ΒΟΛΕΪ

Η αντεπίθεση του Παναθηναϊκού και οι κινήσεις στα νησιά

Η αντεπίθεση του Παναθηναϊκού και οι κινήσεις στα νησιά

Ο Παναθηναϊκός αναμένεται τις αμέσως επόμενες ημέρες να έχει έντονη μεταγραφική δραστηριότητα, ενώ Πανναξιακός, ΑΟ Θήρας και Άρης κινούνται δυναμικά.

Αρκετή δραστηριότητα υπάρχει στις ομάδες της Α1 βόλεϊ γυναικών με τον Ολυμπιακό να έχει κλείσει ήδη το ρόστερ του και τους υπόλοιπους συλλόγους να μπαίνουν και εκείνες δυνατά στο μεταγραφικό παζάρι. Ας τα δούμε όμως όλα λίγο πιο αναλυτικά.

Οι ερυθρόλευκοι κάνουν ήδη καλοκαιρινές διακοπές. Με εξαίρεση τις Τσβετάνοβα και Κωνσταντίνου όλες οι υπόλοιπες παίκτριες παρέμειναν στου Ρέντη.

Στη θέση της βασικής διαγώνιας αποκτήθηκε η Χίπε η οποία είναι μία εξαιρετική περίπτωση διαγώνιας και σίγουρα θα βοηθήσει σημαντικά τον Ολυμπιακό τόσο στην Ελλάδα όσο κυρίως στην Ευρώπη, ενώ αντί της Κωνσταντίνου αποκτήθηκε η Ζένια Τσίμα που είχε μείνει ελεύθερη από τον Παναθηναϊκό πριν ολοκληρωθεί το πρωτάθλημα της προηγούμενης σεζόν.

Παράλληλα, η Αρέτα Κονόμι θα συνεχίσει κανονικά και την επόμενη σεζόν όπως ενημέρωσε τους ανθρώπους του Ολυμπιακού οπότε το ρόστερ εκτός συγκλονιστικού απροόπτου έκλεισε.

Η αντεπίθεση του Παναθηναϊκού με γερμανικό άρωμα

Πάμε τώρα στον Παναθηναϊκό. Εκεί όπου αναμένεται τις επόμενες ημέρες να έχουμε πολλά νεότερα. Από το ρόστερ της προηγούμενης περιόδου εκείνες που είναι σίγουρες είναι οι Καββαδία, Παπαδοπούλου, Μερτέκη και Ρόγκα.

Σε αυτές προστέθηκε την Παρασκευή (20/5) και η Γιάνα Πολ (φωτογραφία). Η Γερμανίδα ακραία αναμένεται να προσθέσει ποιότητα στις πράσινες τόσο στην υποδοχή όσο και στην επίθεση. Από εκεί και πέρα σίγουρες πρέπει να θεωρούνται και οι προσθήκες των Σοφία Κοσμά και Αλίκη Κωνσταντινίδου.

Δεδομένο είναι και πως ο Παναθηναϊκός θα εξαντλήσει την τριάδα των ξένων που έχει δικαίωμα να διαθέτει στο ρόστερ του. Οι πράσινοι περιμένουν απαντήσεις από ξένες αθλήτριες μέσα στις αμέσως επόμενες ημέρες και στη συνέχεια με συνοπτικές διαδικασίες αναμένεται να ολοκληρωθεί το ρόστερ όσο το δυνατόν πιο γρήγορα χωρίς να αποκλείονται εκπλήξεις.

Επιστρέφοντας στο κομμάτι των αποχωρήσεων να αναφέρουμε ότι σίγουρα δεν θα είναι στον Παναθηναϊκό την επόμενη περίοδο πέρα από την Έλενα Κωνσταντινίδου και η Νικολέτα Κουτουξίδου. Η έμπειρη πασαδόρος απάντησε αρνητικά στην πρόταση που της έγινε και αναμένεται να συνεχίσει την καριέρα της στον Ηρακλή Κηφισιάς όπου και πιθανότατα θα μετακομίσει και η Λαμπρινίδου.

Το... νησιώτικο ντέρμπι

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν και οι κινήσεις που γίνονται στις ομάδες των Κυκλάδων. Ο ΑΟ Θήρας απέκτησε την Τσοχατζή και εκτός απροόπτου μαζί με την Βεργίδου θα συνθέσουν το δίδυμο των πασαδόρων.

Η Οικονομίδου όπως σας είχαμε ενημερώσει αποτέλεσε παρελθόν με την Ναταλία Μεταξά να αναμένεται να μετακομίσει λίγο πιο Νότια παίρνοντας τη θέση της. Στο μεταγραφικό κομμάτι σίγουρη θεωρείται η απόκτηση δύο ακόμα ξένων αθλητριών που θα συνθέσουν την τριάδα μαζί με την Μπρίνκμαν.

Όπως ήταν αναμενόμενο η Γερμανίδα ακραία παρέμεινε στη Σαντορίνη και θα ηγηθεί της ομάδας και την επόμενη περίοδο. Οι δύο ξένες που θα αποκτηθούν θα αγωνίζονται η μία ως ακραία και η άλλη ως διαγώνια αντικαθιστώντας έτσι τις Κιγιάκοβα και Βίντοβιτς.

Στη Νάξο τώρα έχει ξεκινήσει η εποχή του Γιώργου Ρούση στην ομάδα. Η πρώτη κίνηση έγινε με την απόκτηση της Μαρίας Οικονομίδου. Συμβόλαιο έχουν οι Διώτη και Δρακουλίδου από την περσινή ομάδα, ενώ δεδομένη είναι η αποχώρηση της Κελεσίδου η οποία συμφώνησε με τον Άρη.

Στον Πανναξιακό υπάρχει έντονη κινητικότητα και έχουν γίνει ήδη αρκετές επαφές με βασικό στόχο την ολοκλήρωση του ρόστερ σε ό,τι αφορά τις Ελληνίδες το συντομότερο δυνατό.

Δυναμική εκκίνηση για τον Άρη

Μία ακόμα ομάδα που κινείται δυναμικά στο μεταγραφικό παζάρι είναι ο Άρης. Καετάνο και Πεσόα παρέμειναν με την Λατινοαμερικάνικη παροικία να αναμένεται να μεγαλώσει με μία ακόμα παίκτρια που θα αγωνίζεται ως διαγώνια.

Από εκεί και πέρα αποκτήθηκε η Κελεσίδου η οποία θα αντικαταστήσει την Ιακωβίδου που αναμένεται να συνεχίσει στην Ελπίδα Αμπελοκήπων, ενώ η ανακοίνωση της απόκτησης της Αλεξάκου έφερε άμεση αντίδραση από την πλευρά του Μαρκόπουλου αφού όπως τονίζεται η παίκτρια δεν είναι ελεύθερη.

Παράλληλα, υπάρχουν επαφές και με άλλες Ελληνίδες παίκτριες που μπορούν να βοηθήσουν τους κιτρινόμαυρους. Αντίθετα, παρελθόν αποτελεί η Αλεξία Καλανταρίδου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ