ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ

Μαραθώνιος Ευρώπης για Μερούση, Ρήγα και Ρέμπουλη

Μαραθώνιος Ευρώπης για Μερούση, Ρήγα και Ρέμπουλη

Ταξίδι στην Γερμανία ετοιμάζονται να κάνουν οι Χριστόφορος Μερούσης, Σοφία Ρήγα και Ουρανία Ρέμπουλη, για να αγωνιστούν σε έναν από τους καλύτερους μαραθώνιους Ευρώπης που θα πραγματοποιηθεί στο Βερολίνο την ερχόμενη Κυριακή. Στόχος το όριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο ντε Τζανέιρο.

Η Σοφία Ρήγα επιστρέφει στο Βερολίνο μετά από την πρώτη της συμμετοχή που έχει πραγματοποιήσει το 2013 πετυχαίνοντας ατομικό ρεκόρ 2:39:10, στοχεύοντας αυτή τη φόρα να "ρίξει τον πήχη" κάτω από 2:42:00, πιάνοντας το όριο της πρόκρισης για την Βραζιλία.

Η αθλήτρια του Ελευθέριου Βενιζέλου είπε «Είμαι σε πολύ καλή κατάσταση. Η προετοιμασία εξελίχθηκε χωρίς τραυματισμούς και αυτό είναι το σημαντικότερο. Αν όλα εξελιχθούν φυσιολογικά θα μπορέσω να κυνηγήσω μια επίδοση κάτω από το ρεκόρ μου».

Τα δυνατά της θα πρέπει να βάλει και η Ουρανία Ρεμπούλη για να πάρει το "εισιτήριο'' για την πρόκριση που οδηγεί στους Ολυμπιακούς του 2016 στο Ρίο. Η ίδια δήλωσε: «Έχω αρκετό άγχος γιατί έχω θέσει έναν στόχο και θέλω να τον πετύχω, αλλά και γιατί είναι ο πρώτος μου αγώνας μαραθωνίου εκτός συνόρων και αυτό είναι κάτι νέο για μένα. Σε κάθε περίπτωση θα προσπαθήσω για το καλύτερο. Η δουλειά που κάναμε με τον προπονητή μου (σ.σ. Παναγιώτης Χαραμής) ήταν αποκλειστικά για τον μαραθώνιο. Στον αγώνα της Ρόδου είχα τρέξει με προπόνηση για 10αρι και κατάφερα να πετύχω το ρεκόρ μου (2.43.540)».

Μαζί τους θα ταξιδέψει και ο Χριστόφορος Μερούσης, αν και μια θλάση που υπέστη στα τέλη Αυγούστου τον έχει κρατήσει λίγο πίσω στις προπονήσεις και δεν είναι όσο έτοιμος θα ήθελε. Στόχος του είναι να βελτιώσει το ατομικό του ρεκόρ 2:19:00, που πραγματοποίησε φέτος στο Αμβούργο, όπως δήλωσε και ο ίδιος. «Το σίγουρο είναι πως έχω κάνει μια μεγάλη προσπάθεια. Δούλεψα πολύ, αντιμετώπισα αρκετά προβληματάκια με τελευταίο τη θλάση. Σίγουρα όλοι θέλουμε να πάμε Ολυμπιακούς, ωστόσο μια επίδοση στο 2.17.00 δεν είναι εύκολη. Θα μπω στον αγώνα θα προσπαθήσω να δώσω έναν γρήγορο ρυθμό και από τα περάσματα θα φανεί αν θα είμαι σε θέση να το επιτύχω».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ