ΤΕΝΙΣ

Έχασε το γάμο, κέρδισε στο Μαραθώνιο

Έχασε το γάμο, κέρδισε στο Μαραθώνιο

Ο γάμος... σχόλασε νωρίς και η πρώην Νο1 τενίστρια Κάρολαϊν Βοζνιάκι αγωνίστηκε στο Μαραθώνιο της Νέας Υόρκης. Τερμάτισε σε χρόνο που της δίνει το δικαίωμα να αγωνιστεί και στη Βοστώνη (video).

Την ώρα που θα ξεκινούσε ο μήνας του μέλιτος για την Κάρολαϊν Βοζνιάκι, η Δανέζα τερμάτιζε θριαμβεύτρια στο Μαραθώνιο της Νέας Υόρκης.

Η πρώην Νο1 τενίστρια στον κόσμο επρόκειτο να παντρευτεί το σαββατοκύριακο τον Νο1 γκόλφερ στον κόσμο, Ρόρι ΜακΙλρόι. Ο γαμπρός διέλυσε τον αρραβώνα, ενώ είχαν σταλεί τα προσκλητήρια και η 24χρονη αποφάσισε λίγο καιρό μετά να αγωνιστεί στο Μαραθώνιο για να συγκεντρώσει χρήματα για τα παιδιά.

Ολοκλήρωσε τη χρονιά της στη Σιγκαπούρη στο Νο8 της παγκόσμιας κατάταξης, παίζοντας εξαιρετικά μετά το καλοκαίρι. Την Κυριακή (2/11) έτρεξε για πρώτη φορά στη ζωή της 42.195 χιλιόμετρα δίχως σταματημό και τερμάτισε σε τρεις ώρες, 26 λεπτά και 33 δευτερόλεπτα.

Ο χρόνος που έκανε της δίνει το δικαίωμα να αγωνιστεί στο Μαραθώνιο της Βοστώνης (σ.σ. 3:35.00 για το ηλικιακό γκρουπ της). Δεν σχεδιάζει να το πραγματοποιήσει, αφού η σεζόν στο τένις θα βρίσκεται σε εξέλιξη.

" Νόμιζα πως θα πεθάνω", είπε στη φίλη της, Σερένα Γουίλιαμς που την περίμενε στον τερματισμό. "Λίγα χιλιόμετρα πριν τον τερματισμό σκέφτηκα πως δεν θα αγωνιστώ ξανά σε Μαραθώνιο. Δεν θα τρέξω στη Βοστώνη, αλλά θα θυμάμαι πάντοτε αυτή την εμπειρία και ίσως στο μέλλον να το ξανακάνω".

Έχασε το γάμο, κέρδισε στο Μαραθώνιο

Συγκέντρωσε 80.000 δολάρια για το φιλανθρωπικό ίδρυμα "Team for kids", το οποίο υποστηρίζει προγράμματα γυμναστικής για παιδιά και νέους. Τόσο η Γουίλιαμς, όσο και ο Άντι Μάρεϊ έδωσαν χρήματα.

Έχασε το γάμο, κέρδισε στο Μαραθώνιο

Η προετοιμασία της Βοζνιάκι ήταν ανορθόδοξη. Από τη Σιγκαπούρη στην οποία βρισκόταν την περασμένη εβδομάδα για να αγωνιστεί στους τελικούς της WTA, επέστρεψε στη Δανία για ένα 24ωρο και "πέταξε" στη συνέχεια για τη Νέα Υόρκη όπου διατηρεί διαμέρισμα. Την παραμονή του αγώνα φωτογραφήθηκε σε αγώνα χόκεϊ μαζί με τη Γουίλιαμς, τρώγοντας ποπ κορν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ