ΤΕΝΙΣ

Μεγάλη πρόκριση για τον "Βασιλιά" Φέντερερ

Μεγάλη πρόκριση για τον "Βασιλιά" Φέντερερ

Ο Ρότζερ Φέντερερ απέκλεισε τον Κέι Νισικόρι και προκρίθηκε στον 49ο προημιτελικό της καριέρας του σε Grand Slam. Ο Ελβετός θα αντιμετωπίσει τον Μίσα Ζβέρεβ με φόντο την 13η πρόκρισή του στα ημιτελικά της Μελβούρνης.

Εκτός ο Μάρεϊ, εκτός ο Τζόκοβιτς και ο δρόμος ανοίγει διάπλατα στον Ρότζερ Φέντερερ να διεκδικήσει το φετινό Australian Open, προσθέτοντας ένα ακόμη Grand Slam στην πλούσια τροπαιοθήκη του. Ο Ελβετός τενίστας, Νο17 του ταμπλό, απέκλεισε στα πέντε σετ τον Ιάπωνα, Κέι Νισικόρι, παίρνοντας την πρόκριση για τα προημιτελικά της διοργάνωσης, όπου θα αντιμετωπίσει τον Μίσα Ζβέρεβ.

Ο Φέντερερ χρειάστηκε κάτι λιγότερο από 3,5 ώρες για να φτάσει στην πρόκριση και θα δώσει το παρών στον 49ο προημιτελικό της καριέρας του σε Grand Slam, ενώ θα κυνηγήσει την 13η πρόκρισή του στα τελευταία 14 χρόνια στα ημιτελικά του Open της Μελβούρνης. Αν μη τι άλλο, αποδεικνύει περίτρανα το μέγεθός του και την τεράστια κλάση του.

Ο Φέντερερ νίκησε τον Ιάπωνα με 6-7 (4), 6-4, 6-1, 4-6, 6-3 και ήταν η δεύτερη σερί επικράτησή του απέναντι σε παίκτη του Top-10, ύστερα απ' αυτή κόντρα στον Τσέχο, Τόμας Μπέρντιχ. Ο αντίπαλός του προέρχεται από μεγαλειώδη πρόκριση απέναντι στον Άντι Μάρεϊ και βρίσκεται σε εκπληκτική κατάσταση.

Να πούμε πως ο Ελβετός έχει το καλύτερο ρεκόρ στην ιστορία της Open era με τους 49 προημιτελικούς του, έχοντας οκτώ παραπάνω από τον παλαίμαχο, Τζίμι Κόνορς, ενώ ο Νόβακ Τζόκοβιτς μετρά 37. Aυτή ήταν η πέμπτη νίκη του επί του Νισικόρι και τέταρτη σερί, ενώ για πρώτη φορά έπαιξαν αντίπαλοι σε Grand Slam. Βελτίωσε το ρεκόρ του στo Melbourne Park στο 84-13, ενώ συνολικά σε Grand Slam διοργανώσεις έχει 311 νίκες και 51 ήττες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Βαβρίνκα και Τσονγκά πέρασαν στα προημιτελικά
Έκπληξη μεγατόνων: Εκτός Australian Open ο Μάρεϊ!
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ