ΤΕΝΙΣ

Δεν έχει αντίπαλο η τεράστια Σερένα Γουίλιαμς

Δεν έχει αντίπαλο η τεράστια Σερένα Γουίλιαμς

H Σερένα Γουίλιαμς νίκησε την αδερφή της, Βένους, με 2-0 σετ και αναδείχθηκε πρωταθλήτρια στο Australian Open για 7η φορά στην καριέρα της, κατακτώντας τον 23ο Grand Slam τίτλο στην καριέρα της.

Ό,τι και να γράψεις γι' αυτήν την τενίστρια, είναι πολύ λίγο. Τα λόγια έχουν στερέψει, οι λέξεις μοιάζουν... παρωχημένες μπροστά στο μεγαλείο της. Η Σερένα Γουίλιαμς κατέκτησε για 7η φορά στην καριέρα της το Australian Open, επιστρέφοντας στην κορυφή της Μελβούρνης και έφτασε τα 23 Grand Slam, ξεπερνώντας την τεράστια Στέφι Γκραφ.

Η 35χρονη Αμερικανίδα επικράτησε 2-0 της αδελφής της, κατακτώντας και τα δυο σετ με 6-4 και 6-4 αντίστοιχα. Είναι η κορυφαία στην ιστορία της Open era και υπολείπεται ενός Grand Slam της Μαργκαρέτ Κουρ, που κατέκτησε 24, αλλά μόνο 11 στην εποχή των Open.

Πέρα από τα επτά αυστραλιανά, μετρά άλλα τόσα στο Wimbledon, έχει έξι US Open και τρία Roland Garros. Παράλληλα, βελτίωσε το ρεκόρ της σε τελικούς στο 23-6, ενώ έφτασε τους 72 τίτλους καριέρας. Αν μη τι άλλο, απέδειξε για μια ακόμη φορά πόσο σπουδαία τενίστρια είναι.

Οι δυο αδελφές μετρούν πλέον 28 αναμετρήσεις καριέρας και η Σερένα έχει 17 νίκες έναντι 11 της Βένους, ενώ προηγείται 7-2 στους μεταξύ τους τελικούς. Τελευταία φορά που είχαν σε τελικό στη Μελβούρνη, ήταν το 2003 και επικράτησε η Σερένα με 7-6, 3-6, 6-4, για να το επαναλάβει σήμερα (28/1).

Πριν τον αγώνα τους στη Rod Laver Arena, η τελευταία φορά που είχαν παίξει οι δυο τους σε τελικό Grand Slam, ήταν πριν οκτώ χρόνια στο Wimbledon, όταν και πάλι η Σερένα επικράτησε 7-6, 6-2. Πλέον, έγινε η μεγαλύτερη σε ηλικία παίκτρια που κατακτά Grand Slam τίτλο, βελτιώνοντας το δικό της ρεκόρ, από το Wimbledon του 2016.

Η Βένους είναι επίσης μια εκπληκτική τενίστρια, έχει κάνει σπουδαία καριέρα, αλλά η αδελφή της κατάφερε να πετύχει πράγματα ασύλληπτα. Και συνεχίζει...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ