ΤΕΝΙΣ

Στον αέρα το Ρολάν Γκαρός

Στον αέρα το Ρολάν Γκαρός

Την Κυριακή (13/2) κρίνεται η τύχη του Ρολάν Γκαρός μέσω ψηφοφορίας των μελών της γαλλικής ομοσπονδίας για το αν θα πρέπει ή όχι να αλλάξει ο τόπος διεξαγωγής.

Η τύχη του Ρολάν Γκαρός βρίσκεται στα χέρια 195 μελών της γαλλικής ομοσπονδίας, οι περισσότεροι εκ των οποίων δεν έχουν αγωνιστεί ποτέ ούτε στο κεντρικό γήπεδο, ούτε στο "Σουζάν Λενγκλέν".

Την Κυριακή (13/2) θα ψηφίσουν τα μέλη της γαλλικής ομοσπονδίας για το αν πρέπει το δεύτερο Grand Slam της χρονιάς να παραμείνει στη δυτική πλευρά του Παρισιού ή να μετακομίσει το 2016 στις Βερσαλλίες ή στη Γκονές ή στη Μαρν-λα-Βαλέι.

Κι αν ο Ράφα Ναδάλ ισχυρίζεται ότι αφαιρώντας το Γαλλικό Όπεν από τις εγκαταστάσεις που διεξάγεται από το 1928 μέχρι σήμερα, το τουρνουά θα χάσει την καρδιά του, η Ζιστίν Ενάν είναι υπέρ της μετακίνησης, καθώς οι εγκαταστάσεις είναι πολύ μικρές.

Δυστυχώς αυτή είναι η αλήθεια και εφόσον το Ρολάν Γκαρός βρίσκεται σε οικιστική περιοχή, δεν μπορεί να βελτιώσει τις εγκαταστάσεις του.

Στις Βερσαλλίες πολύ κοντά στο Παρίσι και μια ανάσα από τα διασημότερα ανάκτορα στον κόσμο, υπάρχει ένα πρώην στρατιωτικό αεροδρόμιο που μπορεί να φιλοξενήσει στους χώρους του το τουρνουά.

Τώρα οι άλλες δύο περιπτώσεις υπάρχουν μόνο και μόνο γιατί δίνουν τη δυνατότητα στη γαλλική ομοσπονδία να χτίσει νέες εγκαταστάσεις από το μηδέν.

Αν παραμείνει το τουρνουά εκεί που βρίσκεται, τότε οι αρχές θα προχωρήσουν στην κατασκευή οροφής, ενώ το δημοτικό συμβούλιο έχει εγκρίνει το χτίσιμο ένός μικρού γηπέδου στο γειτονικό Βοτανικό Κήπο.

Ωστόσο χιλιάδες Γάλλοι πολίτες έχουν υπογράψει online αίτηση και ζητούν να μην καταστραφεί ο κήπος που χρονολογείται από το 1761.

Απαιτούνται τα 2/3 των ψήφων για να βγει η απόφαση. Διαφορετικά θα υπάρξει νέα συγκέντρωση των μελών σε τρεις μήνες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ