ΤΕΝΙΣ

Η Βένους Ουίλιαμς στα ημιτελικά του Australian Open ύστερα από 14 χρόνια!

Η Βένους Ουίλιαμς στα ημιτελικά του Australian Open ύστερα από 14 χρόνια!

Η 36χρονη Βένους Ουίλιαμς βρίσκεται στην 4άδα του Australian Open για πρώτη φορά ύστερα από 14 χρόνια και θα γίνει η γηραιότερη παίκτρια που θα παίξει σε έναν major ημιτελικό από το 1993. Εκτός η Μουγκουρούθα που έχασε από τη Βαντεβέγκ.

H Βένους Ουίλιαμς συνέχισε τις εντυπωσιακές εμφανίσεις της στο Australian Open και επέστρεψε στα ημιτελικά της Μελβούρνης ύστερα από 14 χρόνια. Η 36χρονη Αμερικανίδα τενίστρια επικράτησε της Αναστασία Παβλιουτσένκοβα με 6-3, 7-6 (3) και θα γίνει η γηραιότερη παίκτρια που θα παίξει σε έναν major ημιτελικό από το 1993.

Έτσι, λίγους μήνες μετά από τη συμμετοχή της στα ημιτελικά του Wimbledon, θα είναι και στην τελική 4άδα του Australian Open, δείχνοντας ότι παραμένει σε κορυφαίο επιπέδο. Τελευταία φορά που είχε φτάσει τόσο μακριά στο Grand Slam της Μελβούρνης ήταν 2003, και η Venus είχε χάσει από την αδερφή της, Σερένα, στον τελικό.

Αυτή ήταν η 50ή νίκη της στη Μελβούρνη και στην 4άδα θα αντιμετωπίσει τη συμπατριώτισσά της, Κόκο Βαντεβέγκ, που επιβλήθηκε στον άλλον αγώνα της ημέρας της Ισπανίδας, Γκάρμπιν Μουγκουρούθα, με 6-4, 6-0.

Η Βένους αντιμετώπισε πολλά προβλήματα από το 2011 και έπειτα και κυρίως το σύνδρομο Sjögren, μια πάθηση που την ταλαιπώρησε για αρκετό καιρό και την άφησε αρκετά πίσω. Όμως, δεν το έβαλε ποτέ κάτω, πάλεψε σκληρά και επανήλθε, αποδεικνύοντας ότι είναι μαχήτρια.

Η αντίπαλός στην 4άδα, η Βαντεβέγκ, πανηγύρισε με θριαμβευτικό τρόπο τη σπουδαιότερη πρόκριση στην καριέρα της, καθώς αυτός είναι ο πρώτος ημιτελικός σε Grand Slam για την 25χρονη Αμερικανίδα τενίστρια. Να πούμε πως αν νικήσει την Βένους, θα ανέβει στο Νο14 της παγκόσμιας κατάταξης, κάνοντας ένα τεράστιο άλμα στην WTA.

Πλέον, περιμένουμε να δούμε αν θα περάσει στα ημιτελικά και η Σερένα Ουίλιαμς, ώστε να έχουμε τρεις Αμερικανίδες στην 4άδα, κάτι που έχει να συμβεί από το US Open του 2002, όταν βρέθηκαν εκεί οι δυο Ουίλιαμς, η Λίντσεϊ Ντέιβενπορτ και η Γαλλίδα, Αμελί Μορεσμό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ