ΤΕΝΙΣ

Η ευκαιρία της Σαραπόβα

Η ευκαιρία της Σαραπόβα

Η Μαρία Σαραπόβα θα αντιμετωπίσει τη Σερένα Γουίλιαμς στον τελικό της Μαδρίτης την Κυριακή (12/5). Και οι δύο τενίστριες θέλουν να καταρρίψουν "στοιχειωμένα" ρεκόρ.

Οι διοργανωτές του τουρνουά "Mutua Madrid Open" στην "Caja Magica" της Μαδρίτης πήραν τον τελικό που ήθελαν, τουλάχιστον στις γυναίκες.

Σερένα Γουίλιαμς και Μαρία Σαραπόβα θα διεκδικήσουν το τρόπαιο την Κυριακή (12/5) στην τρίτη φετινή αναμέτρηση τους και πρώτη σε... κανονικό χώμα.

Η Γουίλιαμς σέρβιρε εκτός τουρνουά την περσινή φιναλίστ στο Ρολάν Γκαρός, Σάρα Εράνι μετά την επικράτηση της με 7-5, 6-2. Η Ρωσίδα πάλι νίκησε 6-4, 6-3 την πρώην Νο1 Άνα Ιβάνοβιτς που παίζει καλά φέτος στο χώμα.

Οι δύο δημοφιλέστερες τενίστριες έχουν ακολουθήσει διαφορετική... τακτική κατά την παραμονή τους στη Μαδρίτη. Η Σερένα δήλωσε πως το μυστικό της για την αυτοσυγκέντρωση της είναι το ότι βαριέται, επιλέγοντας να μείνει στο ξενοδοχείο της.

Η Σαραπόβα πάλι έκανε βόλτες στο κέντρο της Μαδρίτης μαζί με τον σύντροφο της, Γκριγκόρ Ντιμιτρόφ. Δεν κατάφερε να ξεγελάσει τους Ισπανούς παπαράτσι και οι φωτογραφίες τους φιγουράρουν στο περιοδικό Hola αυτής της εβδομάδας.

Ο ταλαντούχος Βούλγαρος ακολουθείται από συμπατριώτες του δημοσιογράφους στη Μαδρίτη, ένας εκ των οποίων αιφνιδίασε τη Ρωσίδα στη συνέντευξη Τύπου μετά το ματς με την Ιβάνοβιτς.

" Συγχαρητήρια για τη σχέση σου! Όλη η Βουλγαρία είναι μαζί σου", είπε στη Σαραπόβα, η οποία χαμογέλασε μάλλον από αμηχανία.

Η Σαραπόβα θα χρειαστεί όχι μόνο ολόκληρη τη Βουλγαρία μαζί της, αλλά την καλύτερη εμφάνιση της για να νικήσει τη Σερένα για πρώτη φορά μετά από το χειμώνα του 2004! Στο φινάλε μιας απίστευτης σεζόν για την 17χρονη τότε τενίστρια, η οποία νίκησε και στους τελικούς της WTA.

Και η Γουίλιαμς θέλει να καταρρίψει το δικό της στοιχειωμένο ρεκόρ στο χώμα. Έχει να νικήσει σε τουρνουά σε χώμα (σ.σ. όχι στο μπλε της Μαδρίτης που έμοιαζε με σκληρό γήπεδο ή στα γκριζοπράσινα στις ΗΠΑ) από το 2002, όταν είχε κατακτήσει για πρώτη και τελευταια φορά το Ρολάν Γκαρός.

Ίσως για πρώτη φορά η Σαραπόβα έχει το πάνω χέρι σε ένα ματς με την 31χρονη Αμερικανίδα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ