ΤΕΝΙΣ

Ιβάνοβιτς: "Δεν ήταν απόφαση της στιγμής να σταματήσω"

Ιβάνοβιτς: "Δεν ήταν απόφαση της στιγμής να σταματήσω"

Η Άνα Ιβάνοβιτς παραχώρησε συνέντευξη στο WTA Insider μετά από την ανακοίνωση της απόφασής της να σταματήσει το τένις και όπως ανέφερε η ίδια, σκέφτηκε πολύ και ζύγισε τα πράγματα, πριν πάρει απόφαση να βάλει τίτλους τέλους.

Η Σέρβα, Άνα Ιβάνοβιτς, παραχώρησε συνέντευξη στο WTA Insider μετά την ανακοίνωση της απόφασής της να σταματήσει το τένις σε ηλικία 29 ετών. Όπως δήλωσε, σκέφτηκε πολύ πριν πάρει τη δύσκολη απόφαση να βάλει τέλος στην καριέρα της.

Για το πώς έφτασε στην απόφαση αυτή, ανέφερε: "Είναι ένα μείγμα πραγμάτων, προφανώς. Δεν ήταν απόφαση της στιγμής. Γύριζε για λίγο στο μυαλό μου, αλλά προσπάθησα και να ακολουθήσω την καρδιά μου, αποδείχτηκε πως ήταν ο καλύτερος τρόπος.

Ξεκίνησα να παίζω τένις, επειδή αγαπούσα αυτό το παιχνίδι. Αγαπώ ακόμη το παιχνίδι και νιώθω πως ήρθε η ώρα να προχωρήσω μπροστά, για διάφορους λόγους. Ήμουν λίγο άτυχη, με κάποιους τραυματισμούς που είχα.

Ήμουν πίσω στο Top 10 και μετά πέρασα κάποιους τραυματισμούς και πάλεψα αρκετά για να βρω τη φυσική μου κατάσταση. Τον προηγούμενο χρόνο τα πήγα καλά στην pre-season, δούλεψα σκληρά με την ομάδα μου, αλλά και πάλι συνέχισα να έχω αυτά τα σκαμπανεβάσματα.

Τώρα αισθάνθηκα πως ήρθε πραγματικά η ώρα για να σταματήσω. Είμαι από τη Σερβία και όλα όσα έχω περάσει στη ζωή μου και στην καριέρα μου, έγιναν δυνατά χάρη στη βοήθεια που μου έδωσαν οι γονείς μου και ο αδερφός μου. Νιώθω τυχερή και θέλω να ανταποδώσω τη βοήθεια που μου έδωσαν οι άλλοι".

Για το τι θα της λείψει περισσότερο, είπε: "Σίγουρα θα μου λείψουν οι φίλοι που έκανα, αλλά πάντα ελπίζω πως θα τους συναντήσω ξανά, όπως ελπίζω να δω και εσένα ξανά κάποια μέρα. Η ειρωνεία είναι πως θα μου λείψουν τα ταξίδια. Αυτό είναι περίεργο, γιατί πιο πολύ απ' όλα τώρα θέλω να γυρίσω σπίτι μου και να μείνω εκεί. Μου αρέσει όμως να βλέπω ωραία μέρη και ειδικότερα την Αυστραλία, είναι στην κορυφή της λίστας".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ