ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ

Επίσημο: Τέλος απ' την εθνική Αργεντινής ο Μπάουσα

Argentinas coach Edgardo Bauza  stands before a 2018 Russia World Cup qualifying soccer match between Argentina and Chile at the Monumental stadium in Buenos Aires, Argentina, Thursday March 23, 2017.(AP Photo/Victor R. Caivano)
Argentinas coach Edgardo Bauza stands before a 2018 Russia World Cup qualifying soccer match between Argentina and Chile at the Monumental stadium in Buenos Aires, Argentina, Thursday March 23, 2017.(AP Photo/Victor R. Caivano) AP

Ο νέος πρόεδρος της Ομοσπονδίας της Αργεντινής, Τσίκι Τάπια, κατά την αποχώρησή του απ' τα γραφεία της Ομοσπονδίας, ανακοίνωσε πως ο Εντγάρδο Μπάουσα αποτελεί παρελθόν απ' τον πάγκο της "αλμπισελέστε".

Τέλος κι επίσημα απ' την τεχνική ηγεσία της εθνικής Αργεντινής αποτελεί ο Εντγάρδο Μπάουσα. Ο έμπειρος τεχνικός μετέβη στα γραφεία της Ομοσπονδίας τη Δευτέρα (10/04) μαζί με τον ατζέντη του, Γκουστάβο Λέσκοβιτς προκειμένου να οριστικοποιηθεί το "διαζύγιο" μεταξύ των δύο πλευρών.

Λίγες ώρες αργότερα, ήρθε κι επισημοποίηση της λύσης της συνεργασίας, με τον νέο πρόεδρο της AFA, Τσίκι Τάπια, κατά την αποχώρησή του, να γνωστοποιεί πως ο Μπάουσα αποτελεί παρελθόν απ' την "αλμπισελέστε".

"Ενημερώσαμε τον Μπάουσα πως δεν είναι πλέον προπονητής της εθνικής Αργεντινής. Ήρθαμε σε προφορική συμφωνία για τη λύση της συνεργασίας μας. Δεν υπογράψαμε τίποτα. Την Τρίτη στις 19:30 (σ.σ. ξημερώματα Τετάρτης) θα πραγματοποιηθεί συνέντευξη Τύπου για το θέμα", δήλωσε χαρακτηριστικά ο Τάπια.

Το κλίμα ήταν βαρύ για τον Μπάουσα, ύστερα κι απ' τη νέα ήττα της Αργεντινής απ' τη Βολιβία, η οποία θέτει σε κίνδυνο την πρόκριση της "αλμπισελέστε" στην τελική φάση του Μουντιάλ. Σε οχτώ παιχνίδια στην τεχνική ηγεσία της Αργεντινής, ο Μπάουσα είχε τρεις νίκες, δύο ισοπαλίες και τρεις ήττες.

Όσον αφορά στον αντικαταστάτη του 59χρονου προπονητή, ο Τάπια, ετοιμάζει ταξίδι στην Ισπανία. Στη Σεβίλλη, πιο συγκεκριμένα, για να έχει συνάντηση με τον τεχνικό των "νερβιονένσες", Χόρχε Σαμπαόλι.

Ο Αργεντινός πρώην ομοσπονδιακός τεχνικός της εθνικής Χιλής δεν έχει ξεκαθαρίσει τι θα κάνει σχετικά με το μέλλον του, αλλά σύμφωνα με τα ΜΜΕ της Αργεντινής είναι ο πρώτος στόχος για τη θέση του ομοσπονδιακού τεχνικού. Άλλωστε, τα χρονικά περιθώρια είναι στενά και η "αλμπισελέστε" πρέπει να... προλάβει το Μουντιάλ του 2018.

Photo Credits: AP Photo/Victor R. Caivano

TAGS ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ