ΤΕΝΙΣ

Νικητής σε ματς-θρίλερ ο Τζόκοβιτς

Νικητής σε ματς-θρίλερ ο Τζόκοβιτς

Αν και ολοκλήρωσε τον αγώνα με 100 αβίαστα λάθη (!) ο Νόβακ Τζόκοβιτς κατάφερε να επικρατήσει του σκληροτράχηλου Ζιλ Σιμόν και να προκριθεί στα προημιτελικά του Australian Open.

Μετά από ένα συναρπαστικό ματς που είχε διάρκεια 4 ώρες και 32 λεπτά και κράτησε καθηλωμένο το κοινό στις εξέδρες, ο Νόβακ Τζόκοβιτς επικράτησε 6-3 6-7 (1-7) 6-4 4-6 6-3 του Ζιλ Σιμόν και πήρε το εισιτήριο για τα προημιτελικά του Australian Open, όπου θα αντιμετωπίσει τον Κέι Νισικόρι (λίγο νωρίτερα είχε επιβληθεί με 4-6 2-6 4-6 του Τσόνγκα).

Νικητής σε ματς-θρίλερ ο Τζόκοβιτς

Ο Νο 1 της παγκόσμιας κατάταξης αντιμετώπισε αρκετές δυσκολίες απέναντι στον Γάλλο τενίστα, γεγονός που πιστοποιούν τα 100 αβίαστα λάθη που έκανε στο ματς (πιθανότατα αρνητικό ρεκόρ καριέρας) και χρειάστηκε να φτάσει σε πέμπτο σετ για να προκριθεί για 27η συνεχόμενη φορά σε προημιτελικά Grand Slam.

Νικητής σε ματς-θρίλερ ο Τζόκοβιτς

"Παίζοντας με αντίπαλο όπως ο Ζιλ περιμένεις να υπάρχουν πολλές κούρσες την ώρα του αγώνα. Έκανα πολλά αβίαστα λάθη. Το ματς ήταν πολύ επίπονο και απαιτητικό", δήλωσε στο φινάλε της αναμέτρησης ο "Νόλε".

Νικητής σε ματς-θρίλερ ο Τζόκοβιτς

Όταν μάλιστα κατά τη διάρκεια της συνέντευξης που παραχωρούσε στο κορτ κάποιος οπαδός του από τις εξέδρες του φώναξε "No more drop shots" (Όχι άλλα drop shots") ο Σέρβος απάντησε αφοπλιστικά: "Σιχαίνομαι που το λέω αλλά έχεις δίκιο".

Το φινάλε στην αναμέτρηση Τζόκοβιτς-Σιμόν:

4ος γύρος Australian Open (τα αποτελέσματα της Κυριακής):

Novak Djokovic (SRB) - Gilles Simon 6-3 6-7 (1-7) 6-4 4-6 6-3

Jo-Wilfried Tsonga (FRA) - Kei Nishikori (JPN) 4-6 2-6 4-6

Roger Federer (SUI) - David Goffin (BEL) 6-2 6-1 6-4

Roberto Bautista Agut (ESP) - Tomas Berdych (CZE) 6-4 4-6 3-6 6-1 3-6

Τα δύο πρώτα ζευγάρια των προημιτελικών:

Novak Djokovic (SRB) vs Kei Nishikori (JPN)

Roger Federer (SUI) vs Tomas Berdych (CZE)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ