ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ξεκίνησαν οι Ολυμπιακοί Αγώνες των Κωφών

Ξεκίνησαν οι Ολυμπιακοί Αγώνες των Κωφών

Πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Παρασκευής η Τελετή Έναρξης των 22ων Ολυμπιακών Αγώνων Κωφών. Δείτε τα πρώτα αποτελέσματα της ελληνικής αποστολής.

Με κάθε επισημότητα αλλά και αρκετή ταλαιπωρία για τους συμμετέχοντες, λόγω ελλιπούς οργάνωσης, έγινε η τελετή έναρξης των 22 Ολυμπιακών Αγώνων Κωφών – Deaflympics στη Σόφια της Βουλγαρίας. Στο κλειστό γυμναστήριο “Άρμετς Αρένα”, παρουσία όλων των συμμετεχόντων χωρών, παρέλασαν οι σημαιοφόροι συνοδευόμενοι από μια μικρή ομάδα αθλητών στον αγωνιστικό χώρο.

Αφού πέρασαν όλες οι χώρες, την εμφάνιση της, έκανε η Ολυμπιακή φλόγα, η οποία ξεκίνησε από τη Γαλλία στις 30 Ιουνίου και αφού πέρασε από την Ελβετία και τη Γερμανία, έφτασε στην Σόφια από τα χέρια ενός Βούλγαρου ποδηλάτη.

Μετά την ανάκρουση του εθνικού ύμνου της Βουλγαρίας και την έπαρση της σημαίας των Ολυμπιακών αγώνων αλλά και των Ολυμπιακών αγώνων Κωφών, ακολούθησαν οι απαραίτητοι χαιρετισμοί. Πριν πάρουν όμως το λόγο οι επίσημοι, κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των θυμάτων του τραγικού δυστυχήματος στην Ισπανία από τον εκτροχιασμό του τρένου. Πρώτος το λόγο, πήρε ο Πρόεδρος του Διεθνούς Οργανισμού Αθλητισμού Κωφών, Κρεγκ Κρόουλι οποίος δήλωσε:

«Είναι μια σπουδαία στιγμη, να φιλοξενούνται οι Ολυμπιακοί αγώνες κωφών στη Βουλγαρία. Ελπίζω να εχουμε καλούς αγώνες και να ευχαριστήσουμε την Βουλγαρική Ομοσπονδία Αθλητισμού Κωφών για την πολύ καλή δουλειά τους. Κηρύσσω την έναρξη των 22 Ολυμπιακών Αγώνων Κωφών (Deaflympics)».

Τη σκυτάλη πήρε ο πρόεδρος της Βουλγαρικής Ομοσπονδίας Κωφών, και αφού καλωσόρισε όλες τις χώρες, είπε:

«Είναι τιμή μας να έχουμε εδώ όλους σας για τους 22 Ολυμπιακούς Αγώνες και ευχόμαστε να κερδίσει ο καλύτερος. Είναι μια μεγάλη στιγμή για την χώρα αυτή, ένα τόσο σπουδαίο γεγονός, να γίνεται στη Βουλγαρία, με τη συμμετοχή τόσων χωρών. Καλή δύναμη σε όλους».

Η τελετή έκλεισε με χορογραφίες και μουσικά σύνολα.

Ξεκίνησαν οι Ολυμπιακοί Αγώνες των Κωφών

Αποτελέσματα Ελλήνων 25-26/7/2013

25/7/2013

Μπάσκετ ανδρών:

Ελλάδα – Αργεντινή 65-49

Θεωρητικά επιτυχημένη μπορεί να χαρακτηριστεί η χθεσινή πρώτη μέρα των αγώνων για τη χώρα μας. Στο μπάσκετ οι άνδρες κέρδισαν την πρωτάρα σε Ολυμπιακούς Αγώνες Κωφών, Αργεντινή με σκορ 65-49 σε ένα αγώνα που στην αρχή δυσκόλεψε την εθνική μας μέχρι να βρει ρυθμό και να ξεφύγει στο σκορ αποτέλεσμα της πολύ σφιχτής άμυνας στο 2 δεκάλεπτο αφού δέχτηκε μόνο 4 πόντους.

Επόμενος αγώνας είναι με την Ταϊπέι την Κυριακή, ώρα 16:00.

Ελλάδα (Η.Φέρτης): Κοσκινάς, Γκανάτσας 5 (1), Ερηνάκης, Τασιούλης. Ι 11 (2), Πεταλάς 14, Γρίλλης 2, Απτόσογλου 3, Ντικούδης 18 (2), Τσαγκαρούλης 2, Παγκράτης 4, Ντερτιλής, Τασιούλης Χρ. 6.

Τα δεκάλεπτα: 8-15, 25-5, 17-14, 15-15

Ποδόσφαιρο ανδρών

Ελλάδα – Βενεζουέλα 2-2

Στο ποδόσφαιρο των ανδρών, θα μπορούσε η Εθνική μας να πάρει κάτι καλύτερο από την ισοπαλία 2-2 με τη Βενεζουέλα, αλλά μάλλον αδίκησε τον εαυτό της. Οι Λατίνοι προηγήθηκαν στο 25 λεπτό της αναμέτρησης με την εθνική μας να ψάχνει να βρει τα βήματά της στο αγωνιστικό χώρο. Τα δοκάρια πάντως, στάθηκα σύμμαχος της Εθνικής μας, αφου οι παίκτες της Βενεζουέλας τα σημάδεψαν 3 φορές μέχρι να τελειώσει το πρώτο ημίχρονο. Στην επανάληψη, τα πράγματα ήρθαν στα μέτρα μας. Οι παίκτες μας συγκεντρώθηκαν στο παιχνίδι και βρήκαν τους χώρους και ανέτρεψαν το σκορ. Ύστερα από μπαλιά 50 μέτρων του αρχηγού, Λευτέρη Μηνά, ο Μιχαλάρης πλάσαρε σωστά στην απέναντι γωνία του αντίπαλου τερματοφύλακα και ισοφάρισε στο 50’. Είκοσι λεπτά αργότερα, στο 70’ ο Μιχαλάρης πάλι, έκανε τη σέντρα και ο Παπαδάκης, πίεσε για τη κεφαλιά αναγκάζοντας τον αντίπαλο αμυντικό να «καρφώσει» τη μπάλα στα δίχτυα του συμπαίκτη του. Η χαρά όμως και τα πανηγύρια των περίπου 10-20 Ελληνων, κυρίως παραγόντων, που βρέθηκαν στο γήπεδο, δεν κράτησαν πολύ. Στην αμέσως επόμενη φάση, ο δαιμόνιος Μελέντες Μουνιόζ, ύστερα από ωραίο συνδυασμό με τους συμπαίκτες του, έκανε το 2-2, το οποίος έμελε να είναι και το τελικό αποτέλεσμα, σκορπώντας μάλλον απογοήτευση στους Έλληνες παίκτες.

Ελλάδα (Καμπακάκης): Στογιαννίδης, Νικολαϊδης, Τουάρδης, Γιαννόπουλος, Πρίφτης (Παπαδάκης. Ι), Μηνάς, Μπεγκάι Εν. (Ιωαννίδης), Διονυσάτος, Μιχαλάρης, Μάγγος, Καρκασίνας Ηλ. (Μανουσαγιαννάκης)


26/7/2013

Τένις:

Στο τένις, τα αποτελέσματα δεν ήταν τα αναμενόμενα. Ο Στέλιος Οκταπότης ηττήθηκε από τον Ρόμπερτ Γκαβόγκλ από την Αυστρία με 2-0 (6-1, 6-1) σετ. Στην άλλη συμμετοχή της ημέρας, στο ίδιο άθλημα, ο Παναγιώτης Τζιάκας έχασε το παιχνίδι μέσα από τα χέρια του από τον Αλεξέι Λιπόφσκι με 1-2 σετ, στο οποίο μάλιστα προηγήθηκε και 1-0. Ο Καλαματιανός αθλητής, πήρε το πρώτο σετ με 6-1 games, αλλά στη συνέχεια επαναπαύτηκε και ο Ρώσος το εκμεταλλεύτηκε γυρνώντας το παιχνίδι υπέρ του κάνοντας το τελικό 1-2 (6-1, 1-6, 1-6) .

Ποδόσφαιρο γυναικών:

Αμερική – Ελλάδα 11-0

Στο ποδόσφαιρο των γυναικών, οι Ελληνίδες αθλήτριες δεν τα κατάφεραν ποτέ να βρουν ρυθμό απέναντι στις Παγκόσμιες πρωταθλήτριες και Ολυμπιονίκες κωφές γυναίκες της Αμερικής. Τα κορίτσια της προπονήτριας Σεμαλτιανού, συμμετείχαν για πρώτη φορά σε Ολυμπιακούς Αγώνες και το άγχος ήταν αναμενόμενο να είναι καταλυτικός παράγοντας για την βαριά ήττα.

Ελλάδα (Σεμαλτιανού) : Λάκο, Ανδριανούδη, Γκελασβίλι, Κολτσακίδου, Κυφωνίδου, Κωτούλα, Σλιώμη, Χριστοφορίδου, Γαλάνη, Κατσικάκη, Δαλέκου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ