ΕΛΛΑΔΑ

"Θα τον κάνω Μονακό"

"Θα τον κάνω Μονακό"

Ο...πολιτευόμενος Αχιλλέας Μπέος μιλάει αποκλειστικά στο Sport24.gr. Τι λέει για την περιπέτεια του στη φυλακή, τον Πανιώνιο, μέχρι που θα έφτανε τον Ολυμπιακό Βόλου, γιατί διεκδικεί τον Δήμο Βόλου και τι πιστεύει για την Χρυσή Αυγή.

Παρουσιάζεται ασυμβίβαστος και αποφασισμένος να συγκρουστεί με το κατεστημένο. Τον πιστεύεις ή όχι ο Αχιλλέας Μπέος, δύο μήνες πριν από τις δημοτικές εκλογές είναι σε φούλ δραστηιρότητα με καθημερινή παρουσία στις γειτονιές του Βόλου κατακεραυνώνοντας με το γνωστό του στιλ και ύφος τους πολιτικούς αντιπάλους του.

Ο δημαρχιακός θώκος του Βόλου αποτελεί πλέοντο νέο μεγάλο στοίχημα του. Ο ίδιος, ως επικεφαλής του Συνδυασμού "ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ-ΝΕΑ ΔΥΝΑΜΙΚΗ: ΒΟΛΟΣ 2014" υπόσχεται πως θα μετατρέψει την πρωτεύουσα της Μαγνησίας σε... Μονακό.

Μιλώντας στο Sport24.gr δεν έκανε εκπτώσεις όσον αφορά τα μεγαλόπνοα σχέδια του αλλά και το όραμα που έχει θέσει για τον Βόλο. Παράλληλα αναφέρθηκε στην πρόσφατη περιπέτεια του με την Δικαιοσύνη χαρακτηρίζοντας την προφυλάκιση του άδικη με κατάπτυστο κατηγορητήριο.

"Θα τον κάνω Μονακό"

Ο Αχιλλέας Μπέος εξηγεί τον αντίκτυπο που είχε στην οικογένεια του η δυσάρεστη εμπειρία που βίωσε με την προφυλάκιση του, ενώ υποστηρίζει πως αν είχε αποφευχθεί, ο Ολυμπιακός Βόλου θα διεκδικούσε την συμμετοχή του στο Τσάμπιονς Λιγκ!

Παράλληλα μιλάει για τους οπαδούς του Πανιώνιου, την προσφυγή του στο Ανώτατο Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της Ευρώπης, ενώ εκφράζει την άποψη του και για την Χρυσή Αυγή.

- K. Μπέο, γιατί αποφασίσατε στην παρούσα φάση να θέσετε υποψηφιότητα για την δημαρχία Βόλου;

"Δεν έχει να κάνει με την παρούσα φάση. Δεν είναι συγκυριακή. Πιστεύω ότι μπορώ να βοηθήσω τον τόπο μου, την γενέτειρα μου που είναι τόσο απαξιωμένη και προχωρώ σε αυτό το δύσκολο εγχείρημα".

- Μία από το πιο ηχηρές προγραμματικές δηλώσεις σας ήταν πως θα κάνετε τον Βόλο... Μονακό. Θα θέλατε να μοιραστείτε μαζί μας κάποια από τα πλάνα που εκπονείτε για τη γενέτειρα σας;

"Η ατάκα ήταν ότι «θέλω να κάνω τον Βόλο Μονακό» γιατί πραγματικά πιστεύω ότι ο Βόλος μπορεί να γίνει. Ωστόσο χρειάζεται πολύ δουλειά και συνολική εργασία.

Είναι η ομορφότερη πόλη της Ελλάδος, έχει βουνό, θάλασσα, λιμάνι, αεροδρόμιο. Όλα αυτά αν συνδυαστούν σωστά και με πολύ δουλειά μπορούν να δώσουν ένα αποτέλεσμα για το οποίο θα παραμιλάνε πολλοί".

"Θα τον κάνω Μονακό"

- Αναφέρατε χαρακτηριστικά πως θα χτυπήσετε μπουνιά στο τραπέζι και θα συγκρουστείτε με το κατεστημένο. Θεωρείτε πως υπάρχουν πολλοί που δεν επιθυμούν τον Αχιλλέα Μπέο υποψήφιο Δήμαρχο σε πρώτη φάση;

"Ναι είναι φανερό ότι το σύστημα και οι άνθρωποι που νομίζουν ότι έχουν κεκτημένο δικαίωμα να κυβερνούν και συγκεκριμένα νομίζουν ότι έχουν κληρονομικό δικαίωμα δίνουν ένα λυσσώδη αγώνα.

Ο μηχανισμός τους έχει βαθιές ρίζες και με αθέμιτα μέσα προσπαθούν να αποτρέψουν ένα νέο άνθρωπο με μεγάλη διάθεση και ικανότητα να ασχοληθεί με τα κοινά. Ο κόσμος όμως κουράστηκε από το ψέμα και την υποκρισία και είναι έτοιμος για την αλλαγή, να πάρει τα πράγματα στα χέρια του".

- Αισθάνεστε οργή για την περιπέτεια που περάσατε με την δικαιοσύνη; Υπάρχουν πράγματα που αναθεωρήσατε μετά την προφυλάκιση σας;

"Αισθάνομαι ότι η δικαιοσύνη δεν λειτούργησε με το γράμμα του νόμου. Ήταν μια άδικη πέρα για πέρα απόφαση με ένα κατάπτυστο κατηγορητήριο που δεν μπορεί να σταθεί σε κανένα δικαστήριο του κόσμου που απαρτίζεται από δικαστές με αξία, ακεραιότητα και ήθος".

- Τι αντίκτυπο είχε στην οικογένεια σας η περιπέτεια που περάσατε;

"Εύχομαι την αδικία που πέρασα να μην την βιώσει ούτε ο εχθρός μου. Όλο αυτό ήταν μια μεγάλη εμπειρία στο οποίο ευτυχώς η γυναίκα μου και η οικογένεια μου ήταν δίπλα μου καθ’ όλη την διάρκεια. Είναι μια στιγμή που όλοι θα θυμόμαστε".

"Θα τον κάνω Μονακό"

- Κάποιοι ισχυρίστηκαν πως θέλετε να εκμεταλλευτείτε την υψηλή δημοφιλία σας στο Βόλο αλλά και την πολιτική απαξίωση που επικρατεί στη χώρα μας. Τι απαντάτε;

"Καμία σχέση. Η υποψηφιότητα μου έχει να κάνει με το ότι θέλω να προσφέρω στον τόπο μου, την γενέτειρα μου, παρότι μου δημιουργεί προβλήματα με τον δικαστικό αγώνα που δίνω".

- Γιατί οι δημότες Βόλου πιστεύετε θα πρέπει να σας στηρίξουν με την ψήφο τους;

"Γιατί τα τελευταία 40 χρόνια με μία-δύο εξαιρέσεις όλοι κορόιδεψαν όχι μόνο τους πολίτες αλλά το σημαντικότερο αδίκησαν τον Βόλο, την πόλη με τα τόσα χαρίσματα στην οποία όμως δεν προσέφεραν το παραμικρό. Αντίθετα χρησιμοποίησαν το αξίωμα τους για προσωπικούς, ιδιοτελείς σκοπούς".

- Θυμάμαι πως καταθέσατε προσφυγή με αποδέκτη το Ανώτατο Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της Ευρώπης τονίζοντας πως η κράτηση σας ήταν καταχρηστική αλλά και καταφανώς προειλημμένη. Υπήρξε κάποια ανταπόκριση στις σοβαρές καταγγελίες σας;

"Ακόμη δεν έχει βγει απόφαση καθώς θα πάρει γύρω στα δύο χρόνια. Είναι μια αρκετά χρονοβόρα διαδικασία".

- Αισθάνεστε αδικημένος ή ακόμη και προδομένος από τον κόσμο του Πανιωνίου;

"Όχι ο κόσμος του Πανιωνίου, η πλειοψηφία αυτών, πίνει νερό στο όνομα μου και αναγνωρίζει το έργο μου. Με εξαίρεση μια μικρή μερίδα των φανατικών οπαδών που είχα έρθει σε ανοιχτή σύγκρουση μαζί τους, πάντα για το καλό του Πανιωνίου που υπηρετούσα".

"Θα τον κάνω Μονακό"

- Αν είχαν αποφευχθεί τα όποια δυσάρεστα το καλοκαίρι του 2011 μέχρι που πιστεύετε θα είχε φτάσει ο Ολυμπιακός Βόλου;

"Θα διεκδικούσε την επί μονίμου βάσης είσοδο του στο Champions League, με την σημερινή κατάσταση στην Ελλάδα και το επαγγελματικό ποδόσφαιρο. 'Hταν στις πέντε υγιέστερες ομάδες, Υπήρξαν οι στέρεες βάσεις για ένα τέτοιο δικαίωμα στο όνειρο".

- Πρόσφατα απορρίφθηκε η έφεση που καταθέσατε κατά της απόφασης για ισόβιο αποκλεισμό από το ποδόσφαιρο. Πιστεύετε είναι εξοντωτική ποινή που επιβλήθηκε με εκδικητικό τρόπο για το πρόσωπο σας;

"Πιστεύω ότι είναι παράνομη, δεν προβλέπεται από καμία διάταξη και νόμο αυτή η ποινή για την οποία δεν έχει ακόμη τελεσιδικήσει το δικαστήριο. Θα υπάρξουν προσφυγές στα ανώτερα δικαστήρια και πιστεύω ότι οι δικαστές θα δικαιώσουν το δίκαιο αίτημα μου".

- Η άποψη σας για την Χρυσή Αυγή. Ανησυχείτε πως μπορεί να κρατήσει σε υψηλά επίπεδα τα ποσοστά της ή ακόμη και να τα αυξήσει παρά την προφυλάκιση των στελεχών της;

"Θεωρώ ότι είναι ένα δημιούργημα του σάπιου πολιτικού συστήματος και αντίδραση των πολιτών απέναντι στην εξοντωτική πολιτική και νοοτροπία των πολιτικών της Ελλάδος. Δεν νομίζω να υπάρξει αύξηση στα ποσοστά αντίθετα θα μειωθούν, αλλά βέβαια αυτό το κρίνει ο λαός και μόνο".

TAGS ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ