ΤΕΝΙΣ

Βαβρίνκα και Τσονγκά πέρασαν στα προημιτελικά

Βαβρίνκα και Τσονγκά πέρασαν στα προημιτελικά

Οι Βαβρίνκα και Τσονγκά δικαιολόγησαν τον τίτλο του φαβορί και απέκλεισαν τους Σέπι και Έβανς, παίρνοντας εκείνοι την πρόκριση για τα προημιτελικά του Australian Open. Θα αναμετρηθούν για την 4άδα.

Την πρόκριση για τα προημιτελικά του Australian Open πανηγύρισαν οι Σταν Βαβρίνκα και Τζο Γουίλφριντ Τσονγκά, αποκλείοντας τον Αντρέας Σέπι και τον Ντάνιελ Έβανς αντίστοιχα. Αμφότεροι, ήταν φαβορί και δικαιολόγησαν πλήρως τον τίτλο τους. Πλέον, θα αναμετρηθούν μαζί με φόντο το εισιτήριο για την 4άδα.

Ύστερα από 3 κλειστά σετ, ο Βαρβρίνκα έμεινε "αλώβητος" επικρατώντας του Ιταλού, Σέπι, με 7-6 (2), 7-6 (4), 7-6 (4). O 31χρονος Ελβετός, νικητής του 2014, είχε 17 άσους και 53 winners, για να δώσει συνέχεια στο πολύ καλό τουρνουά που κάνει στη Μελβούρνη. Προκρίθηκε στον 12ο προημιτελικό του, στις 16 τελευταίες Grand Slam διοργανώσεις.

Πλέον, θα διεκδικήσει την είσοδό του στα ημιτελικά, απέναντι στον Γάλλο, Τσονγκά, με τον 31χρονο φιναλίστ του 2008 να επιστρέφει από σετ πίσω και να επικρατεί του Έβανς με 6-7 (4), 6-2, 6-4, 6-4. Ο Τσονγκά προκρίθηκε για 5η φορά στην καριέρα του στα προημιτελικά του Australian Open, ενώ αυτό θα είναι το τρίτο διαδοχικό Grand Slam που θα αγωνιστεί στην προημιτελική φάση.

Εντυπωσιακή πορεία είχε και ο Έβανς, ο οποίος έπαιξε για πρώτη φορά στον 4ο γύρο ενός major τουρνουά και αναμένεται να πραγματοποιήσει την πρώτη του είσοδο στο Top-50 της ATP, ανεβαίνοντας στο Νο45.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ