ΤΕΝΙΣ

Χτύπα με να σε χτυπώ

Χτύπα με να σε χτυπώ

Δεν υπάρχει ίχνος συμπάθειας ανάμεσα στη Βικτόρια Αζαρένκα και στη Σλόαν Στίβενς. Οι δύο παίκτριες το έδειξαν σε ολόκληρο τον κόσμο στο Αυστραλιανό Όπεν (videos).

Το δράμα δεν απουσιάζει ποτέ από το γυναικείο τένις. Οι κορυφαίες τενίστριες δεν κάνουν παρέα η μια την άλλη ή φιλίες ετών χαλάνε όταν κυνηγούν τους ίδιους στόχους και διεκδικούν το ίδιο τρόπαιο.

Η Βικτόρια Αζαρένκα και η Σλόαν Στίβενς δεν υπήρξαν ποτέ φίλες. Η σχέση τους είναι "ανύπαρκτη" σύμφωνα με την Στίβενς, την Αμερικανίδα που είχε αποκαλέσει "ψεύτικη" τη Σερένα Γουίλιαμς σε συνέντευξη της.

Οι δύο παίκτριες δεν μπορούν να ξεπεράσουν ό,τι συνέβη στα ημιτελικά του Αυστραλιανού Όπεν πριν από ένα χρόνο. Η Αζαρένκα είχε κυριευτεί από νεύρα και αδυνατούσε να κλείσει τη νίκη που θα της έδινε το εισιτήριο για τον τελικό, έτσι ζήτησε και πήρε ιατρικό τάιμ άουτ. Όταν επέστρεψε μετά από εννιά λεπτά, ολοκλήρωσε τον αγώνα.

Φέτος η κλήρωση της έφερε αντίπαλες στα προημιτελικά. Η Αζαρένκα πήρε την πρόκριση στα ημιτελικά με άνεση, όμως υπήρξε δράμα στο πρώτο σετ.

Με την Αζαρένκα στο σερβίς και το σκορ στο 4-2 υπέρ της, η Στίβενς επιχείρησε να βγάλει επιστροφή, ανεβαίνοντας στο φιλέ. Την ίδια σκέψη έκανε και η Λευκορωσίδα, δίχως να αποφύγει το μπαλάκι που τη βρήκε χαμηλά.

"Νόμιζα πως θα κινηθεί και δεν το έκανε. Δεν κατάλαβε τι έγινε, δεν νομίζω πως θα ξανασυμβεί", σχολίασε η Στίβενς, η οποία τα πηγαίνει καλά στα Grand Slams (σ.σ. προημιτελικά στο Γουίμπλεντον το 2013), αλλά όχι στα υπόλοιπα τουρνουά.

Η Στίβενς ζήτησε συγνώμη, όμως η Αζαρένκα δεν το πρόσεξε γιατί πήγαινε ήδη να κάνει το σερβίς. Δυο πόντους μετά η δεύτερη τενίστρια στην παγκόσμια κατάταξη έδωσε την απάντηση της, σημαδεύοντας τη Στίβενς στο κεφάλι.

Η Αμερικανίδα απέφυγε το μπαλάκι και χτύπησε ειρωνικά τη ρακέτα της, αφού η Αζαρένκα δεν μπήκε καν στον κόπο να ζητήσει συγνώμη. Μετά το τέλος του αγώνα έδειξε με το δάχτυλο πως είναι το Νο1.

Δείτε το video:

Ένα 24ωρο νωρίτερα η Στίβενς είχε συλληφθεί από την αυστραλιανή τηλεόραση να πανηγυρίζει τη νίκη της Άνα Ιβάνοβιτς επί της Σερένα Γουίλιαμς. Δικαιολογήθηκε λέγοντας πως με τον συνεργάτη της, προσπάθησαν να μιμηθούν τους έξαλλους πανηγυρισμούς των ανθρώπων της Ιβάνοβιτς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ