ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ

Πρώτος στόχος ο Σαμπαόλι για αντι-Μπάουσα στην Αργεντινή

Sevilla's coach Jorge Sampaoli awaits the start of the game prior the Spanish La Liga soccer match between FC Barcelona and Sevilla at the Camp Nou stadium in Barcelona, Spain, Wednesday, April 5, 2017. (AP Photo/Manu Fernandez)
Sevilla's coach Jorge Sampaoli awaits the start of the game prior the Spanish La Liga soccer match between FC Barcelona and Sevilla at the Camp Nou stadium in Barcelona, Spain, Wednesday, April 5, 2017. (AP Photo/Manu Fernandez) AP

O Χόρχε Σαμπαόλι αποτελεί τον πρώτο στόχο του πρόεδρου της Ομοσπονδίας της Αργεντινής, Τσίκι Τάπια για διάδοχος του Εντγάρδο Μπάουσα στην τεχνική ηγεσία της "αλμπισελέστε".

Ο Εντγάρδο Μπάουσα αποτελεί κι επίσημα παρελθόν απ' την τεχνική ηγεσίας της εθνικής Αργεντινής, "πληρώνοντας το μάρμαρο" για την μέτρια πορεία της "αλμπισελέστε" στην προκριματική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2018.

Τη λύση της συνεργασίας με τον έμπειρο τεχνικό γνωστοποίησε ο νέος πρόεδρος της Αργεντίνικης Ομοσπονδίας, Τσίκι Τάπια, κατά την αποχώρησή του απ' τα γραφεία της AFA. Πλέον, οι διοικούντες την Ομοσπονδία βρίσκονται σε αναζήτηση του νέου τεχνικού, με τον Χόρχε Σαμπαόλι να αποτελεί τον μεγάλο στόχο.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του " Independent", o Τάπια αναμένεται να ταξιδέψει τις προσεχείς ημέρες στην Ισπανία προκειμένου να έχει συνάντηση με τον προπονητή της Σεβιλλής για να μάθει τις προθέσεις του. O Αργεντινός τεχνικός έχει δώσει τα διαπιστευτήριά του την εφετινή σεζόν με τους Σεβιγιάνους, οι οποίοι βρίσκονται στην 4η θέση της La Liga, ένα βαθμό πίσω απ' την 3η Ατλέτικο.

Το ρεπορτάζ της βρετανικής εφημερίδας αναφέρει πως ο Σαμπαόλι δεν είναι αρνητικός σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο, καθώς, κατά το παρελθόν έχει καθίσει με τεράστια επιτυχία στον πάγκο της Χιλής και γνωρίζει τις απαιτήσεις που έχε η θέση του Ομοσπονδιακού τεχνικού, όμως τα πάντα θα εξαρτηθούν απ' τις απαιτήσεις των Σεβιγιάνων.

Αν δεν τελεσφορήσει η περίπτωση του Σαμπαόλι, τότε ο Τάπια θα στραφεί στην -πιο δύσκολη- περίπτωση του Ντιέγκο Σιμεόνε.

Photo Credits: AP Photo/Manu Fernandez

TAGS ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ