ΤΕΝΙΣ

Εποχή Ναβρατίλοβα

Εποχή Ναβρατίλοβα

Μια από τις σπουδαιότερες αθλήτριες όλων των εποχών προπονεί για πρώτη φορά μια από τις καλύτερες τενίστριες τις εποχής μας, την Αγκνιέσκα Ραντβάνσκα.

Στην ανασκόπηση της για τη χρονιά της Αγκνιέσκα Ραντβάνσκα, η WTA αναρωτιέται: " Θα κατακτήσει το 2015 το πρώτο της Grand Slam;".

Αυτό θέλει η Πολωνή για αυτό προσέλαβε για προπονήτρια μια τενίστρια με 18 Grand Slam τίτλους στο μονό, τη Μαρτίνα Ναβρατίλοβα.

Η Ραντβάνσκα ελπίζει πως η Ναβρατίλοβα θα έχει για την καριέρα της το ίδιο αποτέλεσμα που είχε ο επίσης πρώην Τσεχοσλοβάκος και πολιτογραφημένος Αμερικανός, Ιβάν Λεντλ για τον Άντι Μάρεϊ. Δύο Grand Slams κατέκτησε ο Σκωτσέζος υπό τις οδηγίες του Λεντλ, ακόμα και το Γουίμπλεντον, το πρώτο για Βρετανό τενίστα μετά από 77 χρόνια.

Η Ναβρατίλοβα και η Ραντβάνσκα ξεκίνησαν να δουλεύουν μαζί μόλις μετά τα Χριστούγεννα. Η πρώτη τους έξοδος σε τουρνουά θα πραγματοποιηθεί στο Σίδνεϊ (11-15/1), τουρνουά προετοιμασίας ενόψει του Αυστραλιανού Όπεν. Η κάτοχος του Γουίμπλεντον Πέτρα Κβίτοβα και η Σιμόνα Χάλεπ, Νο3 στον κόσμο, είναι τα άλλα δύο μεγάλα ονόματα του τουρνουά.

Σύμφωνα πάντως με τη μητέρα της Ραντβάνσκα, τη Μάρτα, η Ναβρατίλοβα δεν ήταν η πρώτη επιλογή της κόρης της. Στράφηκε στη Μαρτίνα Χίνγκις, αλλά η Ραντβάνσκα απαιτούσε φουλ τάιμ απασχόληση, ενώ η πρώην Νο1 παίζει αρκετά συχνά στο διπλό. " Η Χίνγκις είναι αρκετά νέα (33 χρονών), δεν έχει την πείρα της Ναβρατίλοβα", κατέληξε η Μάρτα Ραντβάνσκα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ