ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Από τον αθλητισμό στον πολιτικό στίβο

Από τον αθλητισμό στον πολιτικό στίβο

Διαβάστε την λίστα των Ελλήνων αθλητών και παραγόντων που δοκίμασαν την τύχη τους και στον πολιτικό στίβο. Από τους βετεράνους Παπούλια, Κατσιμπάρδη στους Κουκοδήμο, Κικίλια και εσχάτως τον Αχιλλέα Μπέο...

Αλτρουισμός, υψηλοί στόχοι, ομαδικό πνεύμα, αυταπάρνηση, συνθέτουν το προφίλ ενός πετυχημένου αθλητή. Η μετάβαση από τα στάδια στα βουλευτικά έδρανα, το πέρασμα από τον αθλητικό στον πολιτικό στίβο αποτελεί πλέον δέλεαρ για τους πρεσβευτές των σπορ, που εκμεταλλεύονται την αναγνωρισιμότητα τους, ενδίδοντας στα ασφυκτικά πρέσινγκ που δέχονται από κομματικούς φορείς.

Το να δοκιμάσει κάποιος την τύχη του από ένα διαφορετικό μετερίζι φαντάζει ενδιαφέρον και συναρπαστικό. Στην προκειμένη περίπτωση δεν πρόκειται για κυνήγι της δόξας και του πρωταθλητισμού αλλά για διεκδίκηση της ψήφου.

Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος ο Μαρινάκης

Βέβαια όπως στον αθλητισμό, έτσι και στην πολιτική απαιτείται άρτια καθοδήγηση, νηφαλιότητα, καθαρό μυαλό και χάραξη συγκεκριμένης στρατηγικής.

Από τον αθλητισμό στον πολιτικό στίβο
INTIME SPORTS

Στις τελευταίες βουλευτικές εκλογές (Ιούνιος 2012) που αποτελούν άλλωστε και την κορωνίδα της δημοκρατίας έθεσαν υποψηφιότητα ο πρώην διεθνής ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού, Γιώργος Ανατολάκης (με τον ΛΑ.Ο.Σ. στη Β΄ Πειραιά), αλλά και οι παλαίμαχοι διεθνείς διαιτητές Βασίλης Νικάκης (Αιτωλοακαρνανίας με το ΚΚΕ) και Περικλής Βασιλάκης (στην Πρέβεζα με το ΠΑΣΟΚ).

Μώραλης και επίσημα για την Δημαρχεία!

Η "πορτοκαλί θεά" είχε την τιμητική της καθώς εκτός από τον Γιάννη Ιωαννίδη (Νέα Δημοκρατία, Α΄ Θεσσαλονίκης), διαφημίστηκε και μέσω του πρώην άσου του Πανιωνίου και της ΑΕΚ, Βασίλη Κικίλια (Νέα Δημοκρατία, Α΄ Αθηνών), αλλά και του Κώστα Παταβούκα (ΠΑΣΟΚ, Α΄ Αθηνών) που έκανε μεγάλη καριέρα σε ΑΕΚ και Παναθηναϊκό.

Η παγκόσμια πρωταθλήτρια στον ακοντισμό, Σοφία Σακοράφα κατήλθε στη Β΄ Αθηνών με το ΠΑΣΟΚ, ενώ και ο πρωταθλητής του μήκους Κώστας Κουκοδήμος ήταν υποψήφιος με τη Νέα Δημοκρατία (Πιερία). Επίσης η Ελένη Αυλωνίτου (ΣΥΡΙΖΑ, Β΄ Αθηνών) ήταν πρωταθλήτρια στην κολύμβηση και Βαλκανιονίκης.

Από τον πρόεδρο της Δημοκρατίας στην τοπική αυτοδιοίκηση

Ο ελληνικός αθλητισμός έχει τροφοδοτήσει την πολιτική σκηνή με εξέχουσες προσωπικότητες όπως είναι ο νυν Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας, ο οποίος είχε διαπρέψει στο βόλει. Παράλληλα ο Παναγιώτης Φασούλας εκτός από το γεγονός ότι είναι ο ψηλότερος Δήμαρχος του κόσμου, θεωρείται πλέον... παλιοσειρά και στην πολιτική έχοντας περάσει με άριστα τις εξετάσεις ως βουλευτής αλλά και απερχόμενος Δήμαρχος Πειραιά.

Σημειώνεται ότι η εξασφάλιση μίας θέσης στη Βουλή μόνο εύκολη υπόθεση δεν έχει αποδειχθεί εδώ και 30 χρόνια για τους αθλητές. Αντίθετα η συμμετοχή στην τοπική αυτοδιοίκηση φαντάζει πιο βατός στόχος...

Η Άννα Βερούλη που δόξασε τα ελληνικά χρώματα με τις τεράστιες επιτυχίες της στον ακοντισμό έχει εκλεγεί δημοτικός σύμβουλος στον Δήμο Νέου Ηρακλείου, αλλά και αντινομάρχης σε θέματα αθλητισμού κατακτώντας πρωτιές και σε σταυρούς. Ο Γιώργος Λιάνης (ΠΑΣΟΚ, Νομός Φλώρινας) έπαιξε ποδόσφαιρο στον Ηρακλή, ενώ ο Τάσος Μητρόπουλος ο οποίος διέπρεψε στον Ολυμπιακό είναι δημοτικός σύμβουλος Πειραιά.

Από τον αθλητισμό στον πολιτικό στίβο
INTIME SPORTS

Το ρεκόρ του Κατσιμπάρδη

Ο Γιώργος Κατσιμπάρδης, Βαλκανιονίκης στους δρόμους ταχύτητας και πρώην πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ, θεωρείται ο πλέον πετυχημένες εκπρόσωπος του αθλητισμού στην πολιτική έχοντας εκλεγεί με το ΠΑΣΟΚ οχτώ διαδοχικές φορές βουλευτής!

Ο πρώην Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Βασίλης Παπαγεωργόπουλος γνωστός και ως «φτερωτός γιατρός» αναγορεύεται ως ένας από τους κορυφαίους Έλληνες δρομείς ταχύτητας όλων των εποχών με επιδόσεις (στα 100 μέτρα) που ακόμη και σήμερα παραμένουν αξιοσημείωτες.

Με τα κοινά του τόπου μας ασχολήθηκε και η χρυσή Ολυμπιονίκης, Βούλα Πατουλίδου ως νομαρχιακή σύμβουλος Θεσσαλονίκης, ενώ η πρωταθλήτρια του τένις, Αγγελική Κανελλοπούλου ήταν υποψήφια με τη Νέα Δημοκρατία στην Α΄ Αθηνών.

Από τον αθλητισμό στον πολιτικό στίβο

Υποψήφιος Δήμαρχος Βόλου ο Αχιλλέας Μπέος

Στις προσεχείς Δημοτικές εκλογές από τον χώρο του αθλητισμού ξεχωρίζει το όνομα του πρώην παράγοντα του Ολυμπιακού Βόλου και του Πανιωνίου, Αχιλλέα Μπέου που διεκδικεί τον Δήμο Βόλου.

Διαβάστε τις θέσεις του Αχιλλέα Μπέου στη συνέντευξη που παραχώρησε στο Sport24.gr.

Επίσης, ο επικεφαλής της «Ανεξάρτητης Κίνησης Ενεργών Πολιτών» Χάρης Παπαγεωργίου αποδεχόμενος την πρόταση των μελών της Κίνησης και τις προτροπές συμπολιτών του, αποφάσισε να ηγηθεί μιας Μεγάλης Συμμαχίας Πολιτών της Θεσσαλονίκης για τη διεκδίκηση του δήμου Θεσσαλονίκης.

Οι "Ανεξάρτητοι Έλληνες" στηρίζουν την υποψηφιότητα του κ. Παπαγεωργίου στον δήμο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ