ΤΕΝΙΣ

Φανταστικός Τζόκοβιτς

Φανταστικός Τζόκοβιτς

Ο Δημήτρης Σιάτης επισημαίνει πως οι τελικοί του Λονδίνου δεν επιφύλασσαν κάτι ιδιαίτερο και για τη 2η αγωνιστική του πρώτου ομίλου.

Στο μεσημεριανό παιχνίδι ο Μπέρντιχ επωφελήθηκε από την κακή αγωνιστική και σίγουρα ψυχολογική κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο Τσίλιτς και πέτυχε την πρώτη του νίκη με 6-3 6-1. Το παιχνίδι δεν θ' αφήσει τίποτα στη μνήμη μας πέρα ίσως από τις γκριμάτσες απόγνωσης και απορίας του Γκόραν Ιβανίσεβιτς - προπονητή του Τσίλιτς - που δεν μπορεί να πιστέψει το πόσο χάλια αγωνίζεται ο παίκτης του.

Δεν ξέρω αν πρέπει να προτάξουμε το αγωνιστικό ή το ψυχολογικό για την εικόνα που παρουσιάζει ο κροάτης, μάλλον πρόκειται για έναν συνδυασμό τύπου "δεν μπορώ να παίξω αυτό που ξέρω, χάνω την εμπιστοσύνη στον εαυτό μου, παίζω ακόμα χειρότερα" που λειτουργεί πολλαπλασιαστικά στην κακή του απόδοση.

Ο Μπέρντιχ μπορεί να ρέφαρε τη συντριβή του 1ου γύρου, δεν έδειξε όμως σημάδια αγωνιστικής ανάτασης που θα του ενίσχυαν την αυτοπεποίθηση ενόψει Τζόκοβιτς.

Κι όταν βλέπεις τον Τζόκοβιτς να συντρίβει τον αντίπαλο που σε κέρδισε 6-1 6-1 , ε δεν μπορείς να πάρεις και πολύ θάρρος.

Ο Σέρβος ήταν σαρωτικός από κάθε πλευρά του γηπέδου, σε όλα του τα χτυπήματα, με όλους τους τρόπους! Καλό ποσοστό στο πρώτο σερβίς (76%), εντυπωσιακή η αποτελεσματικότητά του στους πόντους που υποδεχόταν (κέρδισε τους 29 από τους 45 που ξεκίνησαν με σερβίς του Ελβετού!), ακόμα πιο εντυπωσιακή η απρόσμενη τακτική του να ανεβαίνει συχνότερα στο φιλέ και να κλείνει τους πόντους με βολέ, και τι να πούμε για το τελικό σκορ 6-3, 6-0!. Το δίχως άλλο αυτό που είδαμε χτες από τον Νόλε αποτελεί τον απόλυτο ορισμό του ολοκληρωμένου παίκτη. Μόνο θαυμασμός λοιπόν για τον Σέρβο που αυτή την περίοδο - πέρα από την αγωνιστική - δείχνει να βρίσκεται και στην καλύτερη δυνατή ψυχοπνευματική κατάσταση.

Μία νίκη λοιπόν απέμεινε για να κλείσει τη χρονιά στο νούμερο 1 και κατά πάσα πιθανότητα θα την πετύχει απέναντι στον Μπέρντιχ στο τελευταίο παιχνίδι του ομίλου.

Ένας όμιλος που πιστεύω ότι θα έχει 2ο τον Βαβρίνκα ο οποίος έχει περισσότερα σενάρια ισοβαθμιών με το μέρος του, ενώ έχει κι ένα σαφές προβάδισμα πιθανοτήτων επικράτησης απέναντι στον Τσίλιτς.

Το βράδυ θα ξέρουμε τους δύο που θα προκριθούν από το δεύτερο γκρουπ για τους ημιτελικούς του Σαββάτου.

Ο Δημήτρης Σιάτης είναι καθηγητής Φυσικής Αγωγής και συγγραφέας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ