ΤΕΝΙΣ

Στον τελικό ο Ναδάλ

Στον τελικό ο Ναδάλ

Ο Ράφα Ναδάλ επιβλήθηκε του Ρότζερ Φέντερερ και πανηγύρισε την πρόκριση στον τελικό του Αυστραλιανού Όπεν.

O λαός της Αυστραλίας γιορτάζει την "Australia day" και ο Ράφα Ναδάλ πανηγυρίζει τη νίκη επί του Φέντερερ και την πρόκριση του στον μεγάλο τελικό του Αυστραλιανού Όπεν.

Ο Ισπανός επικράτησε του Ελβετού με 6-7(5), 6-2, 7-6(5), 6-4 και για δεύτερη φορά στην καριέρα του θα δώσει το "παρών" στον τελικό της Μελβούρνης, διεκδικώντας παράλληλα το 11ο γκραν σλαμ στην καριέρα του.

'Ενα ball boy έκλεψε για λίγα δευτερόλεπτα τα φώτα της δημοσιότητας κατά την διάρκεια του ημιτελικού στο αυστραλιανό open ανάμεσα σε Φέντερερ και Ναδάλ. Δείτε αναλυτικά ΕΔΩ

Πλέον, η κυριαρχία του Ναδάλ απέναντι στον Φέντερερ είναι αδιαμφισβήτητη. Ο Ισπανός μετράει 8 νίκες σε γκραν σλαμ επί του Ελβετού καθώς έχει να χάσει από το 2007 στο Γουίμπλεντον.

" Για μένα αποτελεί όνειρο να επιστρέφω στον τελικό. Εϊναι μεγάλη τιμή να παίζω εναντίον του Φέντερερ. Ήταν ένα φανταστικό ματς. Είναι σημαντικό να αντιμετωπίζεις έναν αντίπαλο που δεν κάνει λάθη και πραγματοποιεί ένα ολοκληρωμένο παιχνίδι", τόνισε ο Ναδάλ μετά τον ημιτελικό.

Ο Φέντερερ έκανε ένα αψεγάδιαστο παιχνίδι στο ξεκίνημα αλλά αναγκάστηκε να ολοκληρώσει τον ημιτελικό με 63 αβίαστα λάθη.

Στον τελικό ο Ναδάλ

Προηγήθηκε με 4-1 στο πρώτο σετ αλλά ο Ναδάλ, εκμεταλλευόμενος τα λάθη του Ελβετού ισοφάρισε τα γκέιμ. Στο τάι μπρέικ ο Φέντερερ, χάρις στο mini break στο ξεκίνημα του ημιτελικού, εξασφάλισε το πρώτο σετ.

Κατά την διάρκεια του 2ου σετ και ενώ ο Ναδάλ προηγούνταν με 5-2 στα γκειμ, ο αγώνας διακόπηκε για 10 λεπτά λόγω της παραδοσιακής γιορτής με πολλά πυροτεχνήματα να εκτοξεύονται στον ουρανό της Μελβούρνης. Με την επιστροφή των δύο αντιπάλων στο κορτ, ο Ναδάλ έσπασε το σερβίς του Φέντερερ εξασφαλίζοντας το 2ο σετ.

Το τρίτο σετ οδηγήθηκε στο τάι μπρέικ. Ο Ναδάλ προηγήθηκε με 6-1 έχοντας πέντε σετ πόιντ. Ο Φέντερερ έσωσε τέσσερα σετ πόιντ αλλά τελικά λύγισε.

Και οι δύο τενίστες είχαν τις ευκαιρίες για να κάνουν μπρέικ στο σερβίς του αντιπάλου στο τρίτο σετ. Ο Ναδάλ προηγήθηκε με 5-4. Ο Ελβετός δεν κατάφερε να εκμεταλλευτεί το αβαντάζ που πήρε στο τελευταίο γκέιμ λόγω μπρέικ κάνοντας ένα ακόμα λάθος και δίνοντας την ευκαιρία στον Ναδάλ να πανηγυρίσει την πρόκριση στον τελικό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ