ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Βασιλειάδης: "Ακρογωνιαίος λίθος της πολιτικής μας η καταπολέμηση του ντόπινγκ"

Βασιλειάδης: "Ακρογωνιαίος λίθος της πολιτικής μας η καταπολέμηση του ντόπινγκ"
MOTIONTEAM

Στο πλαίσιο της ομιλίας του στο Διεθνές Συνέδριο του ΕΣΚΑΝ ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Γιώργος Βασιλειάδης έστειλε ξεκάθαρο μήνυμα για την καταπολέμηση του ντόπινγκ.

Ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Γιώργος Βασιλειάδης, παραβρέθηκε στο Διεθνές Συνέδριο του Εθνικού Συμβουλίου Καταπολέμησης του Ντόπινγκ (ΕΣΚΑΝ), που πραγματοποιείται σήμερα (03/12) στη Θεσσαλονίκη.

Ο κ. Βασιλειάδης στην ομιλία του σημείωσε τα βήματα που έχουν γίνει από την κυβέρνηση στην καταπολέμηση του ντόπινγκ, τονίζοντας ότι η Πολιτεία θα πρέπει να στηρίζει τους αθλητές ακόμα και σε δύσκολες οικονομικές συνθήκες, όπως αυτές που βιώνουμε σήμερα. Ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού έπλεξε και το εγκώμιο της Ολυμπιονίκη – Αντιπεριφερειάρχη Θεσσαλονίκης σήμερα - κας Βούλας Πατουλίδου, που έδωσε το «παρών» στο Συνέδριο.

Αναλυτικά ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού ανέφερε τα εξής: "Αποτελεί ιδιαίτερη τιμή για μένα να κηρύσσω την έναρξη των εργασιών του διεθνούς συνεδρίου αντι ντόπινγκ εδώ στη Θεσσαλονίκη, για ένα θέμα που ως Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού με απασχόλησε από την πρώτη ημέρα που ανέλαβα τα καθήκοντα μου. Θα μου επιτρέψετε να αναφερθώ εν συντομία στο τι καταφέραμε αυτό τον ενάμισι χρόνο για ζητήματα που εκκρεμούσαν εδώ και μία δεκαετία τουλάχιστον είτε λόγω προσωπικών πολιτικών, είτε λόγω εσφαλμένων πολιτικών, είτε λόγω έλλειψης της απαιτούμενης πολιτικής βούλησης.

Αυτό το χρόνο λοιπόν καταφέραμε:

Πρώτον, την πλήρη εναρμόνιση με τους κανονισμούς της WADA παρά τις φήμες, που, εντέχνως, αυτοί που θίγονται άφησαν να διαρρέουν.

Δεύτερον, καταφέραμε την προώθηση της διαδικασίας μετατροπής του ΕΣΚΑΝ σε Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου.

Τρίτον, ξεκίνησε και είναι σε εξέλιξη ένας οικονομικός έλεγχος του ΕΣΚΑΝ που κάποιοι επί χρόνια λυμαίνονταν.

Τέταρτον και ενδεχόμενα το σημαντικότερο, ξεκινήσαμε την ανάπτυξη ενός ολοκληρωμένου στρατηγικού σχεδίου με ορίζοντα τριετίας με έμφαση στην πρόληψη, στην επιμόρφωση και στην εξωστρέφεια.

Πέμπτο, προχωρήσαμε στη σύνταξη νέου κανονισμού δειγματοληπτών και είμαστε ήδη στη διαδικασία ολοκλήρωσης πρόσκλησης ενδιαφέροντος για το νέο σώμα.

Η πολιτική αντι ντόπινγκ και η απόλυτη συμμόρφωση με τους διεθνείς κανόνες αποτελεί ακρογωνιαίο λίθο της αθλητικής πολιτικής της σημερινής κυβέρνησης προκειμένου να τελειώνουμε μια και καλή με τη χρήση απαγορευμένων ουσιών στον ελληνικό αθλητισμό.

Κυρίες και κύριοι σας διαβεβαιώνω ότι η σημερινή κυβέρνηση και εγώ προσωπικά δείχνουμε μηδενική ανοχή σε φαινόμενα χρήσης απαγορευμένων ουσιών, αλλά ταυτόχρονα υιοθετούμε πλήρη εφαρμογή του νόμου σε περιπτώσεις αθλητών που έχουν υποπέσει στο παράπτωμα αυτό.

Η Πολιτεία οφείλει ακόμα και σε αυτές τις δύσκολες οικονομικές συνθήκες, να βρίσκεται δίπλα στους αθλητές, οφείλει να στηρίζει τους αθλητές, οφείλει να πάρει τις απαραίτητες νομοθετικές πρωτοβουλίες ούτως ώστε να μπορέσουν με αξιοπρέπεια να αναδεικνύουν τα ταλέντα τους οι αθλητές μας. Ταυτόχρονα όμως θα πρέπει να είναι αμείλικτη για φαινόμενα που τραυματίζουν την εικόνα και την έννοια του αθλητισμού.

Με αυτά τα λίγα λόγια θα ήθελα να κηρύξω την έναρξη των εργασιών. Σας ευχαριστώ πολύ για τη μεγάλη τιμή που μου κάνατε να με καλέσετε σήμερα και καλή επιτυχία στις εργασίες του συνεδρίου".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ