ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ

Η Κένυα έβαλε τιμωρία δύο γραφεία μάνατζμεντ

Η Κένυα έβαλε τιμωρία δύο γραφεία μάνατζμεντ

Η ομοσπονδία στίβου της Κένυας διέκοψε τη συνεργασία με τα δύο κορυφαία γραφεία εκπροσώπησης αθλητών μεγάλων αποστάσεων και Μαραθωνίου, κατηγορώντας τους για το ρόλο τους στα σκάνδαλα ντόπινγκ.

Μόλις 12 μέρες πριν από τη διεξαγωγή του Μαραθωνίου του Λονδίνου η ομοσπονδία στίβου της Κένυας διέκοψε τη συνεργασία για έξι μήνες με τα δύο μεγαλύτερα γραφεία μάνατζμεντ αθλητών, Rosa & Associati και Volare Sports.

Οι δύο εταιρείες κατηγορούνται για το ρόλο τους στην έξαρση του ντόπινγκ στη χώρα της ανατολικής Αφρικής. Διοργανώνουν καμπ για την προπόνηση και την προετοιμασία αθλητών.

Το ιταλικό γραφείο του Φεντερίκο Ρόζα εκπροσωπεί την κορυφαία μαραθωνοδρόμο, Ρίτα Τζέπτο που πιάστηκε ντοπέ και τιμωρήθηκε με αποκλεισμό δύο ετών.

Η Volare Sports του Τζέραρντ φαν ντε Βιν εκπροσωπεί τον παγκόσμιο ρέκορντμαν Ντένις Κιμέτο και τον πρώην κάτοχο της κορυφαίας επίδοσης στο Μαραθώνιο, Γουίλσον Κίπσανγκ. Ο Κιμέτο είχε μιλήσει στη συνέντευξη του στο Sport24.gr για τη βοήθεια του Φαν ντε Βιν.

Οι δύο μάνατζερ δεν έκρυψαν την οργή τους και απειλούν να πάνε την ομοσπονδία στα δικαστήρια. Τους τελευταίους μήνες έχουν βρεθεί 36 αθλητές να έχουν κάνει χρήση απαγορευμένων ουσιών.

Στην Κένυα υπάρχει μόλις ένα κέντρο καταπολέμησης του ντόπινγκ. Καθώς δεν μπορεί να εξυπηρετήσει όλους τους αθλητές, οι τελευταίοι πηγαίνουν με... ραντεβού για να δώσουν δείγμα!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ