναλντίνιο και Ζο είναι φυσικά διεκδικήτρια της κορυφής, αλλά ο Νικολά Ανελκά δεν θα πλαισιώνει τους δυο Βραζιλιάνους άσους, καθώς η μεταγραφή είχε συμφωνηθεί, ο Γάλλος όμως δεν εμφανίστηκε ποτέ και ο σύλλογος τον χαρακτήρισε αντιεπαγγελματία και σταμάτησε να ασχολείται μαζί του!

Γκρέμιο, Ατλέτικο Παραναένσε και Μποταφόγκο, οι οποίες πέρσι τερμάτισαν στην 2η, 3η και 4η θέση αντίστοιχα, αναμένεται φέτος να μην έχουν ανάλογη πορεία.

Οι δύο πρώτες μάλιστα τίθενται αντιμέτωπες στην 1η αγωνιστική, από την οποία ξεχωρίζει το Ατλέτικο Μινέιρο - Κορίνθιανς.

Το πρόγραμμα της 1ης αγωνιστικής:

Μ. Σάββατο

Φλουμινένσε - Φιγκεϊρένσε (00:30)

Ιντερνασιονάλ - Βιτόρια

Σαπεκοένσε - Κοριτίμπα (03:00)

Κυριακή του Πάσχα

Σάο Πάουλο - Μποταφόγκο (22:00)

Ατλέτικο Παραναένσε - Γκρέμιο

Ατλέτικο Μινέιρο - Κορίνθιανς

Μπαΐα - Κρουζέιρο

Φλαμένγκο - Γκοϊάς (00:30)

Σάντος - Σπορτ Ρεσίφε

Κρισιούμα - Παλμέιρας

Σέντρα στο Brasileirão 2014
TAGS ΒΡΑΖΙΛΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ