ΤΕΝΙΣ

Η Ραντβάνσκα "έψησε" Ναβρατίλοβα

Η Ραντβάνσκα "έψησε" Ναβρατίλοβα

Η Αγνιέσκα Ραντβάνσκα έπεισε τη Μαρτίνα Ναβρατίλοβα να τη βοηθήσει με την προπόνηση της το 2015. Η κατάληξη θα είναι Λεντλ ή Κόνορς για την αθλήτρια που άλλαξε το τένις;

Η Αγκνιέσκα Ραντβάνσκα είχε υποσχεθεί πως το 2015 θα βρισκόταν δίπλα της ένα σπουδαίο όνομα. Κανείς όμως δεν περίμενε πως η Πολωνή θα στόχευε τόσο ψηλά, στη Μαρτίνα Ναβρατίλοβα.

Η κάτοχος 18 Grand Slam τίτλων, η αθλήτρια που άλλαξε το τένις, θα προπονήσει για πρώτη φορά στη ζωή της και δεν έκρυψε την ανυπομονησία της.

Ο στόχος της Ραντβάνσκα, Νο5 στην παγκόσμια κατάταξη, είναι απλός και κατανοητός. Να κερδίσει Grand Slam τίτλους. Προς το παρον έχει να επιδείξει μόλις μια συμμετοχή στον τελικό του Γουίμπλεντον το 2012. Τα χέρια της είναι "μαγικά", προσφέροντας μας highlights σχεδόν σε κάθε τουρνουά που συμμετέχει, αλλά χρειάζεται κάτι παραπάνω.

Η Ναβρατίλοβα, η αμοιβή της οποίας παραμένει άγνωστη, θα ξεκινήσει προπονήσεις με τη Ραντβάνσκα μετά τα Χριστούγεννα. Δεν έχει διευκρινιστεί σε πόσα τουρνουά θα παραβρεθεί η Ναβρατίλοβα πέρα από τα Grand Slam φυσικά. Θα συνεργάζεται με τον προπονητή της Ραντβάνσκα, Τόμαζ Βικτορόβσκι.

Η 58χρονη που αυτομόλησε από την πρώην Τσεχοσλοβακία στις Ηνωμένες Πολιτείες το 1975 έπαιζε διπλό μέχρι το 2006. Η εξέλιξη των αθλητριών που έπαιζαν μαζί της στο διπλό ήταν εμφανής με τρανό παράδειγμα τη Σβετλάνα Κουζνέτσοβα, η οποία κατέκτησε δύο Grand Slam.

Ο Ιβάν Λεντλ κατάφερε να αλλάξει την καριέρα του Άντι Μάρεϊ και να τον κάνει νικητή στα Grand Slam, αλλά ένας από τους σπουδαιότερους τενίστες, ο Τζίμι Κόνορς δεν έκανε τόσο μεγάλη διαφορά στην καριέρα του πρώην Νο1, Άντι Ρόντικ, ενώ ούτε μήνα δεν είχε συμπληρώσει στο πλευρό της Μαρία Σαραπόβα.

Εν τω μεταξύ μια άλλη προπονητική κίνηση που έχει περάσει στα ψιλά είναι η συνεργασία της πρώην Νο1 Λίντσεϊ Ντάβενπορτ με την Αμερικανίδα Μάντισον Κις. Το παιχνίδι της 19χρονης έχει μεγάλες ομοιότητες με εκείνο της ύψους 1,89μ. Καλιφορνέζας, δεν διαθέτει όμως την ποιότητα και τη σταθερότητα της Ντάβενπορτ.

Η τελευταία θα προπονεί και θα ακολουθεί την Κις μόνο στα τουρνουά επί αμερικανικού εδάφους. Στα υπόλοιπα τουρνουά θα ταξιδεύει μαζί με την Κις ο Βέλγος Βιμ Φισέτ, μέχρι πρότινος προπονητής της Σιμόνα Χάλεπ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ