ΜΑΙΚΛ ΤΖΟΡΝΤΑΝ

"Ο Μάικλ Τζόρνταν χάρισε ζωή": Ο μύθος του μπάσκετ έκανε δωρεά 10 εκατομμυρίων και άνοιξε τρίτη κλινική για ανασφάλιστους πολίτες

Charlotte Bobcats owner Michael Jordan speaks to fans before unveiling the new Charlotte Hornets logo during a ceremony at an NBA basketball game between the Charlotte Bobcats and the Utah Jazz in Charlotte, N.C., Saturday, Dec. 21, 2013. The Bobcats will change their name to Hornets starting next season. (AP Photo/Chuck Burton)
Charlotte Bobcats owner Michael Jordan AP

Ο Μάικλ Τζόρνταν έδειξε για ακόμα μια φορά το φιλανθρωπικό του πρόσωπο, προσφέροντας 10 εκατομμύρια ευρώ για την ανέγερση τρίτης κλινικής για τους ανασφάλιστους πολίτες που αντιμετωπίζουν πρόβλημα με το ιδιωτικό σύστημα υγείας.

Στα εγκαίνια της τρίτης του κλινικής για ανασφάλιστους πολίτες παρευρέθηκε ο Μάικλ Τζόρνταν, που έδειξε για ακόμα μια φορά την κοινωνική του ευαισθητοποίηση, κυρίως στον τομέα της υγείας.

Ο "μύθος" του μπάσκετ έκανε ακόμα μια δωρεά, ύψους 10 εκατομμυρίων ευρώ, για την ανέγερση κλινικής στο Γουίλμινγκτον της Βόρειας Καρολίνας που θα εξυπηρετεί ανθρώπους που δεν είναι ασφαλισμένοι ή δεν πληρούν όλες τις προϋποθέσεις για να μπορούν να λαμβάνουν υπηρεσίες ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης και φροντίδας στις ΗΠΑ.

"Όλοι αξίζουν να έχουν πρόσβαση στην ιατρική φροντίδα. Δεν έχει σημασία το μέρος που ζεις ή αν έχεις ασφάλεια" ήταν η πρώτη τοποθέτηση του Τζόρνταν στις δηλώσεις του, λιγό μετά από την τελετή των εγκαινίων.

Μάλιστα, όπως αναφέρθηκε στην εκδήλωση, οι ασθενείς που επισκέπτονται τις κλινικές της εμβληματικής μορφής του παγκόσμιου αθλητισμού "δεν είχαν λάβει ποτέ υπηρεσίες περίθαλψης" και η φροντίδα που έλαβαν "βελτίωσε την κατάσταση της υγείας τους και τούς έδωσε ελπίδα για ζωή".

Μία από τις υπόλοιπες δύο νοσοκομειακές μονάδες, εκείνη της Σάρλοτ, εξυπηρέτησε 9.000 ασθενείς πέρυσι και όπως δήλωσαν οι άνθρωποι της τοπικής κοινότητας, "η βασική φροντίδα που προσφέρεται είναι ικανή για να αλλάξει τις ζωές όλων".

TAGS ΜΑΙΚΛ ΤΖΟΡΝΤΑΝ NBA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ